Μεγάλη γιορτή στο Ηράκλειο με τον αγώνα Run Greece

Για μία ακόμη χρονιά το Ηράκλειο της Κρήτης άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχθηκε τους δρομείς όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στον αγώνα Run Greece.

Σε μια γιορτή για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και την πόλη, στην οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή 1.600 δρομείς στις αποστάσεις των 5χλμ., 10χλμ. και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και με μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης την Ergo κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα ακόμη γεγονός, που ήταν άρτια συνδεδεμένο με την αλληλεγγύη, αφού τα έσοδα του πήγαν σε ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για το Αρκαλοχώρι, που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται από το Σάββατο και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση που έγινε στην γενέτειρα του. Οι δύο τους μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά και τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη, έδωσαν την εκκίνηση στα 10χλμ. και μαζί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο.

Την πρώτη θέση στα 10χλμ. κατέλαβε ο Γιάννης Ζερβάκης , ο οποίος κατάφερε να διανύσει την απόσταση σε 32.29. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μαστοράκης με 35.14 και στην τρίτη ο Χριστόφορος Πρωτόπαππας με 35.45. Οι τρεις αθλητές της γενικής κατάταξης αναδείχθηκαν νικητές και στο Πρωτάθλημα. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Πολυξένη Βασιλειάδου με 39.59, δεύτερη ήταν η Ειρήνη Πευκιανάκη με 40.11 και τρίτη η Μαριάννα Τρούλη με 41.26. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τρίτη πίσω από τις Βασιλειάδου και Πευκιανάκη ήταν η μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια των 400 μ. Άννα Βασιλείου, που μπορεί να σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, δεν εγκατέλειψε όμως, τον αθλητισμό. Η έμπειρη αθλήτρια έκανε τον πρώτο της αγώνα στα 10χλμ. και τερμάτισε σε 42.03.

Στα 5χλμ. θέση εκκίνησης πήραν περίπου 1.000 δρομείς με τον Γιάννη Παπαλεωνίδα να τερματίζει πρώτος με 16.27 και ακολούθησαν οι Αντώνης Κωστάκης με 17.02 και Μανώλης Κωνσταντουλάκης με 17.41. Η πρώτη γυναίκα στα 5χλμ. ήταν η Μαρία Παπαγιαννάκη με 21.03, δεύτερη τερμάτισε η Δάφνη Βαρδά (21.39) και τρίτη η Μαρία Μπαρμπαγκαδάκη (21.45).

Οι δρομείς τερμάτισαν στο Παγκρήτιο Στάδιο ενώ στη διάρκεια της διαδρομής τους είχαν την συμπαράσταση όχι μόνο των πολιτών που βγήκαν να απολαύσουν την ημέρα, αλλά και μουσικών σχημάτων που με τους ήχους τους τους έδιναν τον κατάλληλο ρυθμό.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.