Yγρός Στίβος: Η Ελλάδα διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2026

Την απόφαση να διεκδικήσει την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου (κολύμβηση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση, open water) του 2026 έλαβε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, μετά από εισήγηση του του προέδρου της ομοσπονδίας, Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Επικεφαλής της ομάδας που θα συντάξει τον σχετικό φάκελο, οποίος και θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ της ΚΟΕ και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην LEN, θα είναι γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Γιάννης Γιαννουρής.

Σημειώνεται ότι το 2026 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έγινε στη Βουδαέστη, αλλά και 99 χρόνια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που ιδρύθηκε (ως ΕΚΟΦ) το 1927.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, η Αθήνα θα φιλοξενήσει στις 15 Φεβρουαρίου την κλήρωση των τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών/γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες από την παγκόσμια οικογένεια του πόλο και γενικότερα του υγρού στίβου.

Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη, την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Στέφανος Αυγουλέας. Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που στήριξε την πρόταση μομφής κατά του νυν προέδρου της LEN, Πάολο Μπαρέλι, η οποία οδήγησε στην προκήρυξη έκτακτων εκλογών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.