Κατσικάρης: «Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο» (video)

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβενίας και την εξασφάλιση της πρωτιάς του ομίλου δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης και αποθέωσε τους παίκτες του για τη μέχρι τώρα προσπάθεια.

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβενίας και την εξασφάλιση της πρωτιάς του ομίλου δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης και αποθέωσε τους παίκτες του για τη μέχρι τώρα προσπάθεια. 

«Ξέραμε το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι. Ουσιαστικά κερδίζοντας κλειδώναμε την πρώτη θέση και αυτός ήταν ο πιο σημαντικός στόχος από την αρχή. Το σημαντικό επίσης είναι ότι η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και έτσι προχωρώντας θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη δουλειά που έγινε. Ελέγξαμε το παιχνίδι σχεδόν 40 λεπτά. Ήταν λογικό να αντιδράσει η Σλοβενία. Είχαμε όμως την ωριμότητα για να κρατήσουμε το προβάδισμα. Τέλος καλό όλα καλά. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Ολλανδία. Χρειαζόμαστε και ξεκούραση», δήλωσε αρχικά ο Κατσικάρης.

Για το αν υπάρχει η βελτίωση που περίμενε: «Πάντα περιμένεις κάτι καλύτερο. Αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να παίξει καλύτερα. Με την ροή των παιχνιδιών το πρώτο ζητούμενο είναι να κερδίζουμε και στη συνέχεια να έχουμε συνέπεια και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Είμαι ικανοποιημένος και πάει βάση πλάνου αυτό που ξεκινήσαμε».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Οι Σλοβένοι δεν έχουν ένα τριάρι βαρύ και αργό. Και ο Ντράγκιτς και ο Μπλάζιτς είναι κυρίως γκαρντ παρά τριάρια. Πιστεύω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά στην αρχή ο Αντετοκούνμπο. Επίσης ο Νικ Καλάθης ήταν καταπληκτικός. Πολύ καλύτερος από χθες γιατί και όταν υπήρξαν προβλήματα με τον Ντράγκιτς είπε να πάει να τον αναλάβει εκείνος στην άμυνα. Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πνευματικά μέσα στην ιστορία και δεν περιμένουν μόνο τις οδηγίες του προπονητή. Μπράβο στα παιδιά γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό».

Για το σχήμα με τους τρεις κοντούς:
«Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλά κομμάτια του αγώνα. Παίκτες σαν αυτόν υπάρχουν πολύ λίγοι στην Ευρώπη. Μπορεί σε ένα ματς να πετύχει πολλού ς πόντους και να μας βοηθήσει με αυτό τον τρόπο, αλλά μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία».

Για το αν η Εθνική προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις: «Έχουμε αρκετές λύσεις. Ο Καϊμακόγλου έκανε και πάλι πολύ καλή δουλειά. Τα παιδιά πάντα είναι έτοιμα να μπουν μέσα και να δώσουν το 100%».

Για τον Περπέρογλου: «Μπήκε στο παρκέ για να σημαδέψουμε κατευθείαν στο λόου ποστ. Έβαλε ένα καλάθι, πήρε δύο φάουλ, έδωσε μία ασίστ. Αυτή είναι η ποιότητα του Στράτου. Ξέρουμε γιατί είναι εδώ μαζί μας. Έχει ξεκάθαρο ρόλο και εκείνη τη στιγμή δικαιωθήκαμε».

Για το αν «φοβάται» ότι η Εθνική δεν θα ανταπεξέλθει στα δυνατά ματς:
«Όχι δεν είναι έτσι. Η ομάδα είναι έμπειρη και έχει την ποιότητα. Θα είναι έτοιμη. Πάμε πάρα πολύ καλά από παιχνίδι σε παιχνίδι και συνεχίζουμε».

Για τις πολλές ασίστ: «Είναι και η ποιότητα που έχουν οι ψηλοί μας και το στυλ του παιχνιδιού μας. Ο Μπουρούσης είναι μακράν από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη. Έχουμε άλλον έναν πλέι μέικερ στο λόου ποστ. Αυτή είναι η ποιότητα του Μπουρούση και το εκμεταλλευόμαστε».

Για το ταβάνι της Εθνικής: «Δεν χρειάζεται να προσδιοριστεί. Κάθε μέρα απολαμβάνουμε το παιχνίδι χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.