Ξιφασκία: Εγχώρια δράση σε Αιγάλεω και ΟΑΚΑ, τρεις στη Σεγκόβια για παγκόσμιο U20

Το Σαββατοκύριακο 21-22/1 θα διεξαχθούν δύο πανελλήνια κύπελλα, ξίφους ασκήσεως ανδρών-γυναικών στο Αιγάλεω και ξίφους μονομαχίας εφήβων-νεανίδων (U17) στο ΟΑΚΑ. Τρεις αθλήτριες σπάθης θα πάρουν θέση το Σάββατο 20/1 στις πίστες του παγκοσμίου κυπέλλου νέων γυναικών (U20) στην Ισπανία.

Ο ΑΟΞ Αιγάλεω διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το τρίτο και τελευταίο πανελλήνιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως της αγωνιστικής σεζόν για τη μεγάλη κατηγορία στην μνήμη του Γιώργου Παυλίδη. Θα συμμετάσχουν συνολικά 43 γυναίκες και 50 άνδρες, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις νικητές των κυπέλλων που προηγήθηκαν: Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ), Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ). Η Χαλδαίου και ο Κοντοχριστόπουλος αυτή τη στιγμή προηγούνται στη γενική κατάταξη 2022-2023 με 386.6 και 311.5 βαθμούς αντίστοιχα. Μετά την ολοκλήρωση της κατηγορίας ανδρών/γυναικών θα διεξαχθούν και αγώνες για την κατηγορία ανάπτυξης αγοριών και κοριτσιών U10 με 23 και 9 συμμετοχές αντίστοιχα.

Στην αίθουσα του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το τρίτο και τελευταίο κύπελλο και για το ξίφος μονομαχίας U17. Εκεί θα αγωνιστούν συνολικά 48 νεάνιδες και 67 έφηβοι. Στις νεάνιδες το παρών θα δώσουν η Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η Ελευθερία Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) που έχουν από μία νίκη στη σεζόν. Η Μπίζα προηγείται στην κατάταξη με 299.95 βαθμούς και ακολουθεί η Ρασπόπτση με 296.25 βαθμούς. Αντιθέτως, στους εφήβους ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) έχει ήδη 2/2 νίκες στα κύπελλα U17. Ο αθλητής που βρίσκεται στο Νο3 της ευρωπαϊκής κατάταξης είναι στην κορυφή της ελληνικής κατάταξης με 390.18 βαθμούς.

Σε μία ακόμα διοργάνωση της FIE θα αγωνιστούν η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ), η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Γαβριέλλα Κοκκώση-Στεργίου (ΠΑΟ). Στο σύνολο έχουν δηλωθεί 99 αθλήτριες. Η Γαζεπίδη που ανήκει ηλικιακά στην κατηγορία έχει ήδη ένα πλασάρισμα στις 64 καλύτερες από το τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο U20 στη Βουδαπέστη και θα κυνηγήσει κάτι καλύτερο στην ισπανική πόλη. Οι μικρότερες Κουρούση και Κοκκώση-Στεργίου θέλουν να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία και πρώτος στόχος τους θα είναι πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.