Η 51η περιπέτεια του Ράλλυ Αιγαίου ξεκινάει

Σε λιγότερες από 24 ώρες το 1ο Ράλλυ Αιγαίου της νέας πεντηκονταετίας ανοίγει πανιά για μια ακόμη περιπέτεια στο πιο όμορφο πέλαγος της Μεσογείου.

Σε λιγότερες από 24 ώρες το 1ο Ράλλυ Αιγαίου της νέας πεντηκονταετίας ανοίγει πανιά για μια ακόμη περιπέτεια στο πιο όμορφο πέλαγος της Μεσογείου. Ακριβώς στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ανοιχτά του φαληρικού όρμου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός από τη γέφυρα της Κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού ” Πολεμιστής ” συνοδευόμενος από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, θα δώσει την εκκίνηση στα 31 ελληνικά και ξένα σκάφη που μετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Η πρώτη ιστιοδρομία του 51ου Ράλλυ Αιγαίου είναι συνολικής αποστάσεως 78 ναυτικών μιλίων και έχει προορισμό τον Αδάμαντα της Μήλου. Συνολικά 400 ν.μ θα διανύσει ο πολύχρωμος στόλος περνώντας διαδοχικά από την Αστυπάλαια και την Ίο μέχρι να τερματίσει την Κυριακή 27 Ιουλίου κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
 
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το βράδυ της Παρασκευής στο Αιγαίο αναμένεται να επικρατούν ασθενείς άνεμοι που θα δυσκολέψουν το έργο των 31 πληρωμάτων που συμμετέχουν.

Λίγο πριν λύσουν κάβους, το απόγευμα της Πέμπτης 17/07, στο κατάστρωμα του ιστορικού θωρηκτού Αβέρωφ ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ο μεγάλος χορηγός της φετινής διοργάνωσης  τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ καλωσόρισαν τους περίπου 250 ιστιοπλόους ενώ η πρόεδρος της επιτροπή αγώνων κ. Ρούλα Γαλάνη έδωσε τις τελευταίες οδηγίες του Ράλλυ, στους κυβερνήτες των σκαφών.

Εντυπωσιακή τηλεοπτική κάλυψη

Πρωτόγνωρη για την ιστορία του Ράλλυ Αιγαίου θα είναι η φετινή κάλυψη του αγώνα που θα φιλοξενηθεί στα κανάλια Novasports. Δέκα κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα καταγράψουν μίλι προς μίλι τον σημαντικότερο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διεξάγεται εδώ και μισό αιώνα στη χώρα μας όπως και όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στα νησιά σταθμούς του φετινού αγώνα.

Οι οκτώ από αυτές είναι ψηφιακές Sony HDR- AS100VR και θα τοποθετηθούν πάνω σε σκάφη που θα πάρουν μέρος στον αγώνα προκειμένου να αποτυπώσουν τις συνθήκες αλλά και τις προσπάθειες των πληρωμάτων κατά την διάρκεια των 400 ναυτικών μιλίων. Οι άλλες δυο θα βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων της Novasports Sailing Team που θα δώσουν και φέτος το παρών όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στα νησιά σταθμούς του 51ου Ράλλυ Αιγαίου για να αποτυπώσουν όλη τη δράση των πληρωμάτων όταν αυτά πατήσουν στεριά.

Από την Πέμπτη 17 Ιουλίου λοιπόν  έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά το 51ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου. Οι εκπομπές θα προβάλλονται σε πρώτη μετάδοση κάθε βράδυ στις 22:30 από τα Novasports 1 & Novasports 1 HD, καθώς και από τη Web TV του Novasports.gr και σε επανάληψη την ίδια μέρα στις 24:00 από τα Novasports 2 & Novasports 2 HD.

Τέλος την Τετάρτη 30 Ιουλίου οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εκπομπή-ανασκόπηση του 51ου Ράλλυ Αιγαίου με όλες τις μεγάλες στιγμές των αγώνων, τα παραλειπόμενα, αλλά και κυρίως τους τερματισμούς και τις απονομές στους νικητές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.