Τους πήρε και τους σήκωσε η Εθνική (video)

Μπορεί η Ρουμανία να μην προσφέρεται για συμπεράσματα υψηλού επιπέδου, ωστόσο η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε σοβαρή και διέσυρε με 106-48 την αντίπαλό της, στο πρώτο φιλικό τεστ ενόψει Ευρωμπάσκετ.

Μπορεί η Ρουμανία να μην προσφέρεται για συμπεράσματα υψηλού επιπέδου, ωστόσο η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε σοβαρή και διέσυρε με 106-48 την αντίπαλό της, στο πρώτο φιλικό τεστ ενόψει Ευρωμπάσκετ.

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προφυλάχθηκε, η ομάδα του Κώστα Μίσσα, απέδωσε εξαιρετικά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με το κοινό της Πάτρας που κατέκλυσε το “Δημήτρης Τόφαλος” να αποθεώνει τους διεθνείς σε κάθε ευκαιρία.

Με 4/5 τρίποντα και 17 πόντους, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος από πλευράς παραγωγικότητας, 14 πόντοι και καλές άμυνες από τον Νίκο Παππά, 12 από τον Παπαπέτρου και 11 από τον Πρίντεζη. Πολύ καλός ο Γιώργος Παπαγιάννης, έχοντας 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 μπλοκ. 

Με 22-4 μπήκε στο ματς η Εθνική, με τους Σλούκα, Παππά να δίνουν γρήγορο ρυθμό και τους Παπαγιάννη, Πρίντεζη να τελειώνουν τις φάσεις μπροστά. 

Η Ελλάδα έβγαζε τη μία άμυνα μετά την άλλη και με πολύ καλό επιθετικό τρανζίσιον, βρέθηκε ουκ ολίγες φορές σε καταστάσεις αιφνιδιασμού τελειώνοντας επιτυχώς τις φάσεις, με τη διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς (45-16). 

Οι Ρουμάνοι απλά παρακολουθούσαν στο πρώτο μισό, ωστόσο στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, έβαλαν ορισμένα προβλήματα στους παίκτες του Μίσσα. 

Η κακή άμυνα στο πικ εν ρολ, εκνεύρισε τον κόουτς της Εθνικής που έδινε συνεχώς οδηγίες, με τον Παπανικολάου πάντως να δίνει λύσεις στην επίθεση πίσω από τα 6.75 (63-29). 

Η ομάδα ξαναβρήκε τους αιφνιδιασμούς που τόσο πολύ τους έχει ανάγκη, ο Σλούκας πήρε “μπρος”, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ακούμπησε υψηλά στάνταρ ενέργειας και κάρφωσε αρκετές φορές και έτσι το 80-34 ήρθε φυσιολογικά. 

Οι ρυθμοί έπεσαν φυσιολογικά στην τέταρτη περίοδο, η 100άρα που ήθελε ο κόσμος ήρθε και έτσι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τρίτη στις 21:00 τη Μεγάλη Βρετανία στον τελικό του τουρνουά. 

Μήτογλου και Λαρεντζάκης έμειναν εκτός αποστολής.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 80-34, 106-48

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 9 (7 ρ., 5 ασ.), Μπουρούσης 8 (6 ρ.), Σλούκας 9 (4 ασ.), Παππάς 14 (3 ασ.), Παπαγιάννης 8, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 6 (5 ασ.), Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 12, Θ. Αντετοκούνμπο 9, Μπόγρης

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Τέντερ): Μαντάκε 2, Ορμπεάνου, Πατρισόρ, Λι Ουότσον 9, Παλίτσιους 3, Μολντοβεάνου 14, Πόπα 2, Ολά 5, Νικοάρα 2, Κάτε 5, Νικολέσκου 2, Τόροκ, Μπάτσιου 4

Live Blog Ελλάδα-Ρουμανία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.