Δεν χαμογέλασε η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά στον Γκιώνη

Δεν ευνόησε τον Παναγιώτη Γκιώνη η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά.

Δεν ευνόησε τον Παναγιώτη Γκιώνη η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά. Δεν του χαμογέλασε στην προοπτική να πετύχει τον πρωταρχικό στόχο του, που είναι η είσοδος στη 16άδα, διότι νωρίτερα υπάρχει ο εναρκτήριος αγώνας του κατευθείαν στον 2ο γύρο, όπου με βάση τους δύο πιθανούς αντιπάλους του έχει ξεκάθαρα με το μέρος του τις πιθανότητες πρόκρισης. Εφόσον προχωρήσει στους «32» θα κοντραριστεί με τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, νούμερο 4 στο Ρίο και 6 στη σημερινή παγκόσμια κατάταξη! Η διαδικασία λοιπόν, που έγινε το μεσημέρι ώρα Βραζιλίας, έφερε ως υποψήφιους αντιπάλους για τον κορυφαίο αμυντικό τον Ινδό Σουμαγίτ Γκος και τον Παντάσακ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη. Οι δυο τους θα συναντηθούν το Σάββατο στον 1ο γύρο. Ο Γκος, που είναι το φαβορί του αγώνα, κληρώθηκε αρχικά στα seeding 33-48 του 1ου γύρου. Ο Τανβιριγιαβετσακούλ μπήκε στον προκριματικό γύρο, όμως έχει bye κι έτσι θα πάει αμέσως στην αναμέτρηση με τον Ινδό. Ο Γκιώνης περιμένει τον νικητή για να τον αντιμετωπίσει την Κυριακή (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ώρα, πάντως γενικά ο 2ος γύρος αρχίζει στις 16:00 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώνεται στις 22:30). Μετά έρχεται η σύμπτωση, διότι αν επικρατήσει, θα βρει μπροστά του ξανά Ιάπωνα, όπως και το 2012 στον ίδιο γύρο, στο Λονδίνο, που είχε χάσει οριακά 4-3 σετ από τον Κισικάουα…Τώρα θα παλέψει με τον Μιζουτάνι, ο οποίος τον έχει νικήσει δύο φορές στις ισάριθμες συναντήσεις τους σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά σίγουρα δεν είναι αχτύπητος…

«ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΖΟΥΤΑΝΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 4ΑΔΑ Ή ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ»!

«Δεν ήταν ό,τι καλύτερο η κλήρωση, αφού υπήρχαν πολλοί αντίπαλοι πιο βατοί για τον 3ο γύρο. Ο Μιζουτάνι είναι αθλητής τεράστιας κλάσης. Τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη 5άδα και 6άδα της παγκόσμιας κατάταξης, ουσιαστικά χάνει μόνο από τους Κινέζους κι έχω ηττηθεί κι εγώ δύο φορές στα μοναδικά μας παιχνίδια έως τώρα. Προέχει όμως, ο αγώνας μου στον 2ο γύρο, όπου πρέπει να επικρατήσω. Θεωρώ ότι θ’ αντιμετωπίσω τον Γκος, τον οποίο γνωρίζω ελάχιστα, αλλά απ’ ό,τι πληροφορούμαι δεν παίζει τόσο καλά απέναντι στην άμυνα. Θέλει προσοχή γιατί θα έχει παίξει κιόλας ένα ματς πριν από μένα και θα έχει βρει έναν ρυθμό», δήλωσε λίγη ώρα μετά την κλήρωση ο Γκιώνης και μετά υπογράμμισε το σκεπτικό με το οποίο θ’ αντιμετωπίσει τον αγώνα με τον Μιζουτάνι όταν με το καλό φτάσει ως εκεί: «Θα το δω σαν ένα ματς για μετάλλιο ή για την 4άδα! Θα το αντιμετωπίσω έτσι γιατί αν πάρω την πρόκριση θα έχω αποκλείσει το 4ο φαβορί του τουρνουά και μετά θα έχω θεωρητικά λιγότερο δυνατό αντίπαλο και φυσικά πολύ δυνατή ψυχολογία. Έτσι κι αλλιώς, για να φτάσεις στη μεγάλη διάκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει σίγουρα να κάνεις κάποια εντυπωσιακή νίκη, μία υπέρβαση. Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν, που βρίσκω νωρίτερα έναν παίκτη σαν τον Μιζουτάνι. Αν πιάσω πολύ καλή απόδοση (έχοντας βρει και ρυθμό από τον αγώνα μου στον 2ο γύρο) κι αν πιέσω ψυχολογικά τον Ιάπωνα, που θα δίνει τον πρώτο του ματς και ίσως να μην είναι πανέτοιμος από την αρχή, νομίζω ότι θα έχω ελπίδες. Όσο για τη σύμπτωση ότι μου έτυχε πάλι Ιάπωνας στον γύρο των «32», τί να πω. Ίσως δεν είναι από τις καλές συμπτώσεις αν ανατρέξω πάλι στο πώς έχασα από τον Κισικάουα πριν από τέσσερα χρόνια, όμως συμβαίνουν αυτά. Θα προτιμούσα Ευρωπαίο, αλλά δεν έχω να κάνω κάτι άλλο από το να παλέψω για την υπέρβαση. Επαναλαμβάνω βέβαια, ότι πρέπει να δω την πορεία μου βήμα-βήμα και πρώτα υπάρχει ο αγώνας της Κυριακής».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που παρακολούθησε την κλήρωση, σχολίασε: «Ξέραμε ότι σε διοργάνωση με τόσο ψηλό επίπεδο θα ήταν σίγουρα δύσκολα τα πράγματα στον 3ο γύρο. Ο Μιζουτάνι είναι πολύ μεγάλος παίκτης κι έχει νικήσει δύο φορές τον Παναγιώτη στο κοντινό παρελθόν. Αν μου έλεγαν ποιο από τα τέσσερα πρώτα φαβορί θα ήθελα να πέσει με τον Παναγιώτη θα διάλεγα τον Μιζουτάνι, αλλά υπήρχαν και πιο βατοί αντίπαλοι. Παρόλα αυτά είμαι βέβαιος ότι «θα γίνει παιχνίδι» γιατί και στο Παγκόσμιο τον είχε δυσκολέψει πριν δύο χρόνια. Κι επειδή θέλω πάντα να βλέπω θετικά τα πράγματα, αν ο Παναγιώτης κάνει την έκπληξη θα πάει πολύ ψηλά. Ο πρώτος του αγώνας αναμένεται να είναι βατός και πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει να βρει παιχνίδι».  

Ο Γκος βρίσκεται στο νούμερο 65 της παγκόσμιας κατάταξης του Αυγούστου. Είχε αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και είχε αποκλειστεί στους «64». Το 2010 και το 2011 ήταν 3ος στο απλό νέων στον μεγάλο τελικό των Junior Circuit, ενώ σε επίπεδο ανδρών έχει μπει προημιτελικά στο απλό στα World Tour της Βραζιλίας το 2012 και το 2013. Δεν έχει ιστορία αναμετρήσεων μαζί του ο Έλληνας πρωταθλητής. Ο Τανβιριγιαβετσακούλ είναι νούμερο 181 στην παγκόσμια κατάταξη και δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο σε διεθνές επίπεδο. Ούτε αυτόν έχει βρει ποτέ στον δρόμο του ο Γκιώνης.

Ο Ιάπωνας σταρ τώρα, έχει μεταξύ άλλων επιτυχιών δύο πρωτιές στους μεγάλους τελικούς των World Tour (2010 και 2014, με απόντες ωστόσο τους Κινέζους πρωταθλητές), τρία χάλκινα μετάλλια στο ομαδικό ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τρεις 4ες θέσεις σε ατομικά Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες προχώρησε μέχρι τη 16άδα του απλού το 2012. Τέσσερα χρόνια πριν, στο Πεκίνο, τον είχε αποκλείσει ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με 4-1 σετ και είχε μπει στον γύρο των «16», που ήταν και το καλύτερο πλασάρισμά του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ο Γκιώνης έχει συναντήσει δύο φορές τον Μιζουτάνι. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, στα γκρουπ του ομαδικού, έχασε με 3-1 σετ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ίδιας χρονιάς για τον γύρο των «16» με 4-0 σετ.

O Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ έπεσε στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον νικητή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου Ζανγκ Τζίκε, αλλά και στην ίδια 8άδα με τον Λευκορώσο πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Ο συμπατριώτης του Τίμο Μπολ βρέθηκε στην ίδια 8άδα με τον Κινέζο παγκόσμιο πρωταθλητή και νούμερο 1 του αγωνίσματος Μα Λονγκ. Στο πρώτο μισό του ταμπλό βρίσκεται ο Μιζουτάνι.
Το γυμναστήριο των αγώνων Riocentro Pavilion 3 βρίσκεται πολύ κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό. Απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια και φυσικά οι αθλητές μπορούν να αισθάνονται πολύ τυχεροί σε αυτό. Κατά τα άλλα τα διάφορα προβλήματα εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τις αποστολές στο Ολυμπιακό. Άλλα περιορίζονται και άλλα όχι. Ελλείψεις και κακοτεχνίες στα δωμάτια συναντούν και τα μέλη της ελληνικής αποστολής…

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο μεταξύ, ανακοίνωσε τις προσκλήσεις για τη συγκρότηση των Προ-εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, οι οποίες θ’ αρχίσουν προετοιμασία στις 8 Αυγούστου. Κλήθηκαν 21 αθλητές και αθλήτριες και πλην του Παναγιώτη Γκιώνη και του Τάσου Ρηνιώτη, που βρίσκονται στο Ρίο, θα πρέπει όλοι να παρουσιαστούν στις 17:00 την ερχόμενη Δευτέρα στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Από τις προσκλήσεις απουσιάζει ο Λευτέρης Μάκρας διότι τον Σεπτέμβριο αρχίζει ειδικότητα στην ιατρική (όπου πήρε πέρσι το πτυχίο του) και θα είναι πολύ απασχολημένος.

Συνεπώς δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το πρόγραμμα της προεθνικής ομάδας, πάντως ο Κώστας Βατσακλής τού έχει δώσει την άδεια να πηγαίνει όποτε θέλει για προπονήσεις στο Σ.Ε.Φ.. Στην έναρξη της σεζόν θα υποδεχτεί τους διεθνείς και θα είναι υπεύθυνος των προπονήσεων ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (ένεκα της απουσίας του Βατσακλή στη Βραζιλία), που είναι και επίσημα από την 1η Αυγούστου νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Οι προσκληθέντες:

ΑΘΛΗΤΕΣ:
1. Καλλίνικος Κρεάνγκα
2. Παναγιώτης Γκιώνης
3. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4. Κωνσταντίνος Λαγογιάννης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
5. Αναστάσιος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
6. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Πεύκης)
7. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Πεύκης)
8. Ιωάννης Παπαδάκης (Γ.Σ. Ηρακλής)
9. Κωνσταντίνος Αγγελάκης ( Α.Ο. Ταταύλα)
10. Ιωάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
11. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα)
12. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:
1. Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Αικατερίνη Τόλιου (Α.Ο. Δ.Α.Ο. Ταύρου)
3. Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Ο. Δ.Α.Ο. Ταύρου)
4. Γεωργία Ζαβιτσάνου (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)
5. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 06)
6. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνικας Αγ. Σοφίας)
7. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 06)
8. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
9. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.