Να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου της και να μεταφέρει μια νίκη στην επόμενη φάση θέλει η εθνική Ελλάδος, κόντρα στη Φινλανδία (15:30).

Να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου της και να μεταφέρει μια νίκη στην επόμενη φάση θέλει η εθνική Ελλάδος, κόντρα στη Φινλανδία (15:30). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από την Ιταλία, η οποία κόστισε την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Αντρέα Τρινκιέρι θα προσπαθήσει να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του, μετά την ήττα από τους συμπατριώτες του, ενώ θα προσπαθήσει να διορθώσει και τα κακώς κείμενα στην άμυνα, που ήταν μια από τις αιτίας της ήττας στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Ιταλός τεχνικός θα αποφασίσει λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για το αν χρησιμοποιήσει τον Βασίλη Σπανούλη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς δε θέλει να ρισκάρει πιθανή υποτροπή στο διάστρεμμα που έχει υποστεί ο έμπειρος γκαρντ. Κανονικά, στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας έχει τεθεί και ο Στράτος Περπέρογλου, παρά την αγκωνιά που δέχτηκε από τους Ιταλούς.

Τα ευχάριστα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθαν από τον άλλο όμιλο, όπου η Κροατία νίκησε τη Σλοβενία και πλέον, όλες οι ομάδες από τον συγκεκριμένο όμιλο θα μεταφέρουν μία νίκη στην επόμενη φάση. Αυτό κάνει ευκολότερο το έργο των διεθνών, καθώς μια νίκη ίσως είναι αρκετή για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η προϊστορία είναι με το πλευρό της εθνικής, καθώς σε σύνολο 21 αναμετρήσεις, οι διεθνείς έχουν πανηγυρίσει 14 φορές τη νίκη, ενώ οι Σκανδιναβοί έχουν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα επτά φορές. Η πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων ήταν το 1961 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όταν οι Φινλανδοί είχαν επικρατήσει με 77-71. Η τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων ήταν το 2011 για την ίδια διοργάνωση, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει εύκολα 81-61.