Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα με τρεις προκριματικούς

Με απογευματινό πρόγραμμα που έχει μόνο προκριματικούς αγώνες θα ξεκινήσει το 37ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετοχή για πέντε μέλη της εθνικής ομάδας.

Την αρχή για την Ελλάδα θα κάνει ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος θα τρέξει μάλιστα για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό κλειστού, στο 800άρι των ανδρών και την τρίτη προκριματική σειρά, μαζί με τον γρήγορο Σουηδό Αντρέας Κράμερ. Το ατομικό ρεκόρ του Κοτίτσα είναι 1:49.35 ενώ φέτος έχει τρέξει 1:49.68. Ο αγώνας του είναι προγραμματισμένος για τις 18:14, ώρα Ελλάδος, και στον τελικό προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους.

Έπειτα, στο στάδιο θα δούμε τρεις αθλητές με το ελληνικό εθνόσημο στο ίδιο αγώνισμα. Στο τριπλούν ανδρών οι Δημήτρης ΤσιάμηςΑνδρέας Πανταζής και Νικόλας Ανδρικόπουλος θα κυνηγήσουν αρχικά το (υψηλό) όριο πρόκρισης που είναι στα 16.70μ. Ο Τσιάμης, που έχει και το καλύτερο φετινό ρεκόρ από τους τρεις με 16.52μ., είχε βρεθεί και στον τελικό του προηγούμενο Ευρωπαϊκού κλειστού στο Τόρουν 2021 και ετοιμάζεται για ακόμη έναν τελικό. Ο Πανταζής, που έχει φετινό 16.33μ. και ατομικό 16.79μ., και ο Ανδρικόπουλος, με φετινό 16.27μ. και ατομικό 16.39μ., θα επιδιώξουν να βγάλουν καλά άλματα που θα τους δώσουν πρόκριση στον τελικό, όπου περνάνε απευθείας οχτώ αθλητές (εκτός αν πιάσουν περισσότεροι το όριο). Ο αγώνας τους είναι προγραμματισμένος για τις 18:53 και αγωνίζονται όλοι οι άλτες (18) σε ένα γκρουπ.

Η Αναστασία Μαρινάκου, που θα αγωνιστεί στη δεύτερη προκριματική σειρά των 3000μ, θα είναι η τελευταία Ελληνίδα της ημέρας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος, που φέτος βελτίωσε το ρεκόρ της στο 3άρι τρέχοντας 9:05.82, θα προσπαθήσει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις ώστε να μπορέσει να τρέξει μία ακόμη κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος, όπου προκρίνονται οι πρώτες έξι από κάθε σειρά και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. Ο αγώνας της είναι προγραμματισμένος για τις 19:43.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.