Πρώτη νίκη για Σταματούρου και επιστροφή Παπαδημητρίου

Η πρώτη νίκη του Σταματούρου στη γαλλική Pro B, η επιστροφή της Παπαδημητρίου στη Γερμανία και οι ελληνικές «κόντρες» σε ξένο έδαφος.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Η πρώτη νίκη του Σταματούρου στη γαλλική Pro B, η επιστροφή της Παπαδημητρίου στη Γερμανία και οι ελληνικές «κόντρες» σε ξένο έδαφος

Είχαν ορισμένα ιδιαίτερα σημεία οι αγώνες Ελλήνων πρωταθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια, τόσο που έχουν «απλωθεί» οι ελληνικές παρουσίες στην Ευρώπη, υπάρχουν αγώνες σχεδόν κάθε βδομάδα, όμως κάποιοι του τελευταίου 3ημέρου προσέλαβαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους λόγους. Στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας κατ’ αρχάς, τη λεγόμενη Pro B, σημείωσε χτες την παρθενική του νίκη ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Γιώργος Σταματούρος. Αγωνίζεται με τη φανέλα της Ιστρ. Επίσης στη Γαλλία και τις National κατηγορίες έγιναν το περασμένο Σάββατο δύο αγώνες με ελληνικές «μονομαχίες». Πρωταγωνιστές στη μία περίπτωση (5η κατηγορία ανδρών) ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Γιάννης Βλοτινός και ο Ανέστης Καριοφυλλίδης και στην άλλη (2η κατηγορία γυναικών) η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Ακόμα, η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών Μαλαματένια Παπαδημητρίου επανήλθε την Κυριακή επιτυχώς στη δράση στην Μπουντεσλίγκα 2 της Γερμανίας, κοντά δύο μήνες μετά από τον τραυματισμό της στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Η Pro B ανδρών της Γαλλίας έκανε έναρξη πριν από έναν μήνα. Η Ιστρ, στην οποία μετακινήθηκε φέτος ο Γιώργος Σταματούρος, έχει δώσει τρεις αγώνες. Ο τελευταίος ήταν χτες βράδυ, εντός έδρας με την 4S Τουρ. Ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση επικράτησε η φιλοξενούμενη ομάδα με 3-2 με τον 22χρονο διεθνή να δίνει ένα ατομικό ματς και να μετέχει και στο διπλό στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι. Η νίκη ήρθε εναντίον του πολύ αξιόλογου Γάλλου διεθνή Λίλιαν Μπαρτέ και ήταν η πρώτη του στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ύστερα από δύο ήττες (η αμέσως προηγούμενη είχε καταγραφεί κόντρα στον δυνατό Ιρανό Νοσάντ Αλαμιάν). Στο διπλό η Ιστρ κάμφθηκε κι έτσι γνώρισε την τρίτη ήττα της φέτος στην Pro Β.

Στην Μπουντεσλίγκα 2 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έκανε τη δεύτερη φετινή συμμετοχή της με τη φανέλα της Ανρόχτ, αλλά το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι έδωσε τα πρώτα της παιχνίδια μετά από τον τραυματισμό της στις 20 Σεπτεμβρίου. Το γερμανικό κλαμπ έχασε 6-3 εκτός έδρας από την Κόλμπερμουρ και η 17χρονη πρωταθλήτριά μας έβγαλε καλό πρόσωπο στην επάνοδό της μέσα από δύο δυνατά ματς. Αρχικά είχε οριακή ήττα στο διπλό με συμπαίκτρια τη Λέα Γκρόχμαν και στη συνέχεια πήρε τη νίκη με 3-1 σετ απέναντι στη Λάουρα Κέιμ. Η αριστερόχειρας διεθνής μας είχε αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο και στο δεύτερο στη σειρά ματς του πρωταθλήματος. Στη νίκη της Ανρόχτ επί της Λανγκβέιντ με 6-3 είχε επικρατήσει στο διπλό (με την ίδια παρτενέρ) και είχε χάσει στο απλό (3-2 σετ και οι δύο αγώνες). Στη βαθμολογία η Ανρόχτ είναι 4η ανάμεσα σε 10 ομάδες, με 6 βαθμούς σε τέσσερα ματς. Η Μπουντεσλίγκα 2 των γυναικών συνεχίζεται την προσεχή Κυριακή, αλλά η Παπαδημητρίου θα λείψει καθώς έχει θ’ αγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητών έως 21 ετών, που θα γίνει 20 και 21 του μήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη Γαλλία είχαν και το περασμένο Σάββατο πλούσια δραστηριότητα οι Έλληνες «ξενιτεμένοι», αλλά ξεχωρίζουμε αγώνες, στους οποίους έγιναν δικοί μας «εμφύλιοι». Στη National 3 των ανδρών (την 5η κατηγορία της χώρας) συναντήθηκαν για την 5η αγωνιστική του 4ου γκρουπ η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη και η Σεν Πιερ, όπου αγωνίζονται ο Γιάννης Βλοτινός, ο Ανέστης Καριοφυλλίδης και ο Ζήσης Δουκέρης. Στο τελικό 8-2 για τη φιλοξενούμενη Σεν Πιερ ο Αντωνιάδης νίκησε τον Καριοφυλλίδη και ο Βλοτινός τον Αντωνιάδη. Ήταν ματς σε θαυμάσιο κλίμα που χάρισαν θέαμα όπως και μία διαφορετική νότα στους φιλάθλους. Ήταν και αγώνας κορυφής μάλιστα, καθώς η Σεν Πιερ είναι 1η και αήττητη με 15 βαθμούς και η Κουντούν ακολουθεί στη 2η θέση με 13 βαθμούς. Επίσης στο συγκεκριμένο ματς ο Βλοτινός πέτυχε συνολικά δύο νίκες, ο Καριοφυλλίδης είχε κι ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ απουσίαζε ο Δουκέρης.

Στην 5η μέρα της National 1 των γυναικών εξάλλου (2η τη τάξει εθνική κατηγορία της Γαλλίας), ήρθε μία ακόμα αναμέτρηση μεταξύ Ελληνίδων διεθνών. Στο 2ο γκρουπ βρίσκονται μαζί η Εσιρόλ της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα και η Σεν Πιερ της Ελισάβετ Τέρπου και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου. Οι δύο ομάδες έπαιξαν το Σάββατο στην έδρα της Εσιρόλ. Η Τέρπου έλειψε επειδή είχε υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21, αλλά ήταν διαθέσιμη η Ζαβιτσάνου, η οποία ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Λόγω και των επιδράσεων του κορωνοϊού έμενε καιρό εκτός αγώνων στη Γαλλία και φέτος έχει επανέλθει με τρεις συμμετοχές. Σε δυνατό και αμφίρροπο ματς νίκησε η Σεν Πιερ με 8-6. Η Τσεκούρα νίκησε τη δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και γνώρισε και δύο ήττες. Η Ζαβιτσάνου είχε άλλα δύο ατομικά παιχνίδια και σημείωσε μία νίκη και μία ήττα.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, στις 23 Οκτωβρίου συγκεκριμένα, έγινε στο ίδιο γκρουπ η πρώτη φετινή ελληνική «μονομαχία». Από τη Ρεν Πολ Μπερ 2 η Αλίκη Κιούφη πέρασε για την 3η αγωνιστική στη Ρεν Πολ Μπερ 1, η οποία βρίσκεται επίσης στο 2ο γκρουπ της National 1. Η ομάδα αντιμετώπισε τη Σεν Πιερ, τη νίκησε με 8-5 και η ίδια αντιμετώπισε την Τέρπου. Χάρισαν όμορφες και οι συγκεκριμένες αθλήτριες της εθνικής γυναικών, ώσπου νικήτρια αναδείχτηκε η Τέρπου. Στη βαθμολογία του ομίλου η Ρεν Πολ Μπερ προπορεύεται με 13 βαθμούς, η Σεν Πιερ είναι 3η με 10 και η Εσιρόλ 5η με 9.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.