Βγαλμένη από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν η εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό του Τσάλεντζ καπ ενόργανης του Παρισιού, όπως παραδέχθηκε ακόμα και ο πάντοτε απαιτητικός προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, ομολογώντας ότι είχε καιρό να απολαύσει έτσι μία εκτέλεση του «άρχοντα των κρίκων».

Βγαλμένη από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν η εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό του Τσάλεντζ καπ ενόργανης του Παρισιού, όπως παραδέχθηκε ακόμα και ο πάντοτε απαιτητικός προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, ομολογώντας ότι είχε καιρό να απολαύσει έτσι μία εκτέλεση του «άρχοντα των κρίκων».

«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ‘ακίνητη’ έξοδος του Λευτέρη, τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό. Πάνω στους κρίκους τα κάνει όλα να μοιάζουν εύκολα και χαίρομαι που βρίσκει επιπλέον την ψυχραιμία να προσγειώνεται σωστά. Στην έξοδο θα κριθεί άλλωστε το χρυσό μετάλλιο, όταν βρει απέναντί του όλους τους κορυφαίους αντιπάλους. Ολόκληρο το πρόγραμμά του στον τελικό ήταν υπέροχο, πάντως. Είχε πολύ καλό ρυθμό. Καιρό είχα να χαρώ τόσο πολύ μία εκτέλεση του Λευτέρη…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράφτης.

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών ανέδειξε τα θετικά συμπεράσματα από την εμφάνιση όλων των Ελλήνων πρωταθλητών στο Παρίσι, όπου έκαναν την τελική πρόβα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που ακολουθεί:
«Δεν είναι μόνο ο Λευτέρης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης που τα πήγαν εξαιρετικά σ’ αυτόν τον αγώνα. Ακόμα και τα υπόλοιπα παιδιά, που ίσως φαίνεται ότι δεν έκαναν καλή εμφάνιση, έδειξαν θετικά στοιχεία. Ο Ηλιόπουλος δεν προκρίθηκε στον τελικό του μονόζυγου εξαιτίας ενός δικού μου λάθους, επειδή από το νέο πρόγραμμά του έλειπε μία ειδική απαίτηση. Ο Τανταλίδης ήταν εξαιρετικός στις τρεις πρώτες διαδρομές στις ασκήσεις εδάφους, έχοντας χάσει προπονήσεις λόγω τραυματισμού. Στην συνέχεια κατέρρευσε, λόγω έλλειψης δυνάμεων. Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, σ’ ένα ταπί που ήταν λίγο περίεργο και στο οποίο είδαμε πολλές πτώσεις και στον τελικό. Και ο Χατζηευσταθίου έκανε πολύ καλό πρόγραμμα στον πλάγιο ίππο, αλλά ‘κόλλησε’ στην κατακόρυφο στην έξοδο, χάνοντας αρκετά εκατοστά, που τον κράτησαν μακριά από την οκτάδα. Αν είχαμε άλλον έναν αγώνα προετοιμασίας, όλα τα παιδιά θα τα πήγαιναν καλύτερα. Θα ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Δεν φτάνει μόνο η προπόνηση στο γυμναστήριο, όσο καλή κι αν είναι. Πολεμιστής γίνεσαι στο μέτωπο και όχι στον στίβο μάχης. Δουλεύουμε με όσα έχουμε και προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας, ο επίσης φιναλίστ των κρίκων Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής που αγωνίστηκαν στο Παρίσι επιστρέφουν αύριο (Δευτέρα 18/09) στις 20:50 στο «Ελ. Βενιζέλος», με την πτήση “A3 613” της “Aegean”.

Κ. Κωνσταντινίδης: «Συνεχίζουμε τη δουλειά και όλα θα έρθουν στην ώρα τους!»

Το μετάλλιο που θέλει -και δικαιούται, βάσει ικανότητας και αγωνιστικής συνέπειας- ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δεν ήρθε στο Τσάλεντζ καπ του Παρισιού, από όπου όμως ο δεύτερος Έλληνας εξπέρ των κρίκων φεύγει με το κεφάλι ψηλά: Η 5η θέση στον τελικό και οι δύο επιτυχημένες εκτελέσεις του νέου προγράμματός του μέσα σε 24 ώρες, είναι επαρκείς λόγοι ικανοποίησης.

Στον πρώτο του αγώνα μετά την εντυπωσιακή 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης έδειξε ότι θα λάμπει για πολύ καιρό ακόμα, τερματίζοντας 5ος στους κρίκους με 14,700 β. πίσω από καταξιωμένους αστέρες της παγκόσμιας γυμναστικής και μένοντας εκτός βάθρου για μόλις 0,100 β..

«Τρομερή διοργάνωση, απίστευτη εμπειρία! Αγωνιστήκαμε μπροστά σε 30.000 φιλάθλους τις δύο ημέρες των αγώνων και η ατμόσφαιρα στο ‘Μπερσί’ ήταν μοναδική! Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο… Στον προκριματικό του Σαββάτου ήμουν λίγο νευρικός, επειδή εκτελούσα το νέο μου πρόγραμμα για πρώτη φορά, αλλά πήρα την πρόκριση με καλό πλασάρισμα, όπως ακριβώς θέλαμε. Στον τελικό κυνήγησα το κάτι παραπάνω, όμως κάποια λαθάκια μου στοίχισαν τη θέση στο βάθρο. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, μέχρι να κάνω απόλυτα δικό μου το καινούργιο πρόγραμμα. Το κεφάλι κάτω, συνεχίζουμε την προπόνηση και όλα θα έρθουν στην ώρα τους…», υπογράμμισε ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος είχε «φλερτάρει» με το μετάλλιο και στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του σε παγκόσμια κύπελλα, αφού είχε καταταγεί 6ος πέρσι στην Ανάντια της Πορτογαλίας και 5ος φέτος τον Μάρτιο στο Μπακού.

Στα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης που έχει ο 25χρονος πρωταθλητής στάθηκε ο προπονητής του, Γιώργος Αγγέλου, αναφέροντας επίσης τη λεπτομέρεια που στοίχισε το μετάλλιο:
«Στην τελευταία κατακόρυφο πριν από την έξοδο, κουράστηκε και λύγισε τα χέρια… Εκεί έχασε έως και 30 εκατοστά, που θα τον έβαζαν στην τριάδα. Το πρόγραμμά του είναι καινούργιο, όμως, και θέλει χρόνο για να μάθει να το διαχειρίζεται. Ο Κώστας έχει σταθεροποιηθεί βαθμολογικά και αν είναι λίγο καλύτερος στο τελευταίο κομμάτι και στην έξοδο, μπορεί να ανέβει ακόμα παραπάνω. Η συμμετοχή μας στο Τσάλεντζ καπ πήγε όπως θέλαμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη εμφάνιση στο Μόντρεαλ. Με καλή έξοδο και βελτιωμένες κατακόρυφους, μπορεί να φτάσει κοντά στους 15,000 βαθμούς. Κάθε επιτυχημένη παρουσία, μας επιτρέπει να βάζουμε ψηλότερους στόχους».