«Το 1987 άλλαξε η ζωή όλων μας»

Ο Αργύρης Καμπούρης μίλησε για την επιτυχία της κατάκτησης του Eυρωμπάσκετ 1987, τριάντα χρόνια μετά τον θρίαμβο.

Ο Αργύρης Καμπούρης μίλησε για την επιτυχία της κατάκτησης του Eυρωμπάσκετ 1987, τριάντα χρόνια μετά τον θρίαμβο.
Ο παλαίμαχος διεθνής, που «σφράγισε» με δύο εύστοχες βολές τη νίκη επί της ΕΣΣΔ στον τελικό με 103-101, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε αρχικά για τις αναμνήσεις του από την διοργάνωση: 
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είναι όλες αυτές οι αναμνήσεις που περάσαμε εκείνη την εποχή. Όλο αυτό το ταξίδι που έκανε η παρέα ήταν συγκλονιστική. Από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο, από τις ήττες που κάναμε, τις νίκες όλα έχουν την σημασία τους. Ο κόσμος που ξεχύθηκε στους δρόμους να πανηγυρίσει. Είναι πράγματα που δεν θα σταματήσω να τα θυμάμαι ποτέ».
Για τις σχέσεις μεταξύ των παικτών, ο Καμπούρης παραδέχτηκε ότι δεν ήταν πάντα αρμονικές, αλλά αυτό δεν επηρέασε την ομάδα εντός γηπέδου: 
«Ήταν φυσιολογικό, ήμασταν 12 διαφορετικές προσωπικότητες. Μπορεί να μην τα πηγαίναμε πάντα καλά, αφού ο καθένας είχε το χαρακτήρα του αλλά μέσω της ομάδας γινόμασταν ένα. Κάθε ένας από μας είχε τα άτομα που ταίριαζε περισσότερο και με αυτούς έκανε πιο πολύ παρέα αλλά ποτέ δεν πάψαμε να λειτουργούμε σαν σύνολο».
Σύμφωνα με τον Καμπούρη, η χημεία της ομάδας ήταν το μυστικό της επιτυχίας:
«Ποτέ κανένας παίκτες δεν έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Ήταν πολύ βασικό πως παρά τις διαφορές στους χαρακτήρες μας τα βρίσκαμε μεταξύ μας στην φιλοσοφία του παιχνιδιού. Πιστεύαμε πως όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε ή όλοι μαζί μπορούμε να χάσουμε. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το προπονητικό επιτελείο. Ο προπονητής μας, Κώστας Πολίτης, ήξερε τι μπορούσε να κάνει ο καθένας από μας μέσα στο γήπεδο. Ήξερε πως μπορούσε να πάρει από τους παίκτες του αυτό που ήθελε στην συγκεκριμένη στιγμή στον συγκεκριμένο αγώνα».
Τέλος, για το πόσο άλλαξε η ζωή εκείνης της γενιάς μετά την επιτυχία, ο «τίμιος γίγαντας» τόνισε:
«Όσον αφορά τους παίκτες σίγουρα μετά το 1987 άλλαξε η ζωή όλων μας. Γίναμε πιο γνωστοί πιο αγαπητοί. Αναφορικά με την Εθνική με την επιτυχία μας αυτή βάλαμε τον πήχη ψηλά και έπρεπε συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά και να τα δίνουμε όλα για να παραμείνουμε ψηλά. Με αυτό τον τρόπο βάλαμε τις βάσεις και αυτός ήταν ο λόγος που αυτή η ομάδα είχε διάρκεια και συνέχεια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.