Βασιλικός: «Ο Ανδρικόπουλος ξεχωρίζει για την πειθαρχία και την αφοσίωσή του» (vid)

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν ήταν από τους αθλητές που ταξίδεψαν ως φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Με το αγωνιστικό του πείσμα κατάφερε να πετύχει στον κορυφαίο αγώνα της σεζόν το ζητούμενο και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η υπέρβαση αυτή του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, του άνοιξε το δρόμο για νέες διακρίσεις στο μέλλον και παράλληλα του έδωσε πολύτιμους βαθμούς στο δρόμο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Ο Ανδρικόπουλος δεν είναι ένας αθλητής που εμφανίστηκε τώρα στο προσκήνιο. Από νεαρή ακόμη ηλικία είχε ξεχωρίσει για τα αγωνιστικά του προσόντα, αλλά και την προσήλωση του σε αυτό που κάνει. “Αν θα έπρεπε με δύο λέξεις να πω τι είναι αυτό που κάνει το Νίκο να ξεχωρίζει θα έλεγα πειθαρχία και αφοσίωση. Χαρακτηριστικά που τον έφτασαν σε αυτή τη διάκριση“, είπε ο προπονητής του Δημήτρης Βασιλικός, που σχολίασε για την παρουσία του 26χρονου στη διοργάνωση:

Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος με την εμφάνιση του Νίκου. Έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει εδώ, το αξίζει. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει στο 16.05 μ. στον προκριματικό αν έκανε το 3ο άκυρο και θα μιλάγαμε για μια αποτυχία. Αλλά τελικά ήταν έγκυρος πέτυχε φετινό ρεκόρ και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ“, είπε και συμπλήρωσε: “Μετά τον προκριματικό πιστεύω άλλαξαν οι στόχοι και άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο. Το σκέφτηκε, το σκέφτηκα και εγώ, όμως, δεν ήταν κάτι που αναφέραμε … Αυτό έβλεπα να εκτυλίσσεται μπροστά μου σε αυτούς τους αγώνες και είμαι χαρούμενος για αυτό. Έβλεπα την αυτοπεποίθηση να γεννιέται. Έτσι αγωνίστηκε και έτσι πήρε το μετάλλιο“.

Ο Δημήτρης Βασιλικός έβλεπε μετά τον προκριματικό πως ο αθλητής του ήταν σε θέση να κάνει την υπέρβαση: “Ήμουν στο προθερμαντήριο κι έλεγα πως θέλω να πάρει μετάλλιο αυτό το παιδί. Ήξερα πως ήθελε απλώς λίγο τύχη ώστε να μην ξεφύγουν οι επιδόσεις. Πίστευα πως το πρώτο και δεύτερο μετάλλια ήταν κλεισμένα. Ήθελα λίγο τύχη ώστε να πάει το τρίτο μετάλλιο στα 16,55μ. με 16,65 μέτρα.
Τελικά αποδείχθηκε από τα άκυρα, πως ο Νίκος σε αυτόν τον αγώνα μπορούσε να κάνει 16,80μ. με 16,90 μέτρα
“.

Αναφορικά με το αν το μετάλλιο αυτό θα δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση στον Ανδρικόπουλο, είπε: “Αντίστροφα γίνεται. Με αυτοπεποίθηση μπορείς να κατακτήσεις ένα μετάλλιο. Δεν περιμέναμε το μετάλλιο για να βρει την αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές το μετάλλιο σε βαραίνει παραπάνω“.

Ο αθλητής το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του με στόχο τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Δεν αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης. Συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας. Με αυτόν τον αγώνα εκτός από το μετάλλιο παίρνει και βαθμούς που θα του δώσουν προβάδισμα στο δρόμο για την πρόκριση. Θα χρειαστεί φυσικά και κάποιους καλούς αγώνες το καλοκαίρι“, κατέληξε.

Θυμηθείτε τι δήλωσε και ο ίδιος ο Ανδρικόπουλος στην Ώρα των Πρωταθλητών:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.