Οι αθλητές επιστρέφουν, οι διοργανώσεις αργούν

Η LEN δεν θα βιαστεί να επαναφέρει τις αγωνιστικές δραστηριότητες, καθώς έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την διαφύλαξη της υγείας των αθλητών. 

Η LEN δεν θα βιαστεί να επαναφέρει τις αγωνιστικές δραστηριότητες, καθώς έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την διαφύλαξη της υγείας των αθλητών. 

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου, Πάολο Μπαρέλι, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας της LEN, αναφορικά με την επανεκκίνηση των προπονήσεων στις διάφορες χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου». Αν και οι περιορισμοί που είχαν τεθεί, λόγω της πανδημίας, αίρονται με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε χώρα, η έρευνα έδειξε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, οι κορυφαίοι αθλητές της πισίνας έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, αν και σε γενικές γραμμές αγώνες δεν πρόκειται να υπάρξουν πριν τον Αύγουστο.
 
«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η ζωή επιστρέφει στις ευρωπαϊκές πισίνες και σε όλο και περισσότερους αθλητές επιτρέπεται η επιστροφή στις προπονήσεις. Η Ευρώπη ήταν πάντα γνωστή για την ύπαρξη απόλυτα αφοσιωμένων αθλητών, προπονητών και ομοσπονδιών, με απόλυτο επαγγελματισμό, και αυτό εγγυάται ότι η ήπειρός μας θα επανέλθει μετά από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο» δήλωσε ο Μπαρέλι και συμπλήρωσε: «Για τη LEN η υγεία των αθλητών έρχεται πρώτη και η βιαστική διεξαγωγή διοργανώσεων, παρότι αποτελεί “βούτυρο στο ψωμί” της LEN, δεν αποτελεί σε αυτή τη φάση την πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητές μας θα επιστρέψουν πρώτα στις προπονήσεις».
 
Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει ήδη μεταθέσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020) για τον Μάιο του 2021 και, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η διοργάνωση θα αρχίσει με τα αγωνίσματα των καταδύσεων (10-16/5) και της καλλιτεχνικής κολύμβησης (10-15/5). Θα ακολουθήσει το open water, από 12 έως 16 Μαΐου, ενώ το «κυρίως πιάτο» της διοργάνωσης, τα αγωνίσματα της κλασικής κολύβησης, θα γίνουν τη δεύτερη εβδομάδα (17-23 Μαΐου).
 
Σε ό,τι αφορά την υδατοσφαίριση, και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League, Euro Cup, Euroleague γυναικών), η LEN προσανατολίζεται να ορίσει την έναρξη της νέας σεζόν στα τέλη του φθινοπώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.