Κερδίζει και… σβηστή (video)

Ούτε στο... χαλαρό της δεν μπορεί να χάσει η Εθνική ομάδα. Με τις μηχανές στο ρελαντί, χωρίς Σπανούλη και χωρίς κίνητρο για νίκη η Ελλάδα επικράτησε της Ολλανδίας με 68-65 αφήνοντάς την εκτός διοργάνωσης και χαρίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους Γεωργιανούς.

Ούτε στο… χαλαρό της δεν μπορεί να χάσει η Εθνική ομάδα. Με τις μηχανές στο ρελαντί, χωρίς Σπανούλη και χωρίς κίνητρο για νίκη η Ελλάδα επικράτησε της Ολλανδίας με 68-65 αφήνοντάς την εκτός διοργάνωσης και χαρίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους Γεωργιανούς.
 
Οι «ρεζέρβες» του Φώτη Κατσικάρη λειτούργησαν άψογα! Μάντζαρης, Περπέρογλου και Καϊμακόγλου ήταν αυτοί που βρέθηκαν περισσότερη ώρα στο παρκέ. Ο Αντεντοκούνμπο με 11 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ τον ακολούθησαν Μπουρούσης και Σλούκας με 9.


 
Αντίθετα με την Ολλανδία που έπαιζε την ζωή της η Ελλάδα δεν είχε κανένα απολύτως κίνητρο στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και για τον λόγο αυτό όλο το πρώτο ημίχρονο πήγε μάλλον χαλαρά για τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη. Με τον Σπανούλη εκτός rotation και τους Μάντζαρη, Παπανικολάου και Καϊμακόγλου να παίρνουν αρκετά λεπτά, το εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 34-31 υπέρ της Εθνικής μας.
 
Ο Κατσικάρης χρησιμοποίησε 10 παίκτες εκτός των Σπανούλη και Περπέρογλου, ενώ θεωρητικά τον ρόλο του Σπανούλη κλήθηκε να παίξει για αρκετά λεπτά ο Κώστας Σλούκας. Οι Ολλανδοί από την άλλη καίγονταν για τη νίκη, αφού έπαιζαν την πρόκρισή τους και προσπάθησαν να είναι σκληροί στην άμυνα και όσο το δυνατόν πιο γρήγοροι στην επίθεση.


 
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ολλανδούς να προηγούνται 19-17 και τον Ντεγιόνγκ να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ελληνική ρακέτα. Ο Μπουρούσης κατάφερε να τον περιορίσει και η ελληνική ομάδα έφτασε να προηγείται μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.
 
Ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε η Ελλάδα να καθαρίσει το παιχνίδι και να ξεφύγει με διαφορά ασφαλείας. Ο Στράτος Περπέρογλου αν και από τον πάγκο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεση με 5 πόντους που πέτυχε μέσα σε ένα λεπτό, όμως γενικότερα η επίθεση της εθνικής δεν λειτουργούσε καλά. Στο 30 η ελληνική ομάδα βρέθηκε να προηγείται με 52-46 μετά από τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο.


 
Ούτε στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι έπαψε να είναι ντέρμπι, αφού η ελληνική ομάδα έμεινε σε μέτρια επίπεδα απόδοσης και οι Ολλανδοί κατάφεραν να μειώσουν σε 61-59 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Εκεί όμως αστόχησαν σε 4 συνεχόμενες βολές και τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο εύκολα για την Ελλάδα. Με τρίποντο του Μπουρούση 1:01 πριν ακουστεί η κόρνα το σκορ έγινε 64-59 και κάπως έτσι η ελληνική αποστολή έμεινε χωρίς ήττα στα πέντε παιχνίδια της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ.
 
Μία βολή του Κλουφ 23,5 δεύτερα πριν το τέλος έβαλε και πάλι στο παιχνίδι της Ολλανδία με το σκορ πλέον 64-62. Ψύχραιμος από την γραμμή των ελευθέρων βολών όμως, τόσο ο Σλούκας, όσο και ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο οδήγησαν την Ελλάδα στη νίκη με 68-65.


 
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9(1), Ζήσης 5(1), Καλάθης 6(1), Περπέρογλου 5, Σλούκας 9(1), Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντεντοκούνμπο 11(2).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βαν Χέλφτερεν):
Ουίλιαμς 3, Γ. Ντε Γιονγκ 4, Κλουφ 15(1), Κεράζι 2, Άκερμπουμ 6(2), Σάφτενααρ 8, Ν. Ντε Γιονγκ 8, Σμέλντερς 5, Νόρελ 11, Σλάγκτερ 3. 

Live Blog Ελλάδα-Ολλανδία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.