2-0 και πάμε για… Σκόπια

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες η Εθνική μας ομάδα νίκησε τη Φινλανδία 81-61 και συνεχίζει αήττητη στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ελληνική ομάδα.

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες η Εθνική μας ομάδα νίκησε τη Φινλανδία 81-61 και συνεχίζει αήττητη στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ελληνική ομάδα
Το γεγονός ότι η Φινλανδία είναι από τις πλέον αδύναμες ομάδες του Γ΄ ομίλου επιβεβαίωσε η Εθνική ομάδα, που έκανε σήμερα το 2-0 στις νίκες της με σκορ 81-61, στη 2η μέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Με οδηγούς τους Μπουρούση (19π., 10ριμπ.) και Ζήση (14π.) έβαλε πλώρη… για άλλα και πλέον πάει να ξεκουραστεί για μία μέρα (σ.σ. υπάρχει ρεπό στο πρόγραμμα αύριο) και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τα Σκόπια (Σάββατο 3/9, 18:00). Παρά το γεγονός ότι απόψε οι διεθνείς έκαναν συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας, η απόδοση τους ήταν αρκετή για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, απέναντι στα «παιδιά» του Ντέτμαν που όταν δεν τους… βγήκε το περιφερειακό παιχνίδι έδειξαν ότι δεν είχαν άλλες λύσεις. Ο μόνος που ξεχώρισε από τους Σκανδιναβούς στην επανάληψη, όταν ο Λι (13π.) είχε… σιγήσει, ήταν ο Κόπονεν (21π.).
  
Αν και έδειξε να ξεκινά καλά, με τον Καλάθη σε φόρμα, στη συνέχεια η Εθνική υπέστη μπλακ άουτ. Στο 4ο λεπτό… έσβησαν τα φώτα της και ο Λι βρήκε ευκαιρία να κάνει ό,τι ήθελε κάτω από τα καλάθια της και να πετύχει ένα σερί 6-0 και παράλληλα να ισοφαρίσει το σκορ σε 6-6. Με τη φροντ λάιν της να παίρνει μπροστά όμως, με κύριο εκφραστή της στο σκοράρισμα τον Μπουρούση, και τον Νίκο Ζήση να συμβάλει με καλή κυκλοφορία της μπάλας, «απάντησε» με οκτώ συνεχόμενους πόντους (14-6, 7΄). Ο διεθνής γκαρντ εξακολούθησε να είναι εξαιρετικός, οι ψηλοί όμως άρχισαν να έχουν σκαμπανεβάσματα και ο Λι κατάφερνε να «τρυπώνει» στην ελληνική ρακέτα και να φέρει τους Φινλανδούς στο -6 στο τέλος του δεκαλέπτου (20-14).
Με τον Ηλία Ζούρο να ζητά να πάνε σε οργανωμένες επιθέσεις και σε σίγουρα καλάθια, Μπράμος, Καϊμακόγλου και Βασιλειάδης ανέλαβαν δράση, με τον τελευταίο βέβαια να εκμεταλλεύεται το καλό σουτ του από τα 6.75 (27-22, 24΄), την ώρα που ο Χαφ έβρισκε κενά στην άμυνα και σκόραρε (29-25, 15΄). Με τον Κουφό στη θέση του Μαυροειδή και σε δίδυμο με τον Μπουρούση, οι διεθνείς αποφάσισαν να βάλουν φρένο στους αντιπάλους τους (37-29, 18΄) και το κατάφεραν, έχοντας βοήθεια και από τον έμπειρο -σε ανάλογες καταστάσεις- Φώτση (41-29, 19΄). Η επίθεση «δούλευε» καλύτερα από την άμυνα, η οποία δεν έδειξε ιδιαίτερη βελτίωση στη δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες μας να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ευρισκόμενοι στο +9 (41-32, 20΄).   

Διατήρησε διαφορά, συντήρησε δυνάμεις
Δυναμικά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα, με στόχο να αυξήσει το προβάδισμα της. Έτσι, με ένα σερί 6-0 μετά από καλές συνεργασίες των τριών «σωματοφυλάκων» της, Μπουρούση, Ζήση και Φώτση, πήγε στο +14 (47-34, 25΄). Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Κώστα Παπανικολάου για το 49-36 και μετά μεσολάβησε ένα… κενό δίλεπτο και για τις δύο ομάδες. Ο ρυθμός «έπεσε», με τους διεθνείς μας να παίρνουν μερικές ανάσες, αλλά και τους παίκτες του Ντέτμαν να μη μπορούν να κάνουν κάτι καλό, όντας και άστοχοι, και να πλησιάσουν στο σκορ. Έτσι, η ελληνική ομάδα βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους (51-36, 28΄) και η «απάντηση» που έλαβε ήταν ένα σερί 5-0 (51-41). Φάνηκε όμως, πως οι αντίπαλοι της είχαν αρχίσει να κουράζονται -μη βρίσκοντας λύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν, μόλις η «επίσημη αγαπημένη» αποφάσισε να… σοβαρευτεί ξανά, να διευρυνθεί εκ νέου η διαφορά (56-44, 28΄),με τον Καϊμακόγλου να κάνει αισθητή την παρουσία του και να γράφει και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (57-44).  
Οι Φινλανδοί βλέποντας πως πλέον δε μπορούσαν να βρουν στόχο εντός παιδιάς και δε μπορούσαν να περάσουν εύκολα και από τους «πύργους» της Εθνικής άρχισαν να σουτάρουν πάλι τρίποντα, με αποτέλεσμα να μειώσουν (57-47, 31΄). Με τον Κουφό να φωνάζει «παρών» όμως σε άμυνα και επίθεση και τον Βασιλειάδη να κλέβει μπάλες και να ευστοχεί, στην ουσία η διαφορά παρέμενε αναλοίωτη (66-50, 35΄). Οι Σκανδιναβοί δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν και τόσο ο Ζήσης, όσο και ο Μπράμος εκμεταλλεύθηκαν λάθη τους και έκαναν το 73-52. Ο Κόπονεν ήταν αυτός που μόνος του προσπαθούσε να μην αφήσει τη διαφορά νε ξεφύγει τελείως και όταν βρήκε συμπαράσταση στο πρόσωπο του Σαλιν πήγαν στο -14 (73-59, 38΄). Με τον Μπράμος να είναι πιο ξεκούραστος από άλλους συμπαίκτες του και να βγάζει την ενέργεια του στο παρκέ, η Εθνική διεύρυνε ξανά τη διαφορά και έγραψε το τελικό 81-61.


1ο Δεκάλεπτο


1′ Με Καλάθη,Ζήση,Φώτση, Παπανικολάου και Μπουρούση έχει ξεκινήσει ο Ζούρος το ματς
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με τους Καλάθη και Μπουρούση να ηγούνται επιθετικά προηγήθηκε με 6-0 στο 2ο λεπτό  και ενώ χαλάρωσαν οι διεθνείς μας και οι Φιλανδοί ισοφάρισαν 6-6 με ένα σερί 8-0 ξέφυγαν και πάλι 14-6. Μετα το 7ο λεπτό οι Φιλανδοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι την χαλαρή άμυνα κοντά στο καλάθι μείωσαν και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -6(20-14)


2ο Δεκάλεπτο


Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Φιλανδοί εμφανίστηκαν πολύ μαχητικοί και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της εθνικής μας. Ο Λι έκανε ότι ήθελε τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι και κατάφερνε με τους πόντους του να κρατάει στο ματς τους Σκανδιναβούς. Η απάντηση της εθνική μας ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης ο οποίος υπερτερούσε κατά πολύ κάτω από το καλάθι και το εκμεταλλεύτηκε πετυχαίνοντας 11 πόντους . Στα τελευταία 2.30 λεπτά η εθνική μας κατάφερε να σφίξει την άμυνα της και τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 8-1 κατάφερε να πάρει διαφορά 12 ποντων(41-29). Το τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Κόπονεν διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου 20λεπτου, 41-32 


3ο Δεκάλεπτο


Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο και χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε να συντηρεί μια διαφορά πάνω από τους 10 πόντους ενώ δυο φορές κατά τη διάρκεια του δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους. Η άμυνα ζώνης την οποία προτίμησε για αρκετή ώρα ο Ζούρος μπέρδεψε τους Φιλανδούς που σίγησαν επιθετικά και βρέθηκαν πίσω στο τέλος της 3ης περιόδου με 57-44


4ο Δεκάλεπτο


Στο 4ο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο κακό απ όσο ήταν, με το ρυθμό να πέφτει εντελώς. Οι Φιλανδοί προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν, ενώ οι έλληνες παίκτες έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη έριξαν το ρυθμό και άρχισαν να σκέφτονται τα επόμενα ματς μετά το ρεπό της Παρασκευής. Η άμυνα ζώνης έσφιξε ακόμα πιο πολύ οι Φιλανδοί δεν είχαν λύσεις και η εθνική μας έφτασε τη διαφορά στο +21(73-52), 3.30” πριν το φινάλε του ματς. Το τελικό 81-61 ήρθε φυσιολογικά και στο ρεπό ο Ζούρος θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν το πρώτο διήμερο  


Τα δεκάλεπτα: 14-20, 41-32, 57-44,81-61

Φινλανδία (Ντέτμαν):
Κοϊβίστο, Νίκολα 1, Μουούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σαλίν 6(2), Κοτί 1, Κόπονεν 21(4), Μακαλάινεν, Μότολα 5(1), Βίρτανεν 6(2), Ράνινκο 1.
 
Ελλάδα (Ζούρος):
Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 19, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 5(1), Καλάθης 6, Φώτσης 9(1), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 9(2), Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6(1).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.