Κάσσου: «Mεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό Κ23»

Η Μαρία Κάσσου είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής αντοχής και το αποδεικνύουν οι επιτυχίες της. Την περασμένη σεζόν, η νεαρή πρωταθλήτρια πρωταγωνίστησε σε όλες τις κούρσες στις οποίες έτρεξε.

Σημείωσε σημαντικά πανελλήνια ρεκόρ τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό στίβο, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Αγωνίστηκε και στις δυο αποστάσεις αντοχής, τερματίζοντας όγδοη στα 3χλμ. σε χρόνο 9:35.90 και ένατη στα 5χλμ. σε χρόνο 16:37.09.

“Φέτος αλλάζω κατηγορία, πρώτη χρονιά στην κατηγορία των Νέων Γυναικών. Σημαντική αλλαγή και χρειάζεται προσαρμογή”, σχολίασε η Κάσσου, και συνέχισε: “Αρχή στους αγώνες θα κάνω με τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στην Λήμνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα τρέξω στα 1500 μέτρα. Θα είναι μια προπονητική κούρσα. Μου αρέσει η διοργάνωση και χαίρομαι να τρέχω“.

“Πέρυσι, είχα την ευκαιρία να τρέξω στα 5χλμ. του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Η διαδρομή είναι ωραία αλλά και απαιτητική. Όμως όταν μπαίνεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο τα ξεχνάς όλα. Η ατμόσφαιρα είναι συναρπαστική και το συναίσθημα φοβερό. Ενώ ο αγώνας μας ήταν αρκετά νωρίς, η ενέργεια από όλους όσοι ήταν στις κερκίδες του σταδίου ήταν τεράστια. Δεν το περίμενα. Εννοείται πως θα τρέξω και φέτος στα 5 χιλιόμετρα. Θέλω να το ξαναζήσω και προσωπικά θέλω να βελτιώσω και το ατομικό ρεκόρ μου στο δρόμο, το οποίο είναι 17:18″, σχολίασε η πρωταθλήτρια του Πανναξιακού.

Η Μαρία Κάσσου εκτός των αγωνιστικών της υποχρεώσεων και του πρωταθλητισμού, είναι φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

“Έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και γεμίζει το πρόγραμμα. Είμαι στο δεύτερο έτος της Ιατρικής Αθηνών και πλέον έχω αρκετά εργαστήρια και μαθήματα. Πολλές οι ώρες και απαιτητικό το ωράριο όμως μου αρέσει η σχολή. Φυσικά στο πρόγραμμα μπαίνουν και οι προπονήσεις. Με σωστό προγραμματισμό, όλα γίνονται”.

Ως φοιτήτρια η ίδια, σχολίασε για τον νέο αγώνα δρόμου Universities’ Night Run -στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας“Η ιδέα του νυχτερινού φοιτητικού αγώνα των 10χλμ. μου άρεσε πολύ και είναι μια όμορφη πρωτοβουλία. Ωθεί νέους ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν επαφή με τον χώρο, να τρέξουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Είναι μια σημαντική πρωτοτυπία”.

Η νεαρή δρομέας, η οποία κατάγεται από το νησί της Λέσβου, έχει θέσει τους βασικούς στόχους της για την ερχόμενη σεζόν.

“Αρχικά, σίγουρα  θέλω να κάνω ένα πέρασμα από τον κλειστό στίβο, όπου βέβαια δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, θα είναι καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Θα τρέξω στους αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, καθώς είναι πάντα στα σχέδιά μου. Στον ανοιχτό στίβο βέβαια, ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Εκεί στοχεύουμε με τον προπονητή μου και προετοιμαζόμαστε γι’αυτόν τον αγώνα. Φυσικά, η συμμετοχή μου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων θα είναι μια μεγάλη εμπειρία και θα ήθελα να είμαι στην ομάδα”, τόνισε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.