Ο Χατζηκυριάκος αρχίζει το …ταξίδι στο όνειρο στο Paralympic World Qualification Tournament

Μ’ ένα όνειρο τρελό μα …όχι και απατηλό για ν‘ αλλάξουμε (λόγω περίστασης και αισιόδοξης διάθεσης), τους στίχους της θρυλικής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ο Μάριος Χατζηκυριάκος μπαίνει την Πέμπτη (3/6) στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο 20χρονος πρωταθλητής της κλάσης 6 μετέχει στο Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει στο Λάτσκο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου και ονειρεύεται το εισιτήριο για το Τόκιο. Το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς προκρίνεται μόνο ο νικητής της κάθε κλάσης, όμως καμία «μάχη» δεν είναι χαμένη πριν καν αρχίσει. Με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Πολυχρόνη Πολίτση κι έχοντας ολοκληρώσει ένα τριήμερο προπονήσεων στη Σλοβενία με τον συμπαίκτη του στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική ομάδα της κλάσης 6, Γιώργο Μουχθή, ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. θα τα δώσει όλα για τον μεγάλο του στόχο έχοντας για συνοδεία τις ευχές ολόκληρου του ελληνικού πινγκ πονγκ. Ο Χατζηκυριάκος έμαθε το βράδυ τους αντιπάλους του στην πρώτη φάση. Είναι στο 4ο γκρουπ και αρχίζει την προσπάθειά του αύριο στις 12:00 ώρα Ελλάδας. Όλα τα ματς θα μεταδοθούν σε live streaming. 

Το τουρνουά στο Sports hall Trililije αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Στους άνδρες γίνονται 11 κατηγορίες και στις γυναίκες 10 (συγχωνεύτηκαν εδώ η 1 και η 2 των αθλητριών σε αμαξίδιο). Στην κλάση 6 των ανδρών σχηματίστηκαν 4 γκρουπ και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στο ταμπλό των «8» και το τελικό στάδιο. Από τη δεύτερη σειρά των seedings ο Χατζηκυριάκος βρέθηκε στο 4ο γκρουπ. Εκεί έχει επικεφαλής τον Βρετανό Ρόμπερτ Μάρτιν Πέρι κι επίσης αντιπάλους τον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς και τον Πολωνό Πιοτρ Μαντούρς.

Ο Πολίτσης θεωρεί ότι θα έρθει σίγουρα η πρόκριση στα νοκ άουτ «αλλά θέλουμε να κυνηγήσουμε την πρωτιά για πιο βατό αντίπαλο στον 1ο γύρο του ταμπλό».

Το πρόγραμμα των αγώνων του Χατζηκυριάκου σε ώρες Ελλάδας (μία ώρα μπροστά από τη Σλοβενία):

Πέμπτη 3 Ιουνίου:

Χατζηκυριάκος-Μαντούρς               12:00  Τραπέζι 5 

Χατζηκυριάκος-Μάρτιν Πέρι            17:40  Τραπέζι 10

Παρασκευή 4 Ιουνίου:

Χατζηκυριάκος-Εμίνοβιτς                12:40  Τραπέζι 10

Στην ιστοσελίδα για τη διοργάνωση Wqt2021.si θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι τα link των ιντερνετικών ζωντανών μεταδόσεων για όλα τα τραπέζια. Επιδιαιτήτρια της διοργάνωσης είναι η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα, που διεξήγαγε και την κλήρωση. Οι αγώνες θα γίνουν σε συνθήκες «φούσκας» και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.