Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ για το «Παρίσι 2024» (pic)

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» αποκάλυψαν τη Δευτέρα (14/11) τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, που μοιάζουν με φρυγικούς σκούφους, ένα σύμβολο ελευθερίας.

Μετά τα μπλε στρουμφάκια και τα κίτρινα Minions, ήλθαν οι κόκκινοι Φρύγες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για ζώα, όπως συνέβη με το 65% των μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως εξήγησε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ «πάντα πρέπει να… σπας τους κώδικες». Η ιδέα για την ανάδειξη των φρυγικών σκούφων σε μασκότ της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη, ανήκει στην «W & Cie», μια από τις πολλές εταιρείες που προσεγγίσθηκαν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

«Το να δημιουργήσεις μια μασκότ, απλά για να την φτιάξεις, δεν προσθέτει κάτι σημαντικό», εξηγεί η Ζουλί Ματικίνε, διευθύντρια της εν λόγω εταιρείας για το Παρίσι 2024, τονίζοντας ότι η επιτροπή ήταν διατεθειμένη να μην φτιάξει καμία μασκότ: «Αντί να ψάχνουμε για ένα ζώο τοτέμ, θέλαμε αυτές οι μασκότ να ενσαρκώσουν το γαλλικό πνεύμα, να φέρουν ένα ιδανικό και, μέσω αυτού, να μεταδώσουν τις αξίες της χώρας μας κι ένα μέρος της Ιστορίας μας».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σύμβολο, παρουσιάσθηκε σε πολλούς νέους ηλικίας 6 έως 14 ετών, οι οποίοι το αναγνώρισαν ως ένα από τα σύμβολα της Δημοκρατίας.

Η ελάχιστη τιμή πώλησης της μασκότ, που πωλείται στα καταστήματα, είναι 15 ευρώ, ενώ το μπρελόκ πωλείται από 10 ευρώ.

Το «Παρίσι 2024», επινόησε γύρω από το δίδυμο μασκότ, μια σειρά χαρακτήρων που ανήκουν στην ίδια γενιά σκούφων και των οποίων η αποστολή είναι να ενθαρρύνουν τους Γάλλους να αθληθούν. Στην Ολυμπιακή του εκδοχή, ο λούτρινος σκούφος είναι κοντόχοντρος και μικρότερος από τον… Παραολυμπιακό δίδυμο του, που φέρει μια λεπίδα στο δεξί του πόδι και αποδεικνύεται πιο ψηλός και λεπτός. Παράλληλα, οι ιθύνοντες της εταιρείας αυτής προχώρησαν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας διαφορετικούς χαρακτήρες για τις δύο μασκότ. Ετσι, ο Ολυμπιακός σκούφος είναι «εγκεφαλικός», «μεγάλος σαγηνευτής» και «σεμνός» με τους «πονηρούς τρόπους» του, ενώ ο Παραολυμπιακός παρουσιάζεται ως «πραγματικό κορίτσι των πάρτι», «αυθόρμητο» και «λίγο θερμοκέφαλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.