Με άρωμα ΝΒΑ

Με τους Κουφό και Αντετοκούνμπο να κάνουν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, η Εθνική μας ομάδα έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση (70-56) κόντρα στην Τσεχία.

Με τους Κουφό και Αντετοκούνμπο να κάνουν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, η Εθνική μας ομάδα έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση (70-56) κόντρα στην Τσεχία. Ο Φώτης Κατσικάρης δοκίμασε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, γι αυτό και η διαφορά έπεσε από τους 20 πόντους στους 14.

Πρώτος σκόρερ για την “επίσημη αγαπημένη” ο Κουφός με 18 πόντους, ωστόσο σημαντική βοήθεια έδωσε ο Γιάνκοβιτς με τα σουτ του από μακρινή απόσταση, τομέα που δεν πήρε καλό βαθμό η Εθνική.  Εξαιρετική οργάνωση όταν στο παρκέ βρισκόταν τόσο ο Σπανούλης, όσο και ο Καλάθης…

Ο Αντετοκούμπο είχε κέφια…

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Οταν ο άσος των Μπακς ανέβασε… στροφές παρέσυρε και την Εθνική μας ομάδα. Ηταν ο πρωταγωνιστής σε άμυνα και επίθεση και χάρη στις δικές του προσπάθειες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το -3 (7-10), έκλεισε το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου στο +5 (19-14). Δύο εντυπωσιακά κοψίματα, τέσσερις σερί πόντους και μία ασίστ ήταν ο απολογισμός του Αντετοκούμπο στο τελευταίο τρίλεπτο, στο οποίο έγειρε η πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Κατσικάρη. Αξιος συμπαραστάτης του NBAερ, ο Γιάννης Μπουρούσης, αλλά και ο Γιάνκοβιτς. Ο τελευταίος με πέντε πόντους βοήθησε στην… αντεπίθεση.

Μίλησε ο Κουφός…

Οι Τσέχοι άφηναν το σουτ στους διεθνείς μας, καθώς τα ποσοστά μας μακριά από το καλάθι δεν ήταν καλά, ωστόσο αυτό δεν μας εμπόδισε να ξεφύγουμε στο σκορ. Η είσοδος του Κουφού έδωσε στην Εθνική μας αρκετή δύναμη στη ρακέτα. Ο άσος των Γκρίζλις πέτυχε οκτώ πόντους και “ανάγκασε” τους αντιπάλους του να “κλείσουν” περισσότερο για να τον σταματήσουν. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους περιφερειακούς μας να βρουν εύκολα σουτ. Καλάθης και Σπανούλης έδωσαν λύσεις από μακριά και πολύ γρήγορα η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Χούσκα και Σαντοράνσκι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως με τα τρίποντα τους το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην εκτοξευτεί περισσότερο η διαφορά. Με ωραίες συνεργασίες, αλλά και κάποια επιπόλαια λάθη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήγε στα αποδυτήρια στο +10 (40-30).

Στο… ρελαντί

Οπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο τρίτο η Τσεχία ξεκίνησε καλύτερα και φρόντισε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Εθνικής μας. Η διαφορά έφτασε στους τέσσερις, όμως σε εκείνο το σημείο η συνεργασία Σπανούλη και Κουφού έδωσε για λίγα λεπτά ώθηση επιθετικά στη “γαλανόλευκη”, η οποία βελτιώθηκε αισθητά και αμυντικά.  Χωρίς να έχει καλό ρυθμό στο παιχνίδι του, το αντιπροσωπευτικό μας διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του, χάρη στην καλή του άμυνα.

Κυριαρχία στον αέρα

Με τον Κουφό να πετάει την μπάλα στον αέρα και τον Κουφό να την στέλνει στο καλάθι, η Εθνική μας έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους. Κάπου εκεί ο Κατσικάρης θέλησε να δοκιμάσει ένα χαμηλό σχήμα με τον Αγραβάνη πεντάρι, με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να μην δέχονται εύκολους πόντους από το… ζωγραφιστό και να καταφέρνουν στο τέλος να ηττηθούν μόνο με 14 πόντους (70-56).

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-40, 40-55, 56-70

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίντζμπουργκ): Μπέντα 2, Μπάλβιν 5, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 13, Βέλτς 6, Σιρίνα, Μπάρτον, Γιέλινεκ 8, Χούσκα 6, Σιλμπ 7, Βέσελι 2

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 2, Σπανούλης 5, Καλάθης 8, Περπέρογλου 4, Αντετοκούνμπο 11, Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.