Η νέα μεγάλη πρόκληση για Γκιώνη, αύριο στις 04:00 Ελλάδας ο αγώνας με τον Κορεάτη Τζεούνγκ

Σε ξενύχτι, που με …μεγάλη προθυμία μπορούν να κάνουν, λόγω της περίστασης, οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μάς πηγαίνει ο Παναγιώτης Γκιώνης!

O αγώνας του με τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ για τον γύρο των «32» του απλού ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά αρχίζει στις 04:00 ώρα Ελλάδας (10.00 τοπική) στο τραπέζι 1. Είναι ματς με ξεχωριστή σημασία για τον πρωταθλητή μας, ο οποίος στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του έχει την τεράστια πρόκληση να μπει για πρώτη φορά στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Το 2008, το 2012 και το 2016 είχε αποκλειστεί από Ασιάτες αθλητές (τις δύο τελευταίες φορές στους «32»), τώρα έχει μπροστά του ένα ακόμα πολύ ψηλό εμπόδιο από την ίδια ήπειρο, το νούμερο 10 του τουρνουά και θα τα δώσει όλα για την υπέρβαση χωρίς άγχος. Το σπουδαίο παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 2, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη δημόσια τηλεόραση. Αυτό, όσον αφορά ελεύθερο κανάλι. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ολόκληρη η πρώτη ενότητα των αγώνων του απλού την Τρίτη (04:00-07:00) θα μεταδοθεί από το ΕΡΤ Sports 1, το ιντερνετικό κανάλι, που βγαίνει μέσω του Ertflix.

Ο Γκιώνης προέρχεται από τις ευρείες νίκες απέναντι στον Σέρβο Ζολτ Πέτε (4-0 σετ) και τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (4-1), έχει θαυμάσια ψυχολογία, όπως και την ικανοποίηση ότι ήδη έχει πάει καλύτερα από την 34η θέση, που είχε στα seeding. Τώρα, που συναντά ένα από τα πρώτα φαβορί, ξέρει ότι πρέπει να …αριστεύσει στο τραπέζι για να φτάσει στη νίκη και τον μεγάλο στόχο του. Ο Τζεούνγκ είναι νούμερο 13 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη και 10 στο απλό ανδρών στο Τόκιο. Θεωρείται πολύ καλός απέναντι και στην άμυνα και φυσικά στα 29 του έχει εμπειρία από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Μπήκε απευθείας στον 3ο γύρο και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο γι’ αυτόν να ξεκινά στο Ολυμπιακό τουρνουά εναντίον ενός παίκτη, όπως ο Έλληνας αμυντικός…   

Ο Τζεούνγκ έχει σε ομαδικό και διπλό έξι μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Στους Ασιατικούς Αγώνες και τα πρωταθλήματα Ασίας έχει φτάσει και στο ασημένιο μετάλλιο στα ίδια αγωνίσματα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 κατέκτησε επίσης 2η θέση με την Κορέα το 2018. Τον Φεβρουάριο του 2017 είχε φτάσει και στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών. 

Μετά τη μετάθεση του αγώνα του κατά μία μέρα ο Γκιώνης βρήκε την ευκαιρία για λίγες ώρες ξεκούρασης στο Ολυμπιακό Χωριό. Έκανε προπόνηση σε χαλαρό ρυθμό, μελέτησε τον Τζεούνγκ σε βίντεο από ματς με άλλους αμυντικούς, τον είδε και στην προπόνηση να παίζει με αθλήτρια αμυντικού στυλ από την Κορέα. Θα είναι η πρώτη του συνάντησή του με τον Τζεούνγκ. Δεν νιώθει πίεση και τονίζει ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την πρόκριση στη 16άδα. «Πρέπει να εμφανιστώ πολύ σταθερός και να πάω καλά στην επίθεση. Βάζει πολλές μπαλιές ο αντίπαλος και θα με «τρέξει» στο τραπέζι. Θεωρώ ότι χρειάζεται να βγάλω ένα πινγκ πονγκ, όπως αυτό που είχα παίξει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ όταν είχα κατακτήσει δύο μετάλλια. Κάτι τέτοιο, σαν απόδοση, μου έρχεται στο μυαλό».

Να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητής μας πήρε σήμερα την ξεκούραση, που χρειαζόταν, ωστόσο αν αύριο νικήσει τον Κορεάτη θα πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι μέσα σε λίγες ώρες! Αντίπαλός του στη 16άδα θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Τίμο Μπολ και ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10:30 Ελλάδας (16:30 τοπική). Στο σημερινή πρεμιέρα του ο Γερμανός σταρ απέκλεισε στον 3ο γύρο τον Κιρίλ Γερασιμένκο από το Καζακστάν με 4-1 σετ.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ

H Ιαπωνία πανηγυρίζει το πρώτη της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στα 33 χρόνια που είναι το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα! Το κατέκτησε στο δικό της έδαφος πριν από λίγο, όταν ο Τζουν Μιζουτάνι και η Μίμα Ίτο (νούμερο 2 του τουρνουά) κατέβαλλαν σε συγκλονιστικό τελικό τους Κινέζους Σου Σιν/Λιου Σιβέν (νούμερο 1) με 4-3 σετ. Απέναντι στο φαβορί βρέθηκαν πίσω με 0-2 σετ και γύρισαν την κατάσταση, μάλιστα στο ψυχοφθόρο 7ο σετ προηγήθηκαν με το απίστευτο 8-0!!! Είναι οι πρώτοι Ολυμπιονίκες στην ιστορία του διπλού μικτού, ενώ έχει ξεχωριστή βαρύτητα το γεγονός ότι έσπασαν την κυριαρχία της Κίνας, η οποία έπαιρνε όλες τις πρωτιές στο άθλημα επί τρεις συνεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η εξέλιξη του τελικού 5-11, 7-11, 11-8, 11-9, 11-9, 6-11 και 11-6.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Λιν Γιουν Τζου και η Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι. Στον «μικρό» τελικό νίκησαν με 4-0 σετ τους Γάλλους Εμανουέλ Λεμπεσόν/Γιουάν Τζια Ναν, οι οποίοι έκαναν την καλύτερη πορεία από τα ευρωπαϊκά ζευγάρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.