Στίβος: Εξαιρετικός Τεντόγλου!

Προπονητές με μεζούρες στα χέρια σε ρόλο κριτή, παλιοί αθλητές με στυλό και χαρτί για την καταγραφή των επιδόσεων. Αθλητές και αθλήτριες διψασμένοι να κάνουν τον αγώνα τους, έστω κι αν εξαρχής γνώριζαν πως οι επιδόσεις δε θα ισχύουν.

 Το κλειστό του ΟΑΚΑ φιλοξένησε σήμερα μια διαφορετική προπόνηση από αυτές τις καθιερωμένες, αφού οι προπονητές που γυμνάζονται εκεί οργάνωσαν προπονητική ημέρα για να δώσουν μια αγωνιστική νότα στο πρόγραμμα των αθλητών και αθλητριών τους. Η προπονητική ημερίδα είχε απ΄όλα. Επιδόσεις υψηλού επιπέδου όπως το 8,33 μ. του Μίλτου Τεντόγλου στο τρίτο και τελευταίο άλμα του στον αγώνα, ελπιδοφόρες εμφανίσεις από νέους πρωταθλητές όπως ο Νίκος Σταματονικολός, αλλά και ενθουσιασμό απ΄ όλους όσοι βρέθηκαν στην εγκατάσταση και χειροκρότησαν, επευφήμησαν και απόλαυσαν το διαφορετικό απόγευμα.

Αναμφίβολα το άτυπο ντεμπούτο του Μίλτου Τεντόγλου στη σεζόν ήταν αυτό που ξεχώρισε. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε τρία άλματα τα οποία μετρήθηκαν στα 8,20 μ., 8,28 μ. και 8,33 μ. και έδειξαν πως και φέτος θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστικής στο αγώνα. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, παρότι αγωνίστηκε με μικρή φόρα και αρκετά συγκρατημένα, έδειξε εξαιρετική άνεση να κυνηγήσει επιδόσεις που…πλέον του έχουν γίνει ρουτίνα. Ο Τεντόγλου θα αναχωρήσει στις 19 του μηνός για την Πολωνία όπου θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία του και παράλληλα θα κάνει τους πρώτους του αγώνες στη σεζόν.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Νίκου Σταματονικολού στο ίδιο αγώνισμα. Ο άλτης του Παναγιώτη Μπαλταδούρο πέτυχε 7,79 μ. στην έκτη του προσπάθεια έδειξε βελτιωμένος σε όλα τα κομμάτια της προσπάθειάς του και άφησε υποσχέσεις για τους επίσημους αγώνες που ακολουθούν. Ο νεαρός αθλητής είχε ακόμη άλματα στα 7,51 μ., 7,52 μ., 7,64 μ. και 7,58 μέτρα. Ο Δημήτρης Τσιάμης επέλεξε να δοκιμάσει στο μήκος, όπου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,46 μέτρα. Στο τριπλούν ανδρών την καλύτερη προσπάθεια πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πανταζής με 16,15 μ., που έκανε δύο άλματα κι έπειτα να σταμάτησε.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος εκτέλεσε έξι άλματα με καλύτερο το τρίτο στα 16,05 μέτρα.

Η Σπυριδούλα Καρύδη αγωνίστηκε στο μήκος, όπου ήταν νικήτρια με 6,17 μ. σε έναν προπονητικό για εκείνη αγώνα, πριν τους Αγώνες Μεσογειακών χωρών, ενώ στο ύψος η Δέσποινα Μαλταμπέ ήταν νικήτρια με 1,76 μ. και η Ελευθερία Χριστογεώργου ακολούθησε με 1,73 μέτρα.

Νέοι αθλητές άφησαν καλές εντυπώσεις όπως ο Αρσένης Κουλούρης στο τριπλούν (13,20 μ.) που πέρυσι ανήκει στην κατηγορία Κ16, καθώς και ο συνομήλικος του Πέτρος Πρίφτης στο επί κοντώ (4,10 μ.).

Στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά τους πρώτους ανεπίσημους αγώνες της χρονιάς και να συζητήσει με αθλητές και προπονητές.

Ο σημερινός αγώνας διοργανώθηκε χάρη στη συνεργασία των προπονητών, αφού ήταν εκείνοι που εκτός από τον βασικό τους ρόλο είχαν το ρόλο του κριτή, αλλά και του επιστάτη και παράλληλα στήριξαν τις προσπάθειες όλων όσοι αγωνίστηκαν. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η…άτυπη κερδίδα που στήθηκε στο σκάμμα του μήκους, με επευφημίες από μικρούς και μεγάλους, χειροκροτήματα, ακόμη και…πανό με υποστηρικτές τους Μίλτο Τεντόγλου και Δημήτρης Τσιάμη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.