Η υποψήφια για την προεδρία της ITTF Πέτρα Σέρλινγκ παρουσίασε τη διακήρυξή της για ενότητα, ανάπτυξη και βιωσιμότητα

Η μοναδική υποψήφια για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), Πέτρα Σέρλινγκ από τη Σουηδία, ανακοίνωσε το μανιφέστο της εν όψει των εκλογών, που θα γίνουν τον Νοέμβριο στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών και υπογράμμισε την ενότητα, την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα ως στρατηγικούς πυλώνες.

Τόνισε ότι σε συνεργασία με τις ηπείρους, θα βάλει στο επίκεντρο την αξία της δημιουργίας και της ανάπτυξης «μέσω μιας διακυβέρνησης, που θα έχει επίκεντρο τις ομοσπονδίες-μέλη, θα ενισχύει την κίνηση και την καινοτομία στις εμπορικές συνεργασίες και θα έχει τους αθλητές σαν καθοδηγητές στο μυαλό με μία ατζέντα βιωσιμότητας για ένα ευημερούν μέλλον». Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της ITTF θα διεξαχθούν στην αμερικανική πόλη στις 24 Νοεμβρίου στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων (22-29/11). Σημαντική και για την Ευρώπη φυσικά η αλλαγή, που επέρχεται με τη σημερινή αντιπρόεδρο της ITTF κι επιπλέον λάβετε υπόψη ότι η Σέρλινγκ ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα χρονικά της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Πρόσφατα εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) την πλήρη υποστήριξή της στη Σέρλινγκ, ενώ θυμίζουμε ότι η τελευταία βρέθηκε πριν από πέντε βδομάδες στη Θεσσαλονίκη και «αγκάλιασε» το Ευρωπαϊκό Τοπ 16, που οργάνωσε επιτυχώς η ΕΦΟΕπΑ.

Η διακήρυξή της συνοψίζεται στα κείμενα, που έγραψαν οι ιστοσελίδες της ITTF και της ETTU και αναφέρει:
«Το επίσημο μανιφέστο είναι το αποτέλεσμα πολλών στρατηγικών συζητήσεων με τα μέλη της ITTF σε συνδυασμό με πολύτιμα feedback από διεθνείς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των ηπειρωτικών ομοσπονδιών. Η ισχυρή υποστήριξη στην καμπάνια της Πέτρα Σέρλινγκ είναι εμφανής από όλες τις γωνιές του κόσμου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τον πρόεδρο της ETTU Ιγκόρ Λεβίτιν να πρωτοστατεί με τη δήλωσή του: «Η Πέτρα Σέρλινγκ έχει την πλήρη υποστήριξη από τα μέλη της ETTU».

«Από τις πολλές συζητήσεις, που έκανα κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της εκστρατείας, πιστεύω ακράδαντα ότι κατάφερα να προσδιορίσω τους πιο σημαντικούς τομείς, που θα καλύψω στο εγγύς μέλλον», τονίζει η Πέτρα Σέρλινγκ. «Σαφώς, πρέπει να εργαστούμε για να ενώσουμε την οικογένεια της ITTF. Είναι καιρός να φέρουμε την ITTF στο σύγχρονο κομμάτι και είμαι έτοιμη να εργαστώ σκληρά για να κατατάξω την ομοσπονδία μας ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο του αθλητισμού με πλήρη εστίαση στους ανθρώπους, τον πλανήτη και το κέρδος», συμπλήρωσε.

– «Μια προσέγγιση εμπορικής ανάπτυξης με γνώμονα την αξία θα είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ενός ισχυρού οργανισμού, που θα επιτρέψει στην ITTF να κάνει αίσθηση ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και την καινοτομία. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας σταθερός στρατηγικός χάρτης όπου τα γεγονότα και τα εμπορικά δικαιώματα, που συνδέονται με αυτά, είναι τα σημαντικότερα εμπορικά περιουσιακά στοιχεία.

– Εξελίσσοντας τις δομές έχοντας κατά νου τις ομοσπονδίες-μέλη μας και τους αθλητές, θα αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, θα δημιουργήσουμε ισχυρότερες σχέσεις με βασικούς ενδιαφερόμενους και θα δώσουμε σε περισσότερους παίκτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές εκδηλώσεις», αναφέρει ακόμα η Πέτρα Σέρλινγκ.

Η Σουηδέζα πολύπειρη παράγοντας με καταγωγή από την πόλη Μάλμε, εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ITTF το 2009 και γρήγορα προχώρησε για να αναλάβει αρκετούς βασικούς τομείς για την ισχυρή ομοσπονδία των 226 μελών, όπως το Para Table Tennis, το προσωπικό, η βιωσιμότητα και το πιο σημαντικό, αποδέχτηκε το 2013 τον ρόλο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Οικονομικών της ITTF. Από την έναρξη του Ιδρύματος ITTF το 2019, η Σερλινγκ Sörling κατέχει επίσης τη θέση ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Ίδρυμα. Η Γενική Συνέλευση της ITTF στις 24 Νοεμβρίου θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της ITTF μαζί με επτά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ITTF, που θα δώσουν τις υπηρεσίες τους για μια περίοδο τεσσάρων ετών.

ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ 6Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

Να προσθέσουμε και μία ξεχωριστή δραστηριότητα για την αυριανή πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας. Αναφερόμαστε στη …βετεράνο αθλήτρια Πέτρα Σέρλινγκ. Αγωνίζεται επίσημα ακόμα στην ομάδα Malmö IF D και το περασμένο Σάββατο είχε εκτός έδρας αγώνα με ένα άλλο σωματείο της πόλης, το Limhamns BTK A, για την 6η κατηγορία της χώρας, την πρώτη τοπική. Το θέμα μάς το αποκάλυψε ένας αντίπαλός της στο συγκεκριμένο ματς, ο Έλληνας, επίσης βετεράνος αθλητής, Τάκης Μανδαλιός, που εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στο Μάλμε. Και παρακολουθώντας πάντα όλες τις εξελίξεις για το άθλημα ξεχώρισε το ενδιαφέρον νέο λέγοντάς μας «ότι δεν παρουσιάζεται συχνά η ευκαιρία σε έναν αθλητή να παίξει εναντίον γυναίκας σε επίσημο ματς, πόσο μάλλον εναντίον της αυριανής προέδρου της ITTF». Ο Μανδαλιός δεν πρόλαβε να συναντήσει τη Σέρλινγκ στο φινάλε (θα γινόταν στο 14ο επί μέρους ματς και ο αγώνας έληξε 8-4 υπέρ της Limhamns BTK A), αλλά την αντιμετώπισε στο διπλό! Εκεί η Σέρλινγκ και ο Μπένεβι πήραν τη νίκη με 3-0 σετ εναντίον των Μανδαλιού/Σέζαρ, πάντως νωρίτερα η κορυφαία παράγοντας είχε χάσει τα δύο ατομικά της ματς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.