Καλάθης: «Ελλάδα σημαίνει ομάδα»

Η ομαδική δουλειά είναι το κύριο στοιχείο της Εθνικής ομάδας που την κάνει να ξεχωρίζει σύμφωνα με τον Νικ Καλάθη.

Η ομαδική δουλειά είναι το κύριο στοιχείο της Εθνικής ομάδας που την κάνει να ξεχωρίζει σύμφωνα με τον Νικ Καλάθη. Ο 22χρονος γκάρντ με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Goal» μίλησε  για την παρουσία του στην Εθνική, αναφέρθηκε στις αδυναμίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αλλά και στους στόχους της Ελλάδας. Αναλυτικά όσα είπε ο Νικ Καλάθης:
Για την παρουσία του στην Εθνική:
«Ελλάδα σημαίνει ομάδα. Από τότε που παίζω στην Εθνική έχω διαπιστώσει πως η ομαδική δουλειά είναι αυτό που την κάνει να διαφέρει. Κάθε φορά είχαμε προβλήματα, τόσο στην Πολωνία όσο και πέρυσι στην Τουρκία. Πάντοτε προσπαθούσαμε να τα ξεπεράσουμε μέσα από την ομαδική δουλειά και τις καλές σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας. Άλλοτε το πετυχαίνουμε και άλλοτε όχι. Τώρα προκριθήκαμε στη δεύτερη φάση και πρέπει να συνεχίζουμε να στηριζόμαστε στο σύνολο, για να ξεπεράσουμε την έλλειψη πείρας και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας».

Για τις αδυναμίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:
«Αυτό είναι δουλειά του κόουτς. Εμείς είμαστε εδώ για να τον ακούμε και είναι σημαντικό που κάθε μέρα βελτιώνουμε κάτι. Έχουμε καλή χημεία και κάποια πράγματα τα κάνουμε καλά. Στο πρώτο μέρος με τους Κροάτες θεωρώ πως παίξαμε σπουδαία άμυνα κι έτσι μπορέσαμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Επίσης, αν παρατηρήσετε, σε κάθε παιχνίδι, όλο και κάποιος εμφανίζεται να πάρει την ομάδα πάνω του. με το Μαυροβούνιο ο Κώστας (σ.σ. Κουφός) ήταν εκπληκτικός, όπως ήταν και ο άλλος Κώστας (σ.σ. Βασιλειάδης) με την Κροατία».

Για τη «θέση» του στην ομάδα:
«Όχι, δεν είμαι ούτε «βετεράνος» ούτε «παλιός» στην Εθνική. Σε αυτή την ομάδα έχουν παίξει καταπληκτικοί παίκτες σαν τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Φώτση, τον Ζήση και μπορώ να συνεχίσω με πολλά ακόμη παιδιά. Εγώ δεν μπορώ να μπω στην ίδια πρόταση με αυτούς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πλέον νιώθω άνετα στην Εθνική και μου αρέσει η πίεση που αντιμετωπίζω. Με κάνει καλύτερο παίκτη κι εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να κάνω καλύτερη την ομάδα. Ξέρω ότι ακόμα έχω πολλά να μάθω και φυσικά δεν θέλω να νομίζει κανείς πως είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για τους στόχους της Εθνική ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας:
«Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τίποτα περισσότερο. Δεν μπορούμε να κοιτάμε πολύ μακριά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεκουραστούμε και στο Βίλνιους να δουλέψουμε πολύ με την προπονητική ομάδα, για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Στόχος μας θα είναι να νικήσουμε τον επόμενο αντίπαλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.