Πινγκ Πονγκ: Δήλωσαν στο Euro Mini Champs οι Αλεξούδης και Μήτκας

Το φετινό καλοκαίρι άρχισε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση με διεθνείς αγώνες στις μικρές ηλικίες, θα κλείσει με ανάλογο τρόπο και πρόκειται πραγματικά για ένα σημαντικό δεδομένο, που βοηθά παιδιά και προπονητές στην εξέλιξή τους, αλλά θα δώσει και περισσότερα κίνητρα για τη συνέχεια.

Το Euro Mini Champs, το καθιερωμένο τουρνουά πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που οργανώνει η γαλλική ομοσπονδία στο Σιλτιγχάιμ της Αλσατίας (πολύ κοντά στο Στρασβούργο) για παμπαίδες και παγκορασίδες, επανέρχεται μετά από τρία χρόνια και την υποχρεωτική αναστολή λόγω του κορωνοϊού. Θα διεξαχθεί το τριήμερο 26 Αυγούστου με 28 Αυγούστου κι έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα, ο 12χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας και ο 13χρονος Θεοφάνης Μήτκας από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Βούλγαρος προπονητής της Φιλίας Γκεόργκι Δασκάλοφ και ο προπονητής του Εθνικού Παύλος Τελόπουλος. Στο μεταξύ, ο Αλεξούδης ζει αυτή τη βδομάδα ξεχωριστή εμπειρία στο προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU), στην Ουγγαρία. Ανάμεσα σε άλλους ταλαντούχους Ευρωπαίους αθλητές έως 12 ετών δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα καμπ στον αναπτυξιακό τομέα της ETTU, το οποίο γίνεται στην Kiskunfélegyháza από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου. Στο κοντινό παρελθόν έχουν πάρει μέρος στην ίδια εκδήλωση πολλοί ακόμα Έλληνες αθλητές, κάποιοι μάλιστα κι από την πόλη του, την Ορεστιάδα.

Το Euro Mini Champs αφορούσε κάθε χρόνο αγόρια και κορίτσια έως 11 και έως 12 ετών. Για το 2022 όμως, το ηλικιακό όριο ανέβηκε στο κάτω των 13 ετών για εναρμόνιση με τα νέα διεθνή δεδομένα (κατηγορίες δηλαδή U11, U13 κτλ), ενώ σημειώνουμε ότι με τις ακυρώσεις δύο χρόνων πολλά παιδιά έχασαν την ευκαιρία της συμμετοχής στο Σιλτιγχάιμ. Η διοργάνωση περιλαμβάνει μόνο το απλό, αλλά με διάφορα στάδια στο σύστημα διεξαγωγής, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες για αρκετά παιχνίδια. Στο πρόσφατο παρελθόν αρκετά ελληνόπουλα είχαν πάρει μέρος στο συγκεκριμένο event. Ο αριστερόχειρας Αλεξούδης είναι νούμερο 2 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων και μεταξύ άλλων πανελλήνιων διακρίσεων ήταν φέτος δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό της κατηγορίας. Ο Μήτκας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού θα πάει στη β’ Γυμνασίου τη νέα σχολική περίοδο, όμως μέχρι το τέλος του έτους λογίζεται στην κατηγορία παμπαίδων. Είναι νούμερο 32 στον πίνακα των παίδων, το 2021 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό αγοριών του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων.

Το Pre Selection καμπ κοντά στη Βουδαπέστη, για αθλητές/τριες έως 12 ετών, άρχισε τη Δευτέρα με επικεφαλής του προπονητικού τιμ τον καταξιωμένο Ούγγρο Φέρενκ Καρσάι, ο οποίος έχει πολυετή και ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία στον διεθνή χώρο. Βοηθοί του είναι ο Ούγγρος Ατίλα Χαλμάι, η Τσέχα Ρενάτα Στρμπίκοβα, η Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ, υπεύθυνη φυσικής κατάστασης η Ιταλίδα Νεβένα Κόστοβα, ενώ σε ρόλο σπάρινγκ συμμετέχουν καλοί νεαροί παίκτες από την Ουγγαρία.

Ο Αλεξούδης δεν έχει δίπλα του στις προπονήσεις μόνο τον Δασκάλοφ, αλλά και τη 16άχρονη αδερφή του Κατερίνα, επίσης διακεκριμένη αθλήτρια στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Με την εθνική νεανίδων η Αλεξούδη αγωνίστηκε το καλοκαίρι στο Βαλκανικό και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, προτάθηκε στους Ούγγρους να μετάσχει στο καμπ ως βοηθός προπόνησης ώστε να είναι και κοντά στον αδερφό της και οι διοργανωτές το δέχτηκαν με χαρά. Αγόρια και κορίτσια από 15 συνολικά χώρες παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση προετοιμασίας, όπως από Ρουμανία, Ιταλία, Ουκρανία, Σουηδία, Αυστρία, Φιλανδία και άλλες.

Με το καθημερινά απαιτητικό πρόγραμμα του καμπ και το εγγυημένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των συμμετεχόντων, σίγουρα εκτός από τον αθλητή από την Ορεστιάδα μπορεί να ωφεληθεί και η διεθνής νεάνιδα. Θυμίζουμε βεβαίως, ότι μέσα από τις προπονήσεις και το εσωτερικό τουρνουά οι άνθρωποι του αναπτυξιακού τομέα επιλέγουν από το καμπ τους καλύτερους αθλητές Under 12 για το επόμενο στάδιο στο πρόγραμμά τους, το τελικό ευρωπαϊκό καμπ επιλογών.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ!

Η αποστολή από τη Φιλία κοιτάζει βέβαια και αυτό το κομμάτι μέσα από την προσπάθεια για καλή παρουσία στις προπονήσεις, ωστόσο με την άφιξή της στην Ουγγαρία δοκίμασε δυσάρεστη έκπληξη, καθώς είδε ότι χάθηκαν οι βαλίτσες της. Το ταξίδι το έκανε με τις αυστριακές αερογραμμές και η φοβερή σύμπτωση είναι ότι και η εθνική ομάδα ανδρών, που βρέθηκε πριν λίγες ημέρες για άλλη συγκέντρωση προετοιμασίας στη Βουδαπέστη, έχασε επίσης τις βαλίτσες της ταξιδεύοντας με την ίδια εταιρεία! Ευτυχώς όλοι είχαν σε σακίδια τις ρακέτες τους, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι έμειναν χωρίς ρούχα και έπλεναν συνεχώς τα ελάχιστα, που είχαν μαζί τους… Ο κόουτς Δασκάλοφ ήταν ο τυχερός της υπόθεσης γιατί τη Δευτέρα πήρε πίσω τη βαλίτσα του, όμως ο Αλεξούδης και η αδερφή του συνεχίζουν στο καμπ με τη βοήθεια των διοργανωτών στον ρουχισμό, ενώ οι διεθνείς Σγουρόπουλος, Γ. Κωνσταντινόπουλος, Κ. Κωνσταντινόπουλος, Σταματούρος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ. Βατσακλής έβγαλαν μία βδομάδα με τα ίδια ελάχιστα ρούχα στην Ουγγαρία και ακόμα αγνοούν την τύχη των αποσκευών τους….

Η Βιέννη ήταν ενδιάμεσος σταθμός και για τις δύο αποστολές. Από τη Σόφια η τριάδα της Ορεστιάδας και από την Αθήνα οι αθλητές της εθνικής ανδρών. Στη διάρκεια του καμπ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και μετά το τέλος του, διατυπώθηκαν έντονα παράπονα με διάφορους τρόπους προς την Austrian Airlines από τον κόουτς Βατσακλή και την ομοσπονδία, αλλά κανένας δεν γνώριζε που είναι οι βαλίτσες, ενώ υπάλληλοι της εταιρείας σημείωναν χαρακτηριστικά ότι σε αποθήκη στο αεροδρόμιο της Βιέννης βρίσκονται 7.000 βαλίτσες… Πιθανότατα είναι κι αυτό πρόβλημα, που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού σε αεροπορικές εταιρείες μετά τις πολλές απολύσεις στην εποχή του κορωνοϊού και τα μέλη της εθνικής ανδρών έλεγαν χαριτολογώντας ότι την Παρασκευή ευτυχώς θα έχουν απευθείας πτήση για το Μόναχο και με άλλη εταιρεία… Και να προστεθεί τέλος, ότι το ταξίδι τους στη Βουδαπέστη είχε τόσο κακό ξεκίνημα, που λόγω καθυστερημένης αναχώρησης από την Αθήνα, είχαν χάσει και την ανταπόκριση από τη Βιέννη κι αναγκάστηκαν να μείνουν εκεί μία βραδιά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.