Εθνική για φίλημα, εθνική για μετάλλιο

Η Εθνική ομάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και το απέδειξε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και καθήλωσε τους Ίβηρες τους οποίους κέρδισε με 79-75 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση.

Η Εθνική ομάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και το απέδειξε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και καθήλωσε τους Ίβηρες τους οποίους κέρδισε με 79-75 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Οι διεθνείς μας έβγαλαν πείσμα, τσαμπουκά και κατέθεσαν ψυχή και καρδιά στο παρκέ  απέναντι σε μια ομάδα που παρά της απουσίες της παραμένει μια υπέρ δύναμη του παγκόσμιου μπάσκετ με παίκτες αστέρια.
Αλλά μήπως δεν είναι αστέρι παγκόσμιας κλάσης ο Σπανούλης, Δεν είναι από τα καλύτερα γκάρντ της Ευρώπης ο Νίκος Ζήσης, δεν είναι μεγάλη κλάση οι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης  Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας και Καϊμακόγλου ή μήπως ο Γιάννης Μπουρούσης δεν συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα σέντερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αυτοί ήταν που αμφισβητήθηκαν πολύ απ όλους μετά από τις ήττες με την Ιταλία και την Φινλανδία και ήθελαν όσο τίποτα άλλο να δώσουν απαντήσεις.
Η Εθνική μας ομάδα βελτιώθηκε πάρα πολύ στον αμυντικό τομέα και με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ηγετική εμφάνιση κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο αρχηγός μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 20 πόντους 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ οδήγησε την ομάδα στον θρίαμβο.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Πρίντεζης με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Καϊμακόγλου με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ ,  ο Γιάννης Μπουρούσης με 10 πόντους και ο Μπράμος με 8 πόντους και δύο πολύ κρίσιμα τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Αυτή ήταν πρώτη νίκη επί της Ισπανίας υστέρα από 11 χρόνια σε επίσημο παιχνίδι καθώς οι Φούριας Ρόχας είχαν εξελιχθεί σε κακό μας δαίμονα.

Με τα κατάλοιπα του Κόπερ
Το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ήταν μια συνέχεια των αγώνων στο Κόπερ. Οι διεθνείς μας ήταν νωθροί στην άμυνα άστοχοι στην επίθεση και τις ελεύθερες βολές με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να σκοράρουν με ευκολία από την περιφέρεια με το Ρούντι Φερνάντεζ να μας  κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.
Στο 7ο λεπτό οι Ίβηρες προηγήθηκαν με 17-10, στο 9ο η διαφορά ανέβηκε στο +10(14-24) και λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου με το καλάθι του Σαν Εμετέριο, στην μέγιστη τιμής της +12(14-26).
Με τις δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση η εθνική μας μείωσε στους 10(16-26) στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Το ξύπνημα του Σπανούλη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εθνική μας άλλαξε πολύ το αγωνιστικό της πρόσωπο και εκμεταλλευομένη και τη φθορά με φάουλ του Μάρκ Γκασόλ ξεκίνησε την αντεπίθεση της.
Μια αντεπίθεση που όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε από την δυνατή και επιθετική άμυνα και κυρίως στην περιφέρεια. Με ένα επιμέρους σκορ 13-4 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε αρχικά στο 16ο λεπτό σε 29-30 και στη συνέχεια όταν οι Ισπανοί ξέφυγαν πάλι με 29-34, μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός πήρε επάνω του την κατάσταση και με προσωπικό  σερί 8-0 έφερε την εθνική μας στο +3(37-34) στο 18ο λεπτό. Το τρίποντο του Καϊμακόγλου ανέβασε τη διαφορά στους 6(40-34) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με την εθνική μας μπροστά 41-38.

Αχ αυτές οι βολές και τα ριμπαόυντ
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ορένγκα έβαλε τον Ρούμπιο να κυνηγάει το Σπανούλη σε όλο το γήπεδο προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καταστρέψει το δημιουργικό παιχνίδι της εθνικής μας. Οι διεθνείς μας αποσυντονίστηκαν, έμειναν  χωρίς καλάθι για περισσότερα από 4 λεπτά και έτσι οι Ισπανοί που είδαν τον Γκασόλ να επιστρέφει και να αναλαμβάνει επιθετική δράση με 10 συνεχόμενους πόντους πέρασαν και πάλι μπροστά και ξέφυγαν με 7πόντους (50-57) λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου και με 8(52-60) λίγο μετα την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση και πάλι ο Βασίλης Σπανούλης και όχι μόνο. Ο ηγέτης της εθνικής μας ομάδας είχε στηρίγματα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα με όλους τους παίκτες να βγάζουν απίστευτη ενέργεια και να δείχνουν φοβερά ψυχικά αποθέματα κάθε φορά που οι Ισπανοί προσπαθούσαν να αντιδράσουν.

Το τρίποντο του Σπανούλη στο 34′ έφερε το ματς στον πόντο(60-61) και το σουτ από την κορυφη της ρακέτας του άσου του Ολυμπιακού έβαλε και πάλι την εθνική μας στη θέση του οδηγού στο 35′(62-61).

Το τρίποντο του Ρούντι έδωσε και πάλι προβάδισμα 62-64 στους πρωταθλητές Ευρώπης, όμως οι διεθνείς μας αντέδρασαν και πάλι, έτρεξαν ένα σερί 8-0 και πέρασαν με 70-64 στο 38ο λεπτό. Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν για παίκτες χωρίς αίμα στις φλέβες τους. Ένας απ αυτούς ήταν και ο Μπράμος που με τρίποντο στα 58 δευτερόλεπτα έδωσε τη χαριστική βολή στους Ισπανούς δίνοντας προβάδισμα 7 πόντων (75-68)σε εκείνο το σημείο.
Το φινάλε του ματς βρήκε τους παίκτες μας αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν και το χαμόγελο να επιστρέφει στα χείλη τους καθώς πλέον μπαίνουν και πάλι σε τροχιά πρόκρισης.

 Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Άντεμιρ Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4 (1), Σπανούλης 20 (3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5 (1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11 (2), Μπράμος 8 (2), Πρίντεζης 10.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουάν Ορένγκα): Αγκιλάρ 3 (1), Φερνάντεθ 20 (2), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ρέι, Καλντερόν 5 (1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9 (1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουγ 2, Μ.Γκασόλ 20 (1), Μουμπρού 3 (1).

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.