Ο Κώστας Τσαρτσαρής φιλοξενήθηκε στο novasports instalive με τον Μιχάλη Κακιούζη τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιλογής του Γιώργου Βόβορα και θεώρησε αδύνατον να μείνει στον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης αν μειωθεί δραστικά το μπάτζετ. 

Ο Κώστας Τσαρτσαρής φιλοξενήθηκε στο instalive με τον Μιχάλη Κακιούζη τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιλογής του Γιώργου Βόβορα και θεώρησε αδύνατον να μείνει στον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης αν μειωθεί δραστικά το μπάτζετ. 

Ο βετεράνος φόργουορντ υποστήριξε μεταξύ άλλων: 

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και ποια είναι η κατάσταση στις ακαδημίες: 
«Τώρα που ανοίγουν σιγά – σιγά τα γήπεδα προσπαθούμε να οργανωθούμε με τις προπονήσεις. Τα παιδιά έχουν απίστευτη όρεξη και ενέργεια για δουλειά μετά από 3 μήνες αποχής, οπότε ανυπομονούμε και εμείς να βρεθούμε μαζί τους ξανά. Το πρόβλημα είναι τα γήπεδα, γιατί όπως ξέρεις το μπάσκετ έχει πληγεί πάρα πολύ από τον κορωνοϊό: είναι ομαδικό άθλημα σε κλειστούς χώρους και με επαφές, οπότε είμαστε από τους τελευταίους που θα ανοίξουμε. Πρώτα θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και μετά εμείς»! 

Για την απόφαση της Ευρωλίγκας: 
«Είμαστε έξω από το χορό, δεν είμαστε ούτε αθλητές για να φοβόμαστε την επικινδυνότητα του ιού, ούτε και διοικούντες για να γνωρίζουμε τι σημαίνει από οικονομικής πλευράς αυτή η διακοπή. Από την άλλη η διοίκηση της Ευρωλίγκας έπρεπε να πάρει μια απόφαση που πιθανώς να δυσαρεστούσε κάποιους. Είδαμε κάποιες λίγκες που πήραν την ίδια απόφαση, κάποιες άλλες διαφορετική, ειδικά σε άλλα αθλήματα: π.χ το ποδόσφαιρο που γίνεται σε ανοιχτό χώρο ίσως να έχει λιγότερα προβλήματα. Πίσω από την απόφαση κάθε πρωταθλήματος κρύβεται η απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης και η επιλογή της. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία, οπότε είναι πιθανό ένα μέρος της απόφασης να είναι και αυτό». 

Για τους παίκτες της Ευρωλίγκας που ήταν υπέρ της διακοπής: 
«Αν θεωρήσουμε ότι οι παίκτες είχαν δουλέψει κατά τη διάρκεια της καραντίνας στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ο κίνδυνος του τραυματισμού μειώνεται δραστικά, γιατί είναι αλλιώς να ξεκινάς από το μηδέν και αλλιώς να ξεκινάς από το πέντε για να φτάσεις στο δέκα. Ο ένας μήνας προετοιμασίας είναι σαν την προετοιμασία διοργάνωσης της εθνικής ομάδας, που επιστρέφαμε από διακοπές και δουλεύαμε για την διοργάνωση. Με δεδομένο ότι πολλές ομάδες έχουν ενεργά ρόστερ 15 παικτών, ήταν δυνατόν να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής των παικτών και να βγει μια σειρά παιχνιδιών με όσο λιγότερο ρίσκο γινόταν. Ο φόβος του τραματισμού είναι πάντα στο μυαλό ενός αθλητή. Εγώ πιστεύω ότι στο μυαλό των παικτών ήταν περισσότερο ο φόβος του κορωνοϊού και η αγωνιστική κατάσταση που θα είχαν, με δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς θα έπρεπε μετά το τέλος της σεζόν να διαπραγματευτούν για την επόμενη τους ομάδα. 

Το θέμα είναι τι θα πουν οι παίκτες που θα κληθούν να επιστρέψουν για την νέα σεζόν την 1η Οκτωβρίου. Αν δεχτούμε αυτό που λένε οι επιδημιολόγοι, ότι δηλαδή θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τι θα κάνουν; Θα πουν και πάλι «δεν παίζουμε»; Σε αυτή την περίπτωση θα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, στην αρχή του συμβολαίου. Αν δεν ξεκινήσει η σεζόν, δεν θα πληρωθούν. Τώρα τα πήραν, πήραν το 80%, ένα μεγάλο κομμάτι. Στο μέλλον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, ο κλοιός θα στενέψει και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν ανάλογες ρήτρες από τις ομάδες. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν τότε παίκτες σαν τον Ντιλέινι που ήταν κάθετα υπέρ της διακοπής. 

Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η συμφωνία ELPA – Euroleague για την πληρωμή του 80% του συμβολαίου, κάποιοι θα ήταν πιο διαλλακτικοί στο ενδεχόμενο επιστροφής τους. Εξαρτάται από το σημείο που βρίσκεται η καριέρα κάθε παίκτη και πόσο υπολογίζει τα χρήματα, πάντως το 20% που ήταν η ζημιά ήταν κάτι διαχειρίσιμο, ειδικά από πλευράς παικτών». 
Για το παράδειγμα της Ισπανίας: 
«Βλέπουμε ότι η ACB είναι μια διοργάνωση με ηγετικό ρόλο στον αθλητισμό της χώρας. Ίσως αν στην Ελλάδα ο ΕΣΑΚΕ είχε περισσότερη πυγμή και έλεγε «πάμε να παίξουμε», δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσαν οι ομάδες. Ίσως να παίζαμε, ίσως να είχαμε ισχυρές αντιδράσεις». 

Για τις αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ σχετικά με υποβιβασμό και πρωταθλητή: 
«Στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός είχε ένα σημαντικό προβάδισμα, ή στην Premier League η Λίβερπουλ θα ήταν πρωταθλήτρια. Σε άλλα πρωταθλήματα το πράγμα παιζόταν ακόμα η κορυφή. Όσον αφορά την ουρά, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν στις τελευταίες θέσεις θα ήταν άλλες ομάδες, π.χ το Λαύριο και το Ρέθυμνο αντί του Άρη και του ΠΑΟΚ. Συμφωνώ ότι οι ομάδες που χωράει το πρωτάθλημα είναι 12, ίσως και λιγότερες, ίσως και 10. Δεν συμφωνώ με την ιδέα του κλειστού πρωταθλήματος, δεν λειτουργεί». 

Για τον Γιώργο Βόβορα που αναμένεται να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στον Παναθηναϊκό: 
«Χάρηκα πάρα πολύ, γιατί τον γνωρίζω προσωπικά. Από τη στιγμή που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε με ακριβοπληρωμένους ξένους προπονητές, είναι μια ευκαιρία δεδομένης και της συγκυρίας να γίνει ένα restart. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Γιώργο Βόβορα, αλλά και για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μπορεί να βρει στο πρόσωπο του Βόβορα έναν άνθρωπο που θα αναδειχτεί μέσα από αυτήν, όπως συνέβη και με τον κύριο Ιτούδη. Να βρει έναν άνθρωπο που θα δουλεύει χωρίς να τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του, να κάνει limit-up σαν προπονητής, να ηγηθεί μιας μεγάλης ομάδας και να αναμετρηθεί με τους καλύτερους. Δεν ξέρω ποια θα είναι η ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου στις 3 Ιουνίου, ακούγονται πάρα πολλά. Σίγουρα θα έχουμε πτώση στα οικονομικά των ομάδων, όμως δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό ούτε και για τους υπάρχοντες παίκτες. 

Μου θυμίζει τη περίοδο του Σπόρτινγκ, όταν πρωτοπήγα εγώ στον Παναθηναϊκό και όλες οι μεγάλες εγκαταστάσεις ήταν κλειστές λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε το μπάτζετ ήταν μειωμένο εν γνώσει του κ. Ομπράντοβιτς, έστησαν σιγά σιγά μια ομάδα που θα δημιουργούσε τον κορμό της ομάδας που θα επέστρεφε στο ΟΑΚΑ. Θεωρώ πως κάπως έτσι θα πρέπει να κινηθεί και ο Παναθηναϊκός, είναι μια ευκαιρία να επενδύσει στον κ. Βόβορα και στα δικά του παιδιά, σε συνδυασμό με 2-3 ξένους για να μπορέσει να είναι πανέτοιμος όταν η οικονομία επιτρέψει το κυνήγι των τίτλων». 

Για τον Καλάθη: 

«Αν μειωθεί το μπάτζετ θεωρώ αδύνατον να παραμείνει ο Καλάθης με το συμβόλαιο που έχει, σε μπάτζετ 6, 7, 8 εκατομμυρίων, δεν γίνεται να δίνει το 1/3 σε έναν παίκτη. Από την άλλη κάθε ομάδα χρειάζεται έναν ηγέτη, έναν παίκτη που θα μπορεί να πει μια κουβέντα στα αποδυτήρια. Όσο και αν δεν το πιστεύει ο κόσμος, ο Νικ το έκανε αυτό, όπως το έκανε στο παρελθόν ο Μήτσος και ο «Φράγκι» και πάει λέγοντας. Αυτή τη στιγμή ο leader στον Παναθηναϊκό είναι ο Νικ, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να παραμείνει, αν πάλι ρίξει και αυτός νερό στο κρασί του, ενδεχομένως να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, ειδάλλως δεν βλέπω τον τρόπο». 

Εδώ ολόκληρη η συζήτηση των δύο διεθνών: