Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων της ΕΟΕ βραβεύει τους αθλητές – γονείς

Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση βράβευσης για τις αθλήτριες και τους αθλητές που ήταν γονείς όταν συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Θα βραβευτούν οι Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Αιμιλία Τσουλφά (ιστιοπλοϊα), Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), Γιάννης Φουντούλης (πόλο), Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία).

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένη, η Annamarie Phelps, Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Σκοπός της στήριξης των αθλητριών και αθλητών – γονέων από την ΕΟΕ και Επιτροπής Ισότητας των Φύλων είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι δεν τελειώνει η αθλητική καριέρα με τη δημιουργία οικογένειας, η οποία φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και στις ευθύνες και υποχρεώσεις.

Αυτό το γεγονός όμως δεν θα πρέπει να αποτελεί και εμπόδιο στις πρωταθλήτριες και τους πρωταθλητές να συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα και να πρωταγωνιστούν στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΟΕ και η Επιτροπή Ισότητας, στο πλαίσιο προώθησης του θεσμού της οικογένειας στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, αποφάσισε να στηρίξει τις πρωταθλήτριες και τους πρωταθλητές που έχουν οικογένεια και έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020.

Ανάμεσα στις δράσεις της η Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συμμετέχει στο διετές ERASMUS+ πρόγραμμα GAMES των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με θέμα την «Περισσότερη Ισότητα στην Αθλητική Ηγεσία» στο οποίο συμμετέχουν 8 άλλες Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.