Αλεξανδρής: «Με ενθουσίασε η Εθνική»

Ενθουσιασμένος με την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στα φιλικά παιχνίδια εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ενθουσιασμένος με την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στα φιλικά παιχνίδια εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο προπονητής του Άρη μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3» και αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αλλά και στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Ζούρο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής:

Για τα πρώτα συμπεράσματά του από την Εθνική: «Τα είδα αποσπασματικά τα πρώτα δύο παιχνίδι, επειδή πέφτουν πάνω στην προπόνηση. Το πρώτο που μπορώ να πω είναι πως μου άρεσαν τα αποτελέσματα. Δεν πιάσαμε κορυφαία απόδοση, αλλά νικήσαμε. Αυτή η ομάδα έδειξε διάθεση να παλέψει και να κερδίσει, κάτι που φαίνεται από το πώς εμφανίζεται στο αμυντικό κομμάτι. Στην τακτική μπορώ να βάλω άριστα. Επιβάλλουμε το παιχνίδι μας κι αυτό σημαίνει πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Μπορεί να μην έχουμε παίξει με σπουδαίους αντιπάλους, αλλά είδαμε και τις άλλες ομάδες, που και αυτές έπαιξαν με βατούς αντιπάλους και δεν έδειξαν να είναι σε σπουδαία φόρμα. Σίγουρα, βέβαια, όλοι κρύβουν πράγματα εν όψει της συνέχειας».

Για το εάν πρέπει να περιμένουνε εκπλήξεις και από την Εθνική: «Θα ετοιμάσει εκπλήξεις ο Ηλίας Ζούρος. Μπορεί να μην έχει κρύψει πολλά έως τώρα, αλλά σίγουρα θα ετοιμάσει. Με τον Ηλία είμαστε πολλά χρόνια αντίπαλοι και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως οι ομάδες του έχουν πληθώρα συστημάτων. Όπως ξέρω, παρουσιάζει στοιχεία στους παίκτες ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων, που δεν τα γνωρίζουν από πριν. Τα παιδιά στην Εθνική είναι πολύ έξυπνα, βγάζουν μεγάλη διάθεση και θέλουν να μάθουν. Δένουν τόσο καλά μεταξύ τους και, το κυριότερο, έχουν όραμα. Έχουν βάλει στόχους και προσπαθούν να τους πετύχουν».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Εθνικής: «Θεωρώ πως, στην πορεία, θα δώσει έμφαση σε αυτό το σημείο το τεχνικό επιτελείο. Πιστεύω, επίσης, πως χρειάζεται να πάει η μπάλα στο ζωγραφιστό και σωστά επιμένει ο Ηλίας σε αυτό. Είναι ένας τομέας στον οποίο μπορεί να βελτιωθεί η Εθνική. Είναι πολύ δύσκολο με αυτούς τους παίκτες που έχουμε πλέον να μας παίξουν ζώνη οι αντίπαλοι, όπως συνέβαινε παλιότερα. Δεν είναι τέλεια η Εθνική, έχουμε πολύ μεγάλες απώλειες, αλλά αντέδρασε σωστά, κάτι που οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα έχοντας στο ρόστερ τόσο νέα παιδιά και παίζοντας σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση όπως το φετινό Ευρωνπάσκετ. Από τα φιλικά κιόλας, η Εθνική έβγαλε τόσο θετικό πρόσωπο που εμένα προσωπικά με ενθουσίασε. Ο κόσμος θέλει να βλέπει συνέπεια και όρεξη σε μια ομάδα, όχι μικροεγωισμούς και έριδες. Η Εθνική σου βγάζει θετική αύρα. Δεν έχει παίξει το τέλειο μπάσκετ, αλλά φέρνει αποτελέσματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το εάν λειτουργεί θετικά για τον Ηλία Ζούρο το ανανεωμένο ρόστερ: «Έχει αρκετή εμπειρία ο Ηλίας να κουμαντάρει και πιο έμπειρους παίκτες. Σε αυτό το επίπεδο επιλέγεις και κατευθύνεις. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές του προπονητή τους και αν κάποιος, λόγω προσωπικότητας, θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω πρέπει να το κάνει επιτυχώς. Το θέμα είναι να μη χαλάνε το παιχνίδι της ομάδας. Έως τώρα δεν έχουν δώσει αρνητικά δείγματα γραφής οι διεθνείς. Ποτέ δεν είχαμε προβλήματα συμπεριφοράς στην ομάδα».

Για τους Κροάτες και την ήττα τους από την ΠΓΔΜ: «Αυτό το μειονέκτημα έχουν οι Κροάτες. Αν και διαθέτουν παίκτες-αστέρια, δεν έχουν ομάδες που μπορούν να φθάσουν ψηλά. Ως σύνολο ποτέ δεν κατάφεραν κάτι».

Για τον Άρη: «Είμαι συγκινημένος. Ο κόσμος με υποδέθηκε με πολύ μεγάλη θέρμη. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είχε τις επιτυχίες που θα ήθελε, η τελευταία της, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού, έχει συνδεθεί με το όνομά μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τη συγκίνηση! Ξεκινήσαμε αντίστροφα φέτος. Πρώτα να ξεχρεώσουμε και μετά να κάνουμε ομάδα. Οι απαιτήσεις, βέβαια, δεν είναι μεγάλες, αλλά δεν παύει να είσαι Άρης. Το καλό είναι πως τα εισιτήρια φεύγουν, το Αλεξάνδρειο θα είναι γεμάτο φέτος και αυτό είναι πολύ καλό για το μπάσκετ, σε συνδυασμό και με την προσπάθεια που γίνεται στον ΠΑΟΚ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.