Έλαμψε η Συγκούνα στον τελικό της μπάλας νεανίδων, στο ευρωπαϊκό του Τελ Αβίβ

Η 14χρονη Ουρανία Συγκούνα έγραψε το όνομά της πλάι στην πρώτη σημαντική διάκριση της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ, όπου κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό της μπάλας, στην κατηγορία νεανίδων.

Η νεαρή πρωταθλήτρια βαθμολογήθηκε με 28,350 στον τελικό του αγωνίσματος, βελτιώνοντας την επίδοσή της συγκριτικά με τον προκριματικό της Τετάρτης (15/06), στον οποίο είχε πάρει την 5η θέση με 28,300 βαθμούς.

Η συμμετοχή της Ουρανίας Συγκούνα στους τελικούς οργάνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν η πρώτη έπειτα από οκτώ χρόνια για μία Ελληνίδα αθλήτρια στην κατηγορία νεανίδων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια, στην προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα, στην τεχνική υπεύθυνη των Εθνικών ομάδων ατομικού Νούλη Γιαννιτσοπούλου και σε όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση αυτής της διάκρισης.

Έκανε την αρχή η Σοφία Παππά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής
Με την συμμετοχή της Σοφίας Παππά στον προκριματικό του ατομικού γυναικών άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αεροβικής γυμναστικής ανδρών-γυναικών, που διεξάγεται στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 22η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος με 17,300 βαθμούς και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του τελικού.
Ωστόσο, η Σοφία Παππά θα έχει αύριο, Παρασκευή (17/06, 14:00-15:45 ώρα Ελλάδας), μία νέα ευκαιρία για διάκριση, καθώς θα αγωνιστεί μαζί με τον Νίκο Παπαγεωργίου στον αντίστοιχο προκριματικό του μικτού ζευγαριού.

Στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής ανδρών-γυναικών παίρνουν μέρος 260 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες, σε μία διοργάνωση που αποτελεί επίσης κριτήριο πρόκρισης ενόψει των Παγκόσμιων Αγώνων που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.