Στην 4η θέση αρκέστηκε τελικά η εθνική ομάδα των γυναικών στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που τελείωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Βαλς της Καταλονίας. Μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου και την είσοδο στα ημιτελικά τα έδωσε όλα στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων για να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά και να εξασφαλίσει μετάλλιο.
Το έργο της ήταν πολύ δύσκολο και τελικά ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της με δύο ήττες. Στα ημιτελικά κάμφθηκε από την Τουρκία με 3-1 και στον αγώνα για τις θέσεις 3-4, όπου συνάντησε μεγαλύτερο εμπόδιο, έχασε από τη Γαλλία με 3-0. Βεβαίως, αυτές οι ήττες σε τίποτα δεν μειώνουν την επιτυχία της να μπει στην κορυφαία τετράδα του ομαδικού αποκλείοντας μάλιστα στα προημιτελικά το 1ο φαβορί του αγωνίσματος. Παρατάχθηκε με βασικές αθλήτριες, έδειξε τη δυναμική της και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα δικαίωσε την πολύ αξιόλογη παρουσία της σε μία καθιερωμένη διοργάνωση.
Η ελληνική τριάδα αντιμετώπισε το απόγευμα την Τουρκία και είχε ξεκάθαρα τη δυνατότητα να περάσει στον τελικό. Απόδειξη και το στοιχείο ότι στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ομαδικού είχε νικήσει τις γειτόνισσες με 3-2. Τώρα η Τουρκία δεν είχε στην Ταρραγόνα την κορυφαία αθλήτριά της Χου Μελέκ, ενώ τη βασική Οζγκέ Γιλμάζ (νούμερο 181 στον κόσμο) είχαν κάμψει στο Χάλμσταντ και η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη.
Η αξία βέβαια, της Τουρκίας είναι αναμφισβήτητη, μάλιστα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε αναδειχτεί νικήτρια στη 2η κατηγορία του θεσμού και ταυτόχρονα είχε εξασφαλίσει την άνοδο στην 1η.
Ο ημιτελικός ήταν αμφίρροπος. Η Ελλάδα προηγήθηκε με την Τόλιου (Νο 267) και μετά μπορούσε να κάνει και το 2-0. Η Ζαβιτσάνου (Νο 416) κάμφθηκε τελικά στα πέντε σετ και στη συνέχεια χάθηκε και το διπλό. Στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι η Τόλιου επιδίωξε την ισοφάριση, αλλά γνώρισε την πρώτη ήττα της στο ομαδικό από τη Σιμπέλ Αλτίνκαγια (No 141), που παρουσίασε αρετές απέναντι στην άμυνα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής επέλεξε και σε αυτό το ματς ν’ αφήσει εκτός την Κωνσταντίνα Παρίδη. Αναπληρωματική της Τουρκίας ήταν η Οζκάγια Γκιουλπέμπε.
Το βράδυ το πρόγραμμα έκλεισε με τον αγώνα για τις θέσεις 3-4. Η Γαλλία, που παραδοσιακά διαθέτει δυνατή ομάδα και ανήκει στην 1η κατηγορία του παγκοσμίου στερεώματος, αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εθνική μας. Τα κορίτσια πάλεψαν για το καλύτερο, προσπάθησαν να πιέσουν τις Γαλλίδες, όμως ηττήθηκαν με 3-0 και κατέλαβαν τελικά την 4η θέση στο τουρνουά.
Η Παρίδη έκανε τη μοναδική συμμετοχή της στο στάδιο των νοκ άουτ, μάλιστα πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση και πήρε σετ στο εναρκτήριο ματς του «μικρού» τελικού. Τα άλλα δύο παιχνίδια χάθηκαν με 3-0 σετ. Ο Βατσακλής άλλαξε και το ζευγάρι του διπλού και χρησιμοποίησε την Παρίδη με τη Ζαβιτσάνου.
Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Ελλάδα-Τουρκία 1-3:
Κατερίνα Τόλιου-Οζγκέ Γιλμάζ 3-0 (11-7, 11-9, 11-7)
Γεωργία Ζαβιτσάνου-Σιμπέλ Αλτίνκαγια 2-3 (7-11, 11-7, 11-9, 9-11, 7-11)
Τόλιου/Ζαβιτσάνου-Γιλμάζ/Αλτίνκαγια 0-3 (7-11, 4-11, 9-11)
Τόλιου-Αλτίνκαγια 1-3 (11-8, 7-11, 7-11, 14-16)
Αναλυτικά η εξέλιξη του «μικρού» τελικού Γαλλία-Ελλάδα 3-0:
Οντρέι Ζαρίφ-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-1 (11-8, 11-4, 10-12, 14-12)
Στεφανί Λουιλέτ-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-8, 11-5, 11-5)
Λάουρα Γκασνιέ/Ζαρίφ-Γεωργία Ζαβιτσάνου/Παρίδη 3-0 (11-9, 11-5, 11-5)
Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Ισπανία, που στην πρώτη φάση ήταν στον όμιλο της εθνικής μας. Στον τελικό συνέτριψε την Τουρκία με 3-0. Αγωνίστηκε με τις Γκαλία Ντβόρακ, Σιάο Γιάο Μαρία και Ζανγκ Σου Σουάν. Στους άνδρες αναδείχτηκε 1η Μεσογειονίκης η Σλοβενία, η ομάδα που αντιμετώπισε την Παρασκευή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 2ο γκρουπ. Στον τελικό ξεπέρασε τη Γαλλία με 3-1.
Βασικοί ήταν ο Μπόγιαν Τόκιτς και ο Ντάρκο Γιόργκιτς και αναπληρωματικός ο Ντένι Κοζούλ. Θυμίζουμε ότι ο Γιόργκιτς είχε κατακτήσει την πρωτιά και στο απλό. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Πορτογαλία. Στο ματς για τις θέσεις 3-4 έκαμψε την Ισπανία με 3-2.