Οικονόμου: «Η Εθνική είναι σε μεταβατικό στάδιο»

Στην αλλαγή νοοτροπίας της Εθνικής ομάδας στάθηκε ο Νίκος Οικονόμου με αφορμή την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Στην αλλαγή νοοτροπίας της Εθνικής ομάδας στάθηκε ο Νίκος Οικονόμου με αφορμή την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ. Ο πρώην διεθνής φόργουορντ τόνισε πως θα είναι επιτυχία για αυτή την Εθνική να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως το μόνο μειονέκτημα της είναι η απειρία.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υποψήφιος τεχνικός ΚΑΟΔ, Νίκος Οικονόμου:
Για την ανανεωμένη εθνική:
Η εθνική ομάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά. Νομίζω την κρυάδα των πρώτων παιχνιδιών την πήρανε. Έχουν αυτοπεποίθηση και μπορούν να πάνε ψηλά. Έχει αλλάξει πολύ η νοοτροπία της εθνικής. Βλέπουμε ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν πάρει η ηγετικό ρόλο και μπράβο τους. Ο Φώτσης θα βγει μπροστά, ο Ζήσης, ο Μπουρούσης και ακολουθούν και τα άλλα παιδιά. Βλέπω τον Βασιλειάδη που έχει πάρει μπροστά. Βλέπω τον Καλάθη. Αυτή είναι η εθνική είναι σαν πρωτάρηδες. Γι’ αυτήν την ομάδα μεγάλη επιτυχία είναι να περάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί είναι σε μεταβατικό στάδιο. Βλέπουμε την εθνική ομάδα να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο παρόλο που βλέπουμε πολλές αλλαγές.
Για τους ρόλους στην εθνική:
Όσοι είναι στην εθνική ομάδα, πρέπει να έχουν κάποιο ρόλο. Έχει δώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες η εθνική ομάδα. Μπορεί και να μην συμβεί πλέον αυτό. Το χάλκινο με τον Καζλάουσκας κανείς δεν το περίμενε. Σημασία έχει ότι βλέπουμε κάτι καινούργιο. Όλα αλλάζουν. Τα πάντα εξελίσσονται. Κάθε χρόνος που περνάει βλέπεις αλλιώς τα πράγματα.
Για το μειονέκτημα της εθνικής:
Σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι κάθε ηγέτες για ν’ ακολουθήσει η ομάδα. Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι η απειρία. Ότι πρέπει να βάλεις αυτό το καλάθι, πρέπει να βγάλεις αυτή την άμυνα. Από τον ενθουσιασμό να πετύχεις, μπορεί να μπλοκάρεις.
Για την αναμέτρηση με τους Κροάτες:
Και οι άλλοι παίζουν μπάσκετ, αλλά αν τους το επιτρέψεις εσύ. Πιο παλιά είχαν την ψυχολογία, την εμπειρία, ότι δεν θα χάσουνε. Αυτή η ομάδα, όταν φτάσει σε αυτό το σημείο θα πρέπει ν’ αντέξουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.