Παπαθεοδώρου: «Τα χιαστί ματς θέλουν χαρακτήρα»

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που αναφέρθηκε και στο χρυσό μετάλλιο της Κ18 στο Βόλο, ενώ κατέθεσε την άποψή του για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που αναφέρθηκε και στο χρυσό μετάλλιο της Κ18 στο Βόλο, ενώ κατέθεσε την άποψή του για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

– Τι κρατάς από το φετινό καλοκαίρι, που είχε ως αποκορύφωμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Εφήβων;
 
«Κρατάμε τις πολύ μεγάλες συγκινήσεις που είχαμε όλο το καλοκαίρι και με τις δύο εθνικές τόσο στο Παγκόσμιο Εφήβων της Κρήτης, όσο και στο Ευρωπαϊκό Εφήβων του Βόλου. Έχουν αναπτυχθεί εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των παικτών, των μελών του τεχνικού επιτελείου και των ανθρώπων της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης. Κρατάμε την πρώτη θέση στο Βόλο που είναι μία σημαντική επιτυχία, η οποία τονώνει την αυτοπεποίθηση όλων των ανθρώπων του ελληνικού μπάσκετ και μας δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».
 
– Εκτός από το ταλέντο των παιδιών, το οποίο είναι δεδομένο, υπάρχει η απαραίτητη υποδομή σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο, που θα «καλλιεργήσει» του αθλητές και θα τους προετοιμάσει για την Εθνική Ανδρών;
 
«Τα παιδιά αυτά τα βρίσκουμε τα καλοκαίρια, τέλος Μαΐου. Στο διάστημα αυτό έχουν δουλέψει με τις ομάδες τους και τους προπονητές τους. Είμαστε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Τα παιδιά τα παραλαμβάνουμε σε εξαιρετική κατάσταση και τεχνικά και τακτικά σε ηλικίες πολύ κρίσιμες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές των παιδιών στις ομάδες στις οποίες ανήκουν. Όλο το χρόνο αυτοί προσπαθούν να τους βελτιώσουν και θυσιάζουν τις ώρες τους για να τους κάνουν καλύτερους. Από εκεί και πέρα με τη συμβολή της ομοσπονδίας και το πρόγραμμα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε το καλοκαίρι να συμπτύξουμε το ταλέντο τους, να φτιάξουμε ένα ομοιογενές σύνολο και να παρουσιάσουμε την εικόνα που είδατε το καλοκαίρι».
 
 
– Κεφάλαιο Εθνική Ανδρών. Ένα σχόλιο για τη μέχρι σήμερα παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ 2015.
 
«Είναι πολύ νωρίς. Έχουμε κάνει δύο νίκες που είναι σημαντικό. Οι νίκες μετράνε σε αυτό το τουρνουά. Προχωράμε βήμα-βήμα, προκειμένου όταν φτάσουμε στα χιαστί παιχνίδια να έχουμε βρει καλό ρυθμό, να είμαστε σε καλή κατάσταση, το κυριότερο με υγεία, και εκεί να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Τα χιαστί παιχνίδια θέλουν χαρακτήρα, προσωπικότητες και ανθρώπους που έχουν ξαναπαίξει τέτοια ματς δύσκολα και αν έχουμε λίγο τύχη να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος».
 
– Πόσο δύσκολο είναι για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, να διαχειριστεί τα 12 μεγάλα ονόματα που στελεχώνουν την Εθνική;
 
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο απ` ό,τι νομίζει κάποιος. Όλη η προσπάθεια που έχει γίνει τόσο από τον Κατσικάρη, όσο και από το επιτελείο της ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και κοινό παρονομαστή το συμφέρον της ομάδας, δείχνουν μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα. Βλέπουμε μία ομάδα που παλεύουν όλοι μαζί, που πανηγυρίζουν όλοι μαζί, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να είναι δηλαδή πραγματική ομάδα».
 
– Έχουν αρχίσει να είναι διακριτοί οι ρόλοι των παικτών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα; Είδαμε για παράδειγμα τον Σπανούλη στο τελευταίο παιχνίδι με την Κροατία να αναλαμβάνει δράση και πρωταγωνιστεί στην ανατροπή του τελευταίου δεκαλέπτου.
 
«Μιλάμε για παιδιά με μεγάλη εμπειρία και νομίζω ότι η παρουσία τους και οι ρόλοι τους είναι σχεδόν ξεκάθαροι από την αρχή. Μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Όλοι ξέρουμε τις ειδικές ικανότητες που έχει ο Σπανούλης και οι οποίες μας έλειψαν πέρυσι. Όλοι έχουν φτάσει στο σημείο να αποδεχθούν τους ρόλους τους γιατί θέλουν το καλό της ομάδας. Βλέπουμε παιδιά που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους να μένουν πιο πίσω ακόμη και σε χρόνο συμμετοχής και όταν πατάνε παρκέ να περιορίζονται σε αυτό που έχει ζητήσει ο προπονητής. Αυτή η αποδοχή των ρόλων, όμως είναι που φέρνει τα πρωταθλήματα, τις επιτυχίες και τα μετάλλια».
 
– Η Εθνική Ανδρών έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά, προκειμένου η 20η Σεπτέμβρη να τη βρει στο βάθρο των νικητών;

«Αυτό ευχόμαστε όλοι. Θα είναι τεράστια επιτυχία καθώς αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι πάρα πολύ δύσκολο με δυνατές ομάδες. Ισως ο ανταγωνισμός είναι σε υψηλό επίπεδο μετά από πολλά χρόνια, οπότε οποιαδήποτε θέση στο βάθρο θα είναι επιτυχία. Το σημαντικό είναι να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο: να κερδίσουμε είτε έμμεσα, είτε άμεσα μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αν έρθει ένα μετάλλιο θα είναι το ιδανικό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.