Με Σγουρόπουλο, Τέρπου, Παπαδημητρίου και Τσεκούρα αρχίζει το WTT Feeder της Κροατίας

Η Κροατία γίνεται ο νέος «σταθμός» Ελλήνων αθλητών στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2024. Στην πόλη Βαραζντίν αρχίζει την Τρίτη 02/04 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 07/04 το World Table Tennis Feeder της Κροατίας και παίρνουν μέρος τέσσερα στελέχη των εθνικών μας ομάδων

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Πρώτος τους στόχος η καλή πορεία και η συγκομιδή πολύτιμων βαθμών, καθώς όλα τα παιδιά έχουν το κίνητρο της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης στο απλό. Δίπλα στους Παναγιώτη Γκιώνη και Κατερίνα Τόλιου θυμίζουμε, θα επιλεγεί ένας αθλητής και μία αθλήτρια ακόμα για το Σεράγεβο, ο παγκόσμιος πίνακας αξιολόγησης πριν από τα μέσα Απριλίου είναι το βασικό κριτήριο κι αυτή τη βδομάδα ο Σγουρόπουλος είναι ο 2ος Έλληνας και η Τέρπου η 2η Ελληνίδα με Παπαδημητρίου και Τσεκούρα ν’ ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά βαθμών. Στο μεταξύ, η βασική σημερινή είδηση από το εξωτερικό είναι ότι η Σααρμπρίκεν της Γερμανίας κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Φιλοξένησε το φετινό φάιναλ φορ και στον συναρπαστικό τελικό της Δευτέρας ξεπέρασε (όπως πέρσι) την 7 φορές κάτοχο του τίτλου Μπορούσια Ντίσελντορφ με 3-2!

Από παρουσία σε Feeder του Μαρτίου προέρχονται τα ελληνικά χρώματα, στα δύο διαδοχικά του Λιβάνου ο Σγουρόπουλος βρέθηκε στις θέσεις 5-8 και ο Γκιώνης μετά στη 16άδα και σε τουρνουά της ίδιας βαθμίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας δίνεται η συνέχεια. Στο Arena Varaždin ο Σγουρόπουλος και οι τρεις πρωταθλήτριές μας αρχίζουν την προσπάθειά τους από τα προκριματικά. Η Παπαδημητρίου με την Τσεκούρα αγωνίζονται και στο διπλό γυναικών επίσης στα προκριματικά. Η Τέρπου έχει μαζί της για την τεχνική καθοδήγηση την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης έχει bye στον 1ο προκριματικό γύρο και στους «64» θα συναντήσει τον Ντάσταν Κενζιγκούλοφ από το Καζακστάν. Το πρόγραμμα έχει τον 2ο γύρο των ανδρών για την Τετάρτη 03/04. Τα προκριματικά του απλού γυναικών γίνονται σε ταμπλό των «64». Στον 1ο γύρο η Παπαδημητρίου βρίσκει αντιμέτωπη τη Γιάνα Ριέρα από την Ισπανία (στις 16:35 Ελλάδας το ματς, στο τραπέζι 2). Η Τέρπου κληρώθηκε με την Τάνια Χέλε από την Ολλανδία (17:45, τραπέζι 1) και η Τσεκούρα με την Ελβίρα Ραντ από την Ισπανία (16:35, τραπέζι 3). Η WTT θα μεταδώσει όλα τους αγώνες από το κανάλι της στο youtube και στη διεύθυνση https://shorturl.at/zGLOV βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι τα καθημερινά λινκ του κάθε τραπεζιού.

Αύριο αρχίζει και το διπλό γυναικών. Οι Τσεκούρα/Παπαδημητρίου συναντούν στις «16» των προκριματικών τις Βερόνικα Ματιούνινα/Σολομίγια Μπρατέικο από την Ουκρανία. Έναρξη στις 18:55 στο τραπέζι 3. Θ’ ακολουθήσει το Feeder του Ντίσελντορφ και θα είναι το τελευταίο, στο οποίο θα μετάσχουν αθλητές της προολυμπιακής ομάδας πριν από τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής για το Προολυμπιακό της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Το τουρνουά θα γίνει από τις 8 έως τις 12/04 και στη Γερμανία θα πάνε οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης (σ.σ. προπονείται κανονικά πλέον μετά τον τραυματισμό στην ποδοκνημική), Γιάννης Σγουρόπουλος, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Η ΣΑΑΡΜΠΡΙΚΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ  

Το φάιναλ φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών έγινε αυτό το διήμερο στη Saarlandhalle του Σααρμπρίκεν. Τον τελικό τον παρακολούθησαν 2.500 θεατές και δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Η Σααρμπρίκεν προηγήθηκε 2-0 και η Μπορούσια έφτασε στην ισοφάριση. Στο 2-2 των ομάδων, ακολούθησε το 2-2 στα σετ μεταξύ Γιόργκιτς και Σέλμπεργκ κι όλα κρίθηκαν κυριολεκτικά στο φινάλε με τον Σλοβένο να επικρατεί στους 6 πόντους του 5ου σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Μπορούσια – Σααρμπρίκεν 2-3:

Κιου Ντανγκ – Ντάρκο Γιόργκιτς 1-3 (9-11, 4-11, 11-6, 11-13)

Άντον Σέλμπεργκ – Πάτρικ Φρανζίσκα 0-3 (1-11, 8-11, 6-11)

Τίμο Μπολ – Γιούτο Μουραμάτσου 3-1 (8-11, 11-8, 11-8, 11-6)

Κιου – Φρανζίσκα 3-1 (6-11, 11-7, 11-8, 11-7)

Σέλμπεργκ – Γιόργκιτς (8-11, 11-5, 11-8,¨10-12, 3-6)

Στα ημιτελικά η Σααρμπρίκεν απέκλεισε με 3-2 την επίσης γερμανική Νόι Ουλμ. Οι φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους τον Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που ως γνωστόν αγωνίζεται φέτος και στην ελληνική Α1 με τον Ολυμπιακό και μόλις είχε γυρίσει στη χώρα του από το WTT Finals της Κορέας. Στον άλλο ημιτελικό η Μπορούσια είχε νικήσει τη Βιενέρ Νόισταντ από την Αυστρία με 3-1.

Στον θεσμό πανηγύρισαν την πρωτιά Γερμανοί για 4η χρονιά στη σειρά και 11η στο σύνολο από την έναρξή του την περίοδο 1998-1999.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.