Ζήσης: «Θέλουμε ένα μετάλλιο…»

Ο Νίκος Ζήσης αφού έστειλε μήνυμα ανιδιοτέλειας εν όψει του Ευρωμπάσκετ, τόνισε πως στόχος είναι ένα μετάλλιο και υποστήριξε πως Σπανούλης, Κουφός και Περπέρογλου θα βοηθήσουν αρκετά την Εθνική.

Ο Νίκος Ζήσης αφού έστειλε μήνυμα ανιδιοτέλειας εν όψει του Ευρωμπάσκετ, τόνισε πως στόχος είναι ένα μετάλλιο και υποστήριξε πως Σπανούλης, Κουφός και Περπέρογλου θα βοηθήσουν αρκετά την Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Πράσινη»:

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να πάρει μετάλλιο: «Κατευθείαν η σκέψη πάει στα χιαστί παιχνίδια. Πιστεύω ότι είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα είμαστε εκεί με τον όμιλο που έχουμε και την δυναμικότητα της ομάδας μας. Οπότε, το θέμα είναι πως θα διαχειριστούμε τα χιαστί παιχνίδια. Αυτό είναι που δεν κάναμε καλά πέρσι, ενώ είχαμε κάνει ένα τρομερό πρώτο γύρο και σαν μπάσκετ και σαν αποτέλεσμα. Κάνοντας ένα 5-0 και παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ, αλλά η ουσία είναι ότι πήγαμε στο χιαστί παιχνίδι και είχαμε μια κακή εμφάνιση απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Και αυτή ήταν η ιδιαιτερότητα πέρσι. Ξέραμε ότι ανεξάρτητα από το τι θα κάναμε στην πρώτη φάση. Θα παίζαμε με μεγαθήριο. Αυτό δεν υπάρχει φέτος. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί παιχνίδια».

Για το τι θα τον ικανοποιήσει στο τέλος του Ευρωμπάσκετ: «Μίνιμουμ θα έλεγα την συμμετοχή στο Προολυμπιακό. Γιατί θα έχεις συνέχεια. Αλλά θέλουμε να είμαστε στην τετράδα και από τη στιγμή που θα είσαι εκεί θέλεις το μετάλλιο. Στα λόγια μπορείς να το πεις. Το Ευρωμπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, έχει μεγάλες ομάδες, πολλοί παίκτες έρχονται με το όνειρο να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θα είναι δύσκολο». 

Για τις «ενισχύσεις» Σπανούλη, Κουφού και Περπέρογλου: «Είναι τρεις παίκτες πολλοί σημαντικοί. Ο Σπανούλης είναι αν όχι ο καλύτερος από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ο Κουφός καταρχήν μας δίνει με το παιχνίδι του πράγματα που λείπουν χρόνια από την Εθνική ομάδα και ο Περπέρογλου με την ποιότητα του και την εμπειρία του είναι ένας παίκτης με πολύ ψηλό μπασκετικό IQ που σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ. Υπήρξε πολλά χρόνια μέλος της ομάδας. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό ότι 11 από τους 16 παίκτες ήταν και πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συνέχεια υπό τις οδηγίες του Κατσικάρη. Είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της προετοιμασίας». 

Για την απαιτούμενη ανιδιοτέλεια
: «Αυτό που λέει ο κόουτς είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα ο κάθε παίκτης μπορεί να έχει την προσωπική του ατζέντα, να σκέφτεται διάφορα πράγματα, αλλά στο τέλος στην Εθνική ομάδα δεν χωρούν αυτά. Ειδικά φέτος που έχουμε πληρότητα παντού. Ας πούμε ότι η πιο πλήρης ομάδα τελευταία ήταν το 2010. Δυστυχώς εκείνος ο καβγάς στο φιλικό παιχνίδι με τη Σερβία στέρησε από την Εθνική ομάδα την ηρεμία της και πήγαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας θα έλεγα λίγο όχι τόσο συγκεντρωμένοι. Θεωρώ ότι με την πληρότητα που έχουμε σε όλες τις θέσεις το πιο σημαντικό είναι ο καθένας να καταλάβει ότι μπορεί σ’ ένα ματς να παίξει λιγότερο και αυτό να μην διαταράξει ποτέ το κλίμα. Ο καθένας να κάνει τον ρόλο του ώστε να πετύχουμε κάτι που αν το πετύχουμε θα είναι δευτερεύον ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ, δεύτερος η τρίτος. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν εγωισμοί, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό θα είναι θέμα σ’ αυτή την ομάδα ειδικά έχοντας στο μυαλό μας όλοι ότι έχουμε έξι χρόνια να κάνουμε μια επιτυχία και τέσσερα χρόνια να πετύχουμε τον στόχο μας. Το 2011 ο στόχος μας -και με τις απουσίες που είχαμε- ήταν να πάμε στο Προολυμπιακό και το πετύχαμε. Από τότε έχουμε να κάνουμε κάτι. Φεύγουμε με κατεβασμένο κεφάλι…». 

Για τη δεκαετή παραμονή του στο εξωτερικό: «Δεν είναι επιλογή μόνο. Είναι ίσως το κάρμα της ζωής μου. Πολλοί νομίζουν ότι έχω ρίξει μαύρη πέτρα πίσω μου. Έχω ακούσει ότι δεν αντέχει την πίεση στην Ελλάδα, θα ακούσεις πολλά. Προσωπικά, πολλές φορές ήταν απλά συγκυρία, ακόμη και φέτος ήταν στο σκεπτικό μου να γυρίσω, τελικά δεν προχώρησε για τους οποιουσδήποτε λόγους. Τουλάχιστον παίζω για την Εθνική ομάδα και είναι η ομάδα της καρδιάς μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.