Ρηνιώτης και Κ. Κωνσταντινόπουλος «μονομάχησαν» σε …σερβικό έδαφος

Στα 20 χρόνια, που υπάρχει ζωηρή ελληνική παρουσία σε διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του εξωτερικού, έχουν καταγραφεί πολλές «κόντρες» μεταξύ Ελλήνων διεθνών.

«Μονομαχίες» σε εδάφη κορυφαίων χωρών στο άθλημα και στο πλαίσιο 1ης εθνικής κατηγορίες, «μονομαχίες» και σε πρωταθλήματα λιγότερο δυνατά. Χτες όμως, είχαμε για πρώτη φορά έναν ελληνικό «εμφύλιο» στη Σερβία! Στην 3η εθνική κατηγορία της χώρας συγκεκριμένα, όπου μέσα στις συμφωνίες, που έκλεισαν με ξένα σωματεία για την περίοδο 2020-2021, ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πήγαν για το οικονομικό κίνητρο σε δύο κλαμπ από την πόλη Νις. Την Παλίλουλα του πρώτου και την Ραντνίσκι του δεύτερου.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε ματς κορυφής για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νίκησε 4-2 η Ραντνίσκι, αλλά στην ισοβαθμία κατέκτησε η Παλίλουλα την 1η θέση και το δικαίωμα να πάει στα πλέι οφ ανόδου, ενώ στην αναμέτρηση των συμπαικτών στην εθνική ομάδα επικράτησε ο Ρηνιώτης με 3-2 σετ. Εξάλλου, σήμερα ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο τουρνουά νέων της Πορτογαλίας η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού στην ηλικιακή κατηγορία Under 19.

Στη Σερβία ο Κωνσταντινόπουλος πήγε την περασμένη βδομάδα πρώτη φορά για προπονήσεις και αγώνα με τη Ραντνίσκι, ενώ ο Ρηνιώτης είχε ήδη πάρει μέρος φέτος σε αγώνες της Παλίλουλα. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν αποφασιστικής σημασίας, καθώς διεξαγόταν η τελευταία αγωνιστική και κρινόταν η πρωτιά. Η Παλίλουλα ήταν στην κορυφή, η Ραντνίσκι ακολουθούσε και μόνο ο 1ος πηγαίνει στα πλέι οφ για την άνοδο στη 2η κατηγορία.   

Έγινε θεαματικό και συναρπαστικό ματς με τους δύο Έλληνες άσους να ξεχωρίζουν και να προσθέτουν ποιότητα και σασπένς. Η Παλίλουλα έχασε 4-2 στην έδρα της, αλλά ήταν αυτή που χαμογέλασε! Στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου είχε νικήσει εκείνη με 4-2 τη Ραντνίσκι και ευνοήθηκε στην ισοβαθμία, που προέκυψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, γιατί στο σύνολο των δύο αγώνων είχε 1 σετ παραπάνω!

Ο αγώνας των δύο πρωταθλητών μας (θυμίζουμε ο Ρηνιώτης πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 και ο Κωνσταντινόπουλος κάτοχος του ίδιου τίτλου τις δύο επόμενες χρονιές) αποτέλεσε εξαιρετική παράσταση και φυσικά έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης πρωτιά. Έπειτα από ισορροπημένο ματς επικράτησε ο Ρηνιώτης με 3-2 σετ. Η ομάδα του θα παίξει στα πλέι οφ με τις νικήτριες από δύο άλλες περιφέρειες και οι 2 καλύτερες θ’ ανέβουν στην παραπάνω κατηγορία της Σερβίας

Στην Α1 εθνική κατηγορία της Ιταλίας, όπου επίσης είχε παρουσία ο Ρηνιώτης, έγινε φέτος μόνο ένας γύρος στους άνδρες λόγω covid. Η ομάδα του, η Εσπεντίτο Νάπολι, τερμάτισε στην 8η θέση με 6 βαθμούς. Ο 38άχρονος διεθνής είχε προσωπικό απολογισμό 6 νίκες και 2 ήττες.

Το WTT Youth Contender της Πορτογαλίας φιλοξενήθηκε για 7 μέρες στη Βίλα Ρεάλ και ολοκληρώθηκε σήμερα. Στην ηλικιακή κατηγορία αθλητριών Under 19 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (νούμερο 117 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας) είχε προκριθεί στην τελική φάση ως 2η από το 10ο γκρουπ και στον γύρο των «32» συνάντησε τη Ρουμάνα Λουτσιάνα Μιτροφάν (Νο 89), η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια στο 7ο γκρουπ. Έγινε πολύ δυνατή αναμέτρηση, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 2-0 σετ και δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά κρατώντας καλά στάνταρ απόδοσης και θετική σκέψη έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ στην παράταση (12-10, 11-9, 9-11, 7-11, 14-12).

Από τη Ρουμανία προερχόταν και η επόμενη αντίπαλος. Για τη 16άδα αντιμετώπισε την Ιωάννα Σινγκεορζάν (Νο 96), η οποία προκρίθηκε στο ταμπλό με την 1η θέση από το 8ο γκρουπ. Η Παπαδημητρίου κάμφθηκε αυτή τη φορά με 3-0 σετ, ωστόσο το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Τα δύο πρώτα σετ ήταν απολύτως ισορροπημένα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών τα έχασε στις λεπτομέρειες και με οριακή διαφορά. Αν έπαιρνε έστω ένα θα μπορούσε να είναι άλλη η τροπή, εν τέλει η εξέλιξη φυσιολογικά επηρέασε και στο ψυχολογικό κομμάτι και ήρθε ο αποκλεισμός με 3-0 σετ (9-11, 9-11, 5-11). Η Σινγκεορζάν βρίσκεται επίσης στην κατηγορία έως 17 ετών και σε αυτόν τον πίνακα είναι επτά θέσεις πιο ψηλά από την Παπαδημητρίου και συγκεκριμένα στο νούμερο 30.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.