Στάνκοβιτς: «Η Ελλάδα καθιερώθηκε στην κορυφή της Ευρώπης το ‘87» (video)

Ο πρώην πρόεδρος της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς τόνισε συγκινημένος πως η Ελλάδα με αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθιερώθηκε στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης.

Ο πρώην πρόεδρος της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς τόνισε συγκινημένος πως η Ελλάδα με αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθιερώθηκε στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης. 

Αναλυτικά:

«Θυμάμαι πολύ καλά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Ελλάδα. ήταν μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, για πρώτη φορά στον Πειραιά δημιουργήθηκε αυτό το μοντέρνο μοντέλο στο ΣΕΦ και ήταν πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Αθήνα και την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη.  Αυτή είναι η πρώτη μου ανάμνηση από αυτό το πρωτάθλημα και η δεύτερη είναι η ελληνική ομάδα που πήρε τον τίτλο. 

Ο κόσμος είδε την ομάδα να κερδίζει αντιπάλους πολύ δυνατούς. Κέρδισαν την Γιουγκοσλαβία και την Σοβιετική Ένωση. Γεννήθηκαν νέοι ηγέτες του ελληνικού μπάσκετ που είχαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του στην Ευρώπη. Ο Κος Βασιλακόπουλος που έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος για το μπάσκετ. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι, έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το μπάσκετ, ήταν επίσης παίκτης του αθλήματος και της εθνικής αλλά δεν ήταν πολύ καλός παίκτης. Κατάφερε όμως να οδηγήσει το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή του κόσμου». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.