Ο Μαρκουλάκης στους μίνι παμπαίδες και η Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας 2024

Ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης στους μίνι παμπαίδες και η Κλειώ Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας της περιόδου 2023-2024 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας, που μπαίνει αύριο Κυριακή 14/04 στην τρίτη και προτελευταία μέρα του στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», το Σάββατο 13/04 μετά τους τελικούς του ομαδικού σε παμπαίδες και παγκορασίδες περιλάμβανε και τη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, η οποία έφτασε μέχρι το τέλος της. Ο 11χρονος αθλητής του ΟΑ Χανίων νίκησε στον τελικό τον συνομήλικό του Νίκο Αλεξίδη από τον ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης με 3-0 σετ. Η 10χρονη αθλήτρια από τον ΑΟ Ηράκλειο 2001 κατέβαλε στον τελικό με 3-1 σετ την επίσης 10 ετών Αργυρώ Κουτρουμπά του ΟΑ Χανίων. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έγινε δεύτερη χρονιά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και αφορούσε πάλι μόνο το απλό. Είχε γκρουπ για όλους στην αρχή, απλό νοκ άουτ στη συνέχεια και πρόσφερε τις δικές του συγκινήσεις με 54 παιδιά από 27 σωματεία να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να δείχνουν τα καλά τους στοιχεία.  

Στους μίνι παμπαίδες ο Μαρκουλάκης προχώρησε ως 1ο φαβορί και μετά το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παμπαίδων πήρε και δεύτερο στη δική του ηλικιακή κατηγορία. Στον θεαματικό τελικό πήρε με οριακό προβάδισμα το 1ο σετ κόντρα στον επίσης δυνατό Αλεξίδη (Νο 3), συνέχισε με καλύτερο ρυθμό και έφτασε στην επικράτηση με 3-0 σετ (12-10, 11-6 11-4).

Στην πορεία του προς τον τελικό ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν νίκησε με 3-0 σετ τον Φοίβο Γρηγορόπουλο (Ίφιτος Πατρών), τον Νίκο Στεφανίδη (ΣΕΑ Κοζάνης) και τον Αλέξανδρο Κουτσομητρόπουλο (ΑΟ Αχαΐας η Γαλήνη). Στο ταμπλό των «32» είχε bye στον 1ο γύρο και στον 2ο απέκλεισε τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη από τον Ναύαρχο Βότση με 3-0 σετ. Στην 8άδα νίκησε με 3-1 σετ τον Κυριάκο Ξυδά (ΑΣΕΑ Καβάλας) και στην 4άδα τον Γιάννη Στογιάννη με 3-0.

Ο Αλεξίδης επικράτησε στο 3ο γκρουπ όταν ξεπέρασε, επίσης στα τρία σετ, τον Νίκο Μαυροκέφαλο (Ίφιτος Πατρών), τον Ταξιάρχη Ξενοκώστα (Άρης Βούλας) και τον Δημήτρη Λαϊνά (Ίκαρος Καστριτσίου). Είχε κι αυτός bye στον 1ο γύρο και στους «16» κατέβαλλε τον Φίλιππο Χατζημπέη (Άρης Βούλας) με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά νίκησε τον Χρήστο Τσακαλίδη (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-0 σετ και στα ημιτελικά το 2ο φαβορί, τον Γιώργο Πετράκη με 3-1 σετ. Ο Πετράκης του ΟΑ Χανίων και ο Στογιάννης του ΟΕΑ Θεσσαλονίκης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ισορροπημένα έδειχναν τα πράγματα στον τελικό των μίνι παγκορασίδων μεταξύ δύο μαθητριών της 4ης δημοτικού. Η Μαδέση έχασε το 1ο σετ από την Κουτρουμπά και ισοφάρισε σχετικά εύκολα. Τα δύο επόμενα σετ ήταν κλειστά και με διακυμάνσεις, τα πολύ ταλαντούχα κοριτσάκια πρόσφεραν δυνατές στιγμές και τελικά επικράτησε η Μαδέση με 3-1 σετ (7-11, 11-5, 11-9, 11-9).

Η Μαδέση πήρε την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όταν κατέβαλλε με 3-0 σετ τη Μυρτώ- Γιούλα Κοντοπούλου (ΟΕΑ Χίου), τη Νεφέλη Ντέντα (Ποσειδών Λουτρακίου) Κατερίνα Νικητάκη (ΓΑΣ Ελευσίς). Στο ταμπλό είχε bye στη 16άδα, στην 8άδα νίκησε τη Ναταλία-Μαρία Μπιστόλα από την Αθηνά Μαγκουφάνας με 3-0 σετ και στα ημιτελικά το 2ο φαβορί, την Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας) με 3-1 σετ.

Η Κουτρουμπά άρχισε την πορεία της προς τον τελικό επικρατώντας στο 1ο γκρουπ με δύο νίκες 3-0 σετ απέναντι στην Ελευθερία Καλαϊτζή (ΟΕΑ Χίου) και τη Μαρία Κουγιουμτζόγλου (Σάρισες Φλώρινας). Στην κορυφή του ταμπλό είχε bye στον 1ο γύρο.  Στα προημιτελικά απέκλεισε τη Ζαχαρούλα Γιατρά από τον ΟΦ Νέας Ιωνίας με 3-0 σετ και στα ημιτελικά την Θεοδώρα Στρωματά (ΦΑΣ Τρικάλων ΕΑ) επίσης με 3-0 σετ. Η Τσέκαρη και η Στρωματά ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τις απονομές επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος Πατρέων Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τάκης Πετρόπουλος και η Γεωργία Παπουτσή εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού. Στους αγώνες βρέθηκαν επίσης σήμερα από την ΕΦΟΕπΑ ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Βλάσσης Γεωργίου και το μέλος του ΔΣ Ξένια Στάθη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.