Πρώτες νίκες στην αυστριακή λίγκα για Παπαδημητρίου και Φωτιάδου

Σεφτέ στις νίκες σε διασυλλογικό πρωτάθλημα 1ης εθνικής κατηγορίας του εξωτερικού έκαναν το Σαββατοκύριακο η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου.

Οι συνομήλικες διεθνείς αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αγωνίζονται φέτος στην αυστριακή λίγκα με το ίδιο σωματείο, τη Λιντς Φρόσμπεργκ, η Παπαδημητρίου στην 1η ομάδα, η Φωτιάδου στη 2η και στο πλαίσιο του δεύτερου αγωνιστικού διημέρου της κατηγορίας πέτυχαν την πρώτη τους ατομική νίκη. Κύριος σκοπός τους βέβαια, η αποκόμιση σημαντικών παραστάσεων και η αγωνιστική τους βελτίωση μέσα και από τις προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 στο μεταξύ, όπου πήρε μέρος η Παπαδημητρίου, πέρασε στην ιστορία το απόγευμα της Κυριακής 18/09 στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας αναδεικνύοντας τους νικητές στα συνολικά πέντε αγωνίσματα. Στο απλό Νέων ανδρών ο διάδοχος του Γιάννη Σγουρόπουλου στον ευρωπαϊκό τίτλο, από το 2021, στο Σπα, είναι ο Πολωνός Σάμουελ Κουλζίκι. Στο απλό Νέων γυναικών η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία. Ο θεσμός, που ακόμα έχει μικρή ιστορία, αλλά δεν σταμάτησε ούτε στις χρονιές του κορωνοϊού, διεξήχθη για 6η χρονιά.

Στην Αυστρία η Λιντς Φρόσμπεργκ, αφού έμαθε αντιπάλους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, επανήλθε στο πρωτάθλημα με δύο εκτός έδρας ματς και ίδιους αντιπάλους για τις ισάριθμες ομάδες της.

Η Λιντς AG Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου επιβλήθηκε 4-0 της Μπρακ/Μουρ και 4-1 της Μπόντενσντορφ 1. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων πρόλαβε μετά το ταξί της από τη Ρουμανία μόνο το δεύτερο ματς, αυτό με την Μπόντενσντορφ. Νίκησε τη Σλοβένα Αλεξάνδρα Βοβκ με 3-0 σετ και είχε θετικό αποτέλεσμα και στο διπλό με συμπαίκτρια τη Σουτασίνι Σαβεταμπούτ από την Ταϊλάνδη.  

Η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Φωτιάδου ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Μπόντενσντορφ κι επικράτησε 4-0 της Μπρακ/Μουρ. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών αγωνίστηκε στην πρώτη συνάντηση. Έκαμψε κι αυτή την Αλεξάνδρα Βοβκ με 3-2 σετ, ενώ είχε ήττα στα πέντε σετ στο διπλό με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Αντρέα Πάβλοβιτς.

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 το πρόγραμμα έκλεισε με τον τελικό των ανδρών. Ο Πολωνός Σάμουελ Κουλζίκι έκαμψε τον Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου με 4-2 σετ και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου (11-9, 8-11, 11-7, 12-10, 8-11, 11-3). Στην 3η θέση βρέθηκαν ο επίσης Πολωνός Μίλος Ρετζίμσκι (συμπαίκτης του Παναγιώτη Γκιώνη στην Μπογκόρια) και ο Μασιέ Κολοτζιέτζικ από την Αυστρία.

Στο απλό γυναικών έως 21 ετών έφτασε μέχρι το τέλος ως 1ο φαβορί η Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία. Είχε πάντως, πολύ δύσκολο έργο και είναι χαρακτηριστικό ότι από την 8άδα νίκησε στα επτά σετ και τους τρεις αγώνες της. Στον τελικό ξεπέρασε με 4-3 τη Γερμανίδα Φρανζίσκα Σράινερ και πρόσθεσε τον τίτλο στους δύο επίσης ευρωπαϊκούς στο απλό κορασίδων το 2018 και το 2019. Η εξέλιξη 11-5, 11-8, 8-11, 12-10, 9-11, 10-12 και 11-7. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Γαλλία Πριτίκα Παβάντε και η Τσέχα Ζντένα Μπλάσκοβα (με 4-3 σετ μάλιστα, κρίθηκαν και οι δύο ημιτελικοί).

Στο διπλό ανδρών U21 ο Σάμπα Άντρας από την Ουγγαρία και ο Ιβόρ Μπαν από την Κροατία κατάφεραν ό,τι δεν είχαν πετύχει το 2021 στο Σπα. Τότε είχαν ηττηθεί στον τελικό, τώρα νίκησαν τους Ιταλούς Τζον Ογιεμπόντε/Κάρλο Ρόσι  (11-3, 11-7, 13-11). Το χάλκινο μετάλλιο «μοιράστηκαν» οι Πολωνοί Μασιέ Κούμπικ/Σάμουελ Κουλζούκι και οι Βλάντισλαβ Ούρσου/Μασιέ Κολοτζιέτζικ από τη Μολδαβία και την Αυστρία αντίστοιχα.

Στο διπλό Νέων γυναικών διατήρησαν τον τίτλο τους οι Τουρκάλες Έτσε Χαράκ/Οζγκέ Γιλμάζ. Ήταν 1ο φαβορί, δημιούργησαν και ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα τους σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στον τελικό επιβλήθηκαν των Νικόλ Άρλια/Γκάια Μονφαρντίνι από την Ιταλία με 3-0 σετ (11-8, 11-4, 11-9). Θυμίζουμε ότι οι Χαράκ και Γιλμάζ είχαν αποκλείσει με ανατροπή από 0-2 σετ στον 2ο γύρο του αγωνίσματος την Παπαδημητρίου και την Ουγγαρέζα Χέλγκα Ντάρι. Την 3η θέση κατέκτησαν οι Άννα Μπρίσκα/Σουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία και οι Γαλλίδες Καμίλ Λουτζ/Πριτίκα Παβάντε.

Στο διπλό μικτό οι Ρουμάνοι μεγάλωσαν την παράδοσή τους. Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με τους Τεοντόρ Αντρέι Ιστράτε/Λουτσιάνα Μιτροφάν, όπως είχαν κάνει και πέρσι και πρόπερσι, που μπήκε το αγώνισμα στον θεσμό, με άλλα ζευγάρια τους. Στον τελικό το δίδυμο κατέβαλλε τους Γάλλους Λιλιάν Μπαρντέ/Πριτίκα Παβάντε με 3-1 σετ (11-7, 5-11, 11-6, 11-5). Ρουμανικό ζευγάρι είχε κι ένα χάλκινο μετάλλιο, συγκεκριμένα οι Ντάριους Μοβιλεάνου/Έλενα Ζαχαρία, που ήταν 1ο φαβορί, ενώ το άλλο χάλκινο πήραν οι Σάμπα Άντρας/Χέλγκα Ντάρι από την Ουγγαρία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.