Στις θέσεις 5-8 του απλού U13 ο Φάκαρος στο Youth Contender της Τιφλίδας

Η πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό των Youth Contender του World Table Tennis και οι πρώτοι του αγώνες στη σεζόν 2022-2023 ολοκληρώθηκαν με θετικό απολογισμό για τον Κώστα Φάκαρο.

Ύστερα από ένα μεστό αγωνιστικό διήμερο στο τουρνουά της Τιφλίδας ο Αθηναίος διεθνής είχε την Τρίτη 20/09 το τιμητικό πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 του απλού για αθλητές έως 13 ετών, όπως και μία νίκη στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία, αυτή των παιδιών μέχρι 15 ετών. Το απόγευμα, στα προημιτελικά του Under 13, βρήκε ξανά μπροστά του πολύ υψηλό εμπόδιο από το Ιράν και κάμφθηκε με 3-1 σετ από το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Μπένζαμιν Φαράτζι. Νωρίτερα, στα προκριματικά του Under 15, έφτασε με 1 νίκη και 1 ήττα σε τριπλή ισοβαθμία. Υστέρησε στο σύνολο των σετ από τα παιχνίδια με τους άλλους δύο αθλητές του 2ου γκρουπ κι έτσι αποκλείστηκε από το ταμπλό με την 3η θέση. Τον 13χρονο αθλητή, που αγωνίζεται στον Ποσειδώνα Λουτρακίου και προπονείται στον ΑΟ Ταταύλα, συνόδεψε και καθοδήγησε τεχνικά ο προπονητής του αθηναϊκού σωματείου Δημήτρης Παπαδημητρίου.      

Μετά από το Europe Under 13 Challenge του καλοκαιριού ο (αβαθμολόγητος ακόμα διεθνώς) Φάκαρος έδωσε τα πρώτα αγωνιστικά τεστ και σε τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας, άφησε καλές εντυπώσεις και αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον. Είχε 4 νίκες και 3 ήττες, έχασε μόνο από εκπροσώπους του (δυνατού στο άθλημα) Ιράν και φυσικά είδε και αδυναμίες, που βοηθούν τον ίδιο και τον προπονητή του για χρήσιμα συμπεράσματα.

Το σημαντικότερο ματς την Τρίτη 20/09 αφορούσε στην 8άδα του Under 13, μάλιστα υπήρχε νέα ζωντανή μετάδοση του WTT στο ίντερνετ. Ο αγώνας με τον Φαράτζι (νούμερο 25 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας) έμοιαζε τελικά με εκείνον της πρεμιέρας απέναντι στον συμπατριώτη του και νούμερο 1 της κατηγορίας, Παρχάμ Γκολεστάνι. Ο Φάκαρος δεν είχε καλό ξεκίνημα, μείωσε κάποια στιγμή από 4-9 σε 7-9, αλλά δεν απέφυγε το 0-1. Πήρε προβάδισμα με 5-1 στο 2ο σετ κι έφτασε στην ισοφάριση, όμως στη συνέχεια δεν κράτησε τον ίδιο ρυθμό, κυρίως επειδή δεν μπορούσε να ελέγξει το σερβίς του Ιρανού. Σερβίς ποιοτικό, αλλά και αντικανονικό ορισμένες φορές με τον διαιτητή να χρεώνει δύο πόντους σε βάρος του. Ο Φαράτζι δεν έχασε τη συγκέντρωσή του κι έδειξε τις αρετές του, ο Έλληνας διεθνής δεν βρήκε διεξόδους παρά την καλή προσπάθεια και ήρθε ο αποκλεισμός από την 4άδα με 3-1 σετ (7-11, 11-8, 3-11, 4-11).

Πριν από λίγους μήνες, στο Youth Contender του Ιράκ, ο Φαράτζι είχε αναδειχτεί νικητής στο Under 13 χωρίς να χάσει σετ και είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 της Under 15. Επίσης, στο Asia Youth Championship Under 15 του 2022 είχε προχωρήσει μέχρι τον γύρο των «16».

Στους αγώνες για αθλητές έως 15 ετών ο Φάκαρος έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει σε μία ακόμα πρόκριση στο ταμπλό, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν στην πρεμιέρα του 2ου γκρουπ όταν ο αβαθμολόγητος 15άχρονος Καντίραλι Καμπντιλουακιτόφ από το Καζακστάν έκανε την έκπληξη κόντρα στον επικεφαλής Ιρανό Μοχάμαντ Χαμπίμπι. Τον νίκησε με 3-2 σετ και η υπόθεση πρόκριση δυσκόλεψε κι άλλο.  

Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ ο διεθνής μας αντιμετώπισε τον 15χρονο Χαμπίμπι  (νούμερο 119 στην παγκόσμια κατάταξη Under 15). Ήταν ανταγωνιστικός, διεκδίκησε στα ίσια το 1ο σετ και τελικά ηττήθηκε με 3-0, βγάζοντας καλό πρόσωπο (9-11, 6-11, 7-11). Στο Youth Contender του Ιράκ το 2022 ο Ιρανός ήταν φιναλίστ στον τελικό της κατηγορίας αυτής.

Έγιναν έτσι τα πράγματα, που στην 3η αγωνιστική, ο Φάκαρος χρειαζόταν νίκη με 3-0 σετ για να προκριθεί σε τριπλή ισοβαθμία. Οι ελπίδες ήταν μικρές βέβαια, πάντως το κίνητρο ήταν ισχυρό και για τους δύο, αφού και ο Καντίραλι Καμπντιλουακιτόφ ήθελε την πρωτιά στο γκρουπ. Ο νεαρός πρωταθλητής μας έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και σε ματς με διακυμάνσεις επικράτησε με 3-2 κάνοντας και ανατροπή από 4-7 στο 5ο σετ (11-6, 5-11, 8-11, 11-9, 11-8). Στην ισοβαθμία με τον αθλητή από το Καζακστάν και τον Χαμπίμπι είχε συντελεστή -2 από τα μεταξύ τους παιχνίδια με 3 σετ υπέρ και 5 κατά και περιορίστηκε στην 3η θέση. Με την 1η θέση προκρίθηκε τελικά στα νοκ άουτ ο Χαμπίμπι και τον ακολούθησε ο Καμπντιλουακιτόφ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.