Μπήκε στα ημιτελικά της κλάσης 1 κι εξασφάλισε θέση στα μετάλλια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α.Με.Α. η Μπουρνιά

Μία ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους αθλητές με αναπηρίες καταγράφεται στη Γρανάδα της Ισπανίας.

 Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. η 16άχρονη Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 10/11 στα ημιτελικά της κλάσης 1 (των αθλητριών σε αμαξίδιο) και εξασφάλισε θέση στα μετάλλια! Στον καθοριστικό αγώνα για το 1ο  γκρουπ επιβλήθηκε της Μαριάμ Αλμιρίσλ από τη Σαουδική Αραβία με 3-0 σετ, προκρίθηκε ως 2η στην 4άδα και καθώς δεν προβλέπεται παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 θα είναι σίγουρα στο βάθρο χαρίζοντας παράλληλα στη χώρα μία πρωτόγνωρη διάκριση σε επίπεδο Α.Με.Α.! Η φιλοδοξία δεν σταματά εδώ βεβαίως και η νεαρή διεθνής από την Καλαμάτα θα τα δώσει όλα την Παρασκευή 11/11 στον ημιτελικό κόντρα στην Άινο Τάπολα από τη Φιλανδία για την είσοδο στον τελικό! Ο αγώνας διεξάγεται στις 13:15 ώρα Ελλάδας, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το τραπέζι, όμως όλα τα ματς μεταδίδονται ζωντανά μέσα από το κανάλι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) στο youtube (2022 ITTF World Para Championships I Day 1 I Table 2).

Έχοντας στην τεχνική καθοδήγηση την Ελευθερία Νταουντάκη η Μπουρνιά (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη της κλάσης 1) έδωσε σήμερα τον καθοριστικό δεύτερο αγώνα της στο 1ο γκρουπ. Ήθελε απαραίτητα τη νίκη διότι η ίδια και η Αλμιρίσλ είχαν ηττηθεί την Τετάρτη από την επικεφαλής Ντορότα Μπούκλαβ από την Πολωνία. Η πρωταθλήτριά μας έδειξε από την αρχή ανώτερη της Αλμιρίσλ (Νο 8) και το επιβεβαίωσε απόλυτα. Με καλή τακτική και αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό το σερβίς της είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος και δέχτηκε πραγματική πίεση μόνο στο 3ο σετ. Κι εκεί όμως, πήρε τον καθοριστικό πόντο με το σερβίς της. Επικράτησε με 3-0 σετ και πέρασε στα ημιτελικά με τη 2η προνομιούχο θέση του γκρουπ (11-4, 11-4, 11-9).

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την εξασφάλιση του μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Ευανθία και απόλυτα ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα εμφάνιση της, καθώς η εξέλιξη των παιχνιδιών της ήταν η αναμενόμενη. Η συμμετοχή μας σε διεθνή τουρνουά ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και σε λιγότερο από έναν χρόνο η Ευανθία βρέθηκε νούμερο 3 στο world ranking list και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ατόμων με αναπηρία, που αθλητής παίρνει απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα στην ηλικία των 16», τόνισε η προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη και συμπλήρωσε: «Το μετάλλιο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση αποτελεί επιβεβαίωση της προπόνησης και της προσπάθειας που κάνουμε. Η Ευανθία είναι μια νέα αθλήτρια σε διεθνείς διοργανώσεις, νέα σε εμπειρία και σε ηλικία και χρειάζεται περισσότερες συμμετοχές στο εξωτερικό. Επόμενος στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2023 με μεγαλύτερο στόχο την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024».

Στο Palacio Municipal de Deportes de Granada η Μπουρνιά θα επιδιώξει τώρα ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα. Αύριο Παρασκευή στις 13:15 τίθεται αντιμέτωπη με το 2ο φαβορί του Παγκοσμίου πρωταθλήματος την Άινο Τάπολα και ονειρεύεται τη είσοδο στον τελικό. Η πρωταθλήτρια από τη Φιλανδία κυριάρχησε στο 2ο γκρουπ με 2 νίκες.   

Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ανδαλουσία, αγωνίστηκε και ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 των ορθίων με προπονητή τον Μίλαν Ιγκνάτοβιτς και αποκλείστηκε την Τετάρτη στον γύρο των «16».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.