Μάντζαρης: “Τέρας της φύσης ο Γιάννης”

Με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα, την πληρότητα των θέσεων, τον Κώστα Μίσσα, την χημεία που υπάρχει στην εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα, την πληρότητα των θέσεων, τον Κώστα Μίσσα, την χημεία που υπάρχει στην εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

«Είναι ωραίο, πέρα από το να παίζουμε σε κλαμπ του επιπέδου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρ που είναι ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας), να είμαστε μαζί και στην Εθνική Ανδρών. Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη που δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και εύχομαι και στις επόμενες γενιές, που βλέπουμε ότι έχουν τώρα τις δικές τους μεγάλες επιτυχίες, να συνεχίσουν ανάλογα και να βρεθούν μαζί και στην ομάδα των Ανδρών».
 
Ερωτηθείς για τα στοιχεία που έχει ξεχωρίζει στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, υπογράμμισε: «Όπως είπα και πριν, το ένα είναι η χημεία, το δέσιμο. Από ‘κει και πέρα, σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα παιδί… τέρας της φύσης, ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), με τρομερό ταλέντο και δυνατότητες που κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Σε συνδυασμό και με αυτό που ανέφερα ότι υπάρχουν δυνατότητες παικτών να καλύπτουν διαφορετικές θέσεις και σχήματα, μπορούμε να δουλέψουμε πολλά πράγματα, και να εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη, να του ανοίγουμε χώρους, να παίρνουν έτσι και πλεονεκτήματα πολλά δυνατά και ψηλά κορμιά που έχουμε, γενικά να έχουμε πλήθος λύσεων και επιλογών».
 
Αναφερόμενος στον νέο προπονητή της εθνικής, Κώστα Μίσσα, τον οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι παίκτες, επισήμανε: «Άλλος ένας θετικός παράγοντας. Πολλοί τον είχαμε τον κόουτς Μίσσα στις μικρές Εθνικές, γνωρίζουμε τι θέλει και τι χρειάζεται στο γήπεδο, αλλά και αυτός γνωρίζει εμάς. Είναι πολύ της ψυχολογίας και αυτό χρειάζεται πολύ, ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που θα βρεθεί μαζί για ένα μήνα, δεν θα είναι όλη τη χρονιά ώστε να υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καλύτερες γνωριμίες».
 
Τέλος, κληθείς να μιλήσει για τους στόχους της εθνικής στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, ο Μάντζαρης δήλωσε: «Εννοείται ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες κάθε χρόνο από την Εθνικής Ελλάδας, αλλά, όσο δεν έχει έρθει αυτό το πολυσυζητημένο μετάλλιο, νιώθαμε και να μεγαλώνει η πίεση. Φέτος όμως δεν νιώθουμε άγχος, είναι πολύ καλό, πολύ ευχάριστο το κλίμα και ίσως αυτός είναι ένας ιδιαίτερος λόγος, πέραν των αγωνιστικών που μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Είναι μικρότερη η… δόση του άγχους, το απολαμβάνουμε περισσότερο και αυτό μετράει, γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να απολαμβάνουμε».
 
* Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στην Ελλάδα αργά το βράδυ του Σαββάτου (29/7), όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο διεθνής γκαρντ θα υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.