Η Πάτρα άνοιξε ιδανικά τη νέα χρονιά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Η Πάτρα ανέλαβε και φέτος άνοιγμα έτους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και δημιούργησε ξανά για τα παιδιά καλές αγωνιστικές συνθήκες και όμορφο κλίμα.

Το 11ο τουρνουά «Ιωάννης Ασημακόπουλος», που διεξήχθη στις 14 και 15/01 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», ήταν το 4ο της φετινής περιόδου και το εναρκτήριο για το 2023. Συγκέντρωσε 167 αγόρια και κορίτσια από 41 σωματεία της χώρας (με 6 απουσίες της τελευταίας στιγμής) και είχε οργανωτική επιτυχία από την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου, η οποία τίμησε εξαιρετικά άλλη μια χρονιά τη μνήμη του πρώην προέδρου της κι επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ιωάννη Ασημακόπουλου. Με τη μεγάλη πια εμπειρία της από διάφορες διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τη φροντίδα σε κάθε εκκρεμότητα έφτασε σε αποτέλεσμα, που ικανοποίησε συνολικά τις αποστολές. Το χρυσό μετάλλιο πήραν ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Δέσποινα Άμπα στις νεάνιδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες, η Qi Xinyu στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες, η Παρασκευή Σπανού στις παγκορασίδες ο Γιώργος Κούβελας στους μίνι παμπαίδες και η Αναστασία Μιχαλάρου στις μίνι παγκορασίδες.

Συνολικά 14 τραπέζια χρησιμοποιήθηκαν για τους αγώνες, ενώ από την Παρασκευή υπήρχε προπονητήριο στο διπλανό Παμπελοποννησιακό στάδιο. Το πρόγραμμα κύλησε καλά και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με μικρή και συνηθισμένη, σε αυτές τις περιπτώσεις, καθυστέρηση. Τα επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των αναπτυξιακών είναι στη Θεσσαλονίκη στις 4-5 Φεβρουαρίου.  

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Στους εφήβους ο Στάθης Μανωλόπουλος προχώρησε επιτυχώς ως 1ο φαβορί και μετά τον Βόλο, τον Οκτώβριο, ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο τελικό ο 18άχρονος αμυντικός νίκησε τον Ανδρέα Καραμπελιά, που ήταν 2ο φαβορί, με 3-1 σετ (11-5, 11-8, 13-15, 11-5).

Επίσης τα πρώτα φαβορί συναντήθηκαν στον τελικό των νεανίδων. Η Δέσποινα Άμπα (Νο 2) πήρε τη νίκη απέναντι στη Μαρία Δημητρίου με 3-1 σετ (11-6, 9-11, 11-9, 11-6) κι έγινε η 4η νικήτρια της κατηγορίας στα ισάριθμα φετινά αναπτυξιακά.

Στους παίδες κυνήγησαν την πρωτιά οι συμπαίκτες στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κούτρα και Κώστας Φάκαρος, που έφτασαν στον τελικό χωρίς να χάσουν επί μέρους σετ. Πολύ ενδιαφέρουσα η εξέλιξη στο καθοριστικό ματς με τον Κούτρα να επικρατεί με 3-2 σετ (11-9, 3-11, 10-12, 11-3, 11-6) και να γίνεται ο κυρίαρχος της κατηγορίας στη φετινή σειρά. Έχει αγωνιστεί σε 3 τουρνουά κι έχει ισάριθμες πρωτιές. Δεύτερος σερί τελικός για τον Φάκαρο, που ήταν νικητής στην Αλεξανδρούπολη.

Πολύ παραγωγική και η Qi Xinyu στις κορασίδες. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια είχε συναρπαστικό τελικό με τη Βασιλική Μπουλά (Νο 2). Στο τέλος έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ (11-4, 11-13, 12-10, 2-11, 11-8) και κατέκτησε την 1η θέση σε 3ο συνεχόμενο όπεν. Στην 8άδα είχε αποκλείσει το 1ο φαβορί, τη Στέλλα Μαυροματάκη των Χανίων, με 3-0 σετ.

Στον τελικό των παμπαίδων δικαίωσε ξανά τα προγνωστικά ο Αναστάσιος Φουσέκης. Ο Πατρινός αθλητής είχε νέα αναμέτρηση με τον Καστοριανό Κωνσταντίνο Ισαακίδη, όπως στην Αλεξανδρούπολη. Βρέθηκε να χάνει 0-1, αλλά επικράτησε στα επόμενα σετ (10-12, 11-6, 11-5, 11-5) για να πανηγυρίσει την 3η πρωτιά του σε 4 τελικούς φέτος. Να σημειωθεί ότι στα προημιτελικά ο αδερφός του Σπύρος Φουσέκης είχε νικήσει με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη.

Στις παγκορασίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Το νούμερο 1, η Παρασκευή Σπανού, ήταν καλύτερη στα πιο κρίσιμα σημεία κόντρα στην Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (13-11, 12-10, 11-7).

Στους μίνι παμπαίδες έκανε δύο τους τίτλους του ο Γιώργος Κούβελας. Στον τελικό νίκησε με 3-1 σετ τον Μάξιμο Πολυχρονόπουλο (12-10, 11-9, 7-11, 11-3). Είχε προηγηθεί η πρωτιά στο όπεν της Αθήνας.

Στον τελικό των μίνι παγκορασίδων η Αναστασία Μιχαλάρου ήταν πολύ σταθερή και κατέβαλλε την Ανθή Τούλια με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 11-2). Πρόσθεσε αυτό το χρυσό σε εκείνο στην Αθήνα τον Νοέμβριο. Στις πιο μικρές ηλικίες (σ.σ. έως 11 ετών) αυτοί ήταν οι πρώτοι τελικοί στον θεσμό για τον Πολυχρονόπουλο κα την Τούλια.

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Παρόντες στους αγώνες, έχοντας και το ενδιαφέρον για τα αγωνιζόμενα παιδιά τους, ήταν οι δήμαρχοι Πειραιά και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Γιάννης Μώραλης και Βλάσης Τσιώτος αντίστοιχα. Υπήρχε εκπροσώπηση από τους χορηγούς επικοινωνίας κι έγινε ρεπορτάζ με πλάνα και φωτογραφίες.  Επίσης στο «Κώστας Πετρόπουλος» παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο Πατρινός επιστημονικός συνεργάτης της ομοσπονδίας και διευθυντής της σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας, που θα γίνει φέτος, Μιχάλης Κατσικαδέλης. Σταθερά στο γυμναστήριο βεβαίως, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας/ Πελοποννήσου Παναγιώτης Τζόβολος και άλλα διοικητικά στελέχη της ομοσπονδίας από την Πελοπόννησο.

Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες δόθηκε μπλουζάκι με λογότυπο του πρωταθλήματος και της χορηγού εταιρείας ΛΟΥΞ, όπως επίσης από μία σακουλίτσα με δύο αναψυκτικά, νερά, σοκολατούχο γάλα, ελιές, πατέ ελιάς και μπανάνα. Οι προπονητές πήραν ως δώρο ελιές, πατέ ελιάς, λάδι, νερά και αναψυκτικό. Αυτά αντίστοιχα προσφέρθηκαν και σε κάποιους παράγοντες, ενώ οι διαιτητές πήραν μπλούζα μακρυμάνικη με λογότυπο ΛΟΥΞ και λογότυπο του πρωταθλήματος, νερά, αναψυκτικά και αναμνηστικά. Τέλος, διαιτητές και παράγοντες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία-χορηγούς του όπεν.

Την πρώτη μέρα προβλήθηκε βίντεο με μεταφορά των χαιρετισμών του αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου. Επίσης έγινε ομιλία του αντιδημάρχου αθλητισμού της Πάτρας Τάκη Πετρόπουλου και εκπροσώπηση του διευθυντού ανάπτυξης της εταιρείας ΛΟΥΞ  Δημήτρη Τζουβελέκα.

Απονομές επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Πατρών Τάκης Πετρόπουλος, η προϊσταμένη του γραφείου Φυσικής Αγωγής Αχαΐας Γεωργία Μητρογιάννη, ο υπεύθυνος ανάπτυξης Αχαΐας Ηλείας Κορινθίας της ΛΟΥΞ Δημήτρης Τζουβελέκας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Παναγιώτης Τζόβολος, το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας Νίκος Φιλιππακόπουλος, το επίσης μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας Βλάσης Γεωργίου και εκ μέρους της οικογένειας Ασημακόπουλου, ο γιος του Περικλής. Στο βάθρο έγιναν απονομές και για τους νικητές στα ματς Β κατηγορίας («παρηγοριάς»). 

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Ανδρέας Καραμπελιάς (ΑΣ Ίφιτος Πατρών)

3. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΑΣ Ίφιτος Πατρών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Άμπα (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

2. Μαρία Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κώστας Φάκαρος (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

2. Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

3. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αναστάσιος Φουσέκης (Διογένης Πάτρας)

2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Σάρισες Φλώρινας)

3. Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

2. Αφροδίτη Σαρικάκη (Πανιώνιος ΓΣΣ)

3. Αριάδνη Γεωργαλλίδη (ΓΑΣ Ελευσίς)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Κούβελας (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

2. Μάξιμος Πολυχρονόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αναστασία Μιχαλάρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

2. Ανθή Τούλια (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

3. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ» ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Τέσσερις από τους «μικρούς» τελικούς πήγαν στα 5 σετ. Στους εφήβους ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος έκαμψε με 3-2 τον συμπαίκτη του στο Ίφιτο Πατρών Γιάννη Μαλαμούδη. Στις κορασίδες η Ειρήνη Χρυσοστομίδου επικράτησε της συμπαίκτριάς της στις Σάρισες Φλώρινας Γεωργίας Σπανού με 3-2, από 0-2 σετ πίσω. Ίδια η έκβαση και στην αναμέτρηση του Γιώργου Σασσάνη με τον Σπύρο Φουσέκη (Διογένης Πάτρας) για την κατηγορία των παμπαίδων. Επικράτησε ο αθλητής, που προέρχεται από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου με 3-2, ενώ στις παγκορασίδες η Αριάδνη Γεωργαλλίδη ξεπέρασε με 3-2 τη Σοφία Φίλη (Ποσειδών Λουτρακίου).

Από κει και πέρα στις νεάνιδες η Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα νίκησε  την Αγγελική Ευμορφιάδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ, στους παίδες ο Γιαννιώτης Γιώργος Κοσμάς τον Χιώτη συμπαίκτη του στον ΔΑΟ Ταύρου Πέτρο Λιώτση με το ίδιο σκορ, στους μίνι παμπαίδες ο Μάριος Σερίδης τον συμπαίκτη του στις Σάρισες Φλώρινας Ευάγγελο Χρυσοστομίδη με 3-1 σετ και στις μίνι παγκορασίδες η Αργυρώ Κουτρουμπά την Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας) με 3-0 σετ.

Η βοήθεια από τους χορηγούς ήταν πολύτιμη και φέτος για την επιτυχία του τουρνουά. Την προσπάθεια στήριξαν οι εταιρείες:

Airotel

Galaxy City Center Hotel

Λουξ free

Hotel Mediterranee

«Πρώτο» Γάλα

Achaia Beach

Μασασούρας Ψητοπωλείο

ΚΟΥΛΟΥ Λουκούμι

Xenia

Gnomip.gr (χορηγός επικοινωνίας)

Marka Sport (χορηγός επικοινωνίας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.