Σακοράφα: «Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των αθλητών μας»

Παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά πραγματοποίησε την Τρίτη (31/01) αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, ζητώντας να βρεθεί λύση σχετικά με την έξοδο των αθλητών από τους ξενώνες όπου διαμένουν. Το «παρών» έδωσαν επίσης μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και πρωταθλητές του στίβου.

Η κα. Σακοράφα συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΑΚΝ, Μερόπη Μοσχογιάννη, και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, στους οποίους μετέφερε την ομόφωνη θέση της Ομοσπονδίας, όπως διατυπώθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σύμφωνα με αυτή, ο ΣΕΓΑΣ «αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση αθλητών ή και εγκαταστάσεων, παρά μόνον όπως προβλέπεται στο Νόμο και το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, όταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενόψει διεθνών Αγώνων, προκαλούν αυτή την αναστάτωση στους Πρωταθλητές μας, απρογραμμάτιστα και εκβιαστικά χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε μετά την συνάντηση: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν αγνοώντας και τους δικούς τους Νόμους και κυρίως αγνοώντας και παραβλέποντας την Ομοσπονδία και τους αθλητές. Θέλω να δηλώσω ότι η Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντά της και κυρίως τα συμφέροντα των αθλητών και των συλλόγων της. Θα προσθέσω ότι μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία η απουσία της ΓΓΑ καταρχήν, του αρμόδιου Υπουργείου δηλαδή, αλλά και η αφωνία του κ. υπουργού σε σχέση με αυτό που γίνεται εδώ στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές μας, σε άσχημη μάλιστα ψυχολογική κατάσταση. Αθλητές υψηλού επιπέδου, που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πάρουν μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις. Πρέπει ο κ. υπουργός, εδώ και τώρα, να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Και αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας αθλητής από τον Άγιο Κοσμά, μέχρι νεοτέρας και μέχρι, έτσι όπως ορίζει ο νόμος, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.