EURO: Αποτελέσματα που έγραψαν ιστορία

Αποτελέσματα που έγραψαν ιστορία στο Euro. Μεγάλοι θρίαμβοι των ανίσχυρων και αποτυχίες των φαβορί. Θύματα ιστορικές ομάδες και κομμάτι του θαύματος η Ελλάδα.

Στη διάρκεια των 6 δεκαετιών της ζωής της, η διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παρουσίασε και μεγάλες εκπλήξεις.
Πέρα από το θαύμα, γιατί τέτοιο είναι η κατάκτηση της Ελλάδας το 2004, υπάρχουν παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία για το αποτέλεσμά τους.

Ας θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές…

2012
Η νίκη της Δανίας κόντρα στους Ολλανδούς το 2012, αρχικά είχε σοκάρει τους ποδοσφαιρόφιλους καθώς οι «οράνιε» πρόβαλαν ως δυνατό φαβορί για να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά το 1-0 των Σακνδιναβών στο Χάρκοβο αποτέλεσε την αρχή του τέλους εκείνης της Ολλανδίας, που κατέληξε ουραγός στον όμιλο και μάλιστα χωρίς να πάρει βαθμό. Σκόρερ εκείνης της νίκης ο Κρον-Ντέλι.

2000
Η σπουδαία νίκη της Τουρκίας επί του Βελγίου με 2-0 στη διοργάνωση του 2000. Ο τότε προπονητής των Τούρκων είχε πει πως ήταν ένα μεγάλο δώρο για το έθνος της πατρίδας του, ενώ είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη επιτυχία τη μεγαλύτερη στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας.

2016
Σε ανάλογη δύσκολη κατάσταση έφεραν τους Βέλγους οι Ουαλοί το 2016, όταν τους νίκησαν με 3-1 στον προημιτελικό της διοργάνωσης. «Αν ήμουν πρόεδρος συλλόγου της Premier League η πρώτη μεταγραφή που θα έκανα θα ήταν του Ρόμπσον-Κανού» είχε πει μετά το παιχνίδι ο προπονητής των Ουαλών, Τζον Χάρτσον, αποθεώνοντας τον επιθετικό της ομάδας του. Ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας, στην πρώτη παρουσία της ομάδας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από 58 χρόνια. Μάλιστα, το αποτέλεσμα ήρθε με ανατροπή στο σκορ αφού ο Ναϊνγκολάν είχε δώσει προβάδισμα στο Βέλγιο.

2016
Θύμα σημαντικής έκπληξης ήταν και η Αγγλία, χάνοντας με 2-1 από την Ισλανδία, κάνοντας τον σπουδαίο επιθετικό Άλαν Σίρερ να σχολιάσει πως ήταν το χειρότερο παιχνίδι που έχει δει στη ζωή του από τα «λιοντάρια». Η επιτυχία των Ισλανδών ισχυροποιείται από το γεγονός ότι ήρθε με ανατροπή αφού ο Ρούνεϊ είχε δώσει προβάδισμα στην Αγγλία πριν οι Σίγκουρντσον και Σίγκθορντσον γράψουν ιστορία ανατρέποντας το αποτέλεσμα.

2004
Στις μεγάλες εκπλήξεις της τελικής φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπάρχει και το όνομα της δικής μας εθνικής ομάδας. Η νίκη με 1-0 επί της Γαλλίας σηματοδότησε τη σπουδαιότερη – μέχρι τον τελικό – επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου απέναντι σε ένα ισχυρό φαβορί της διοργάνωσης και μάλιστα στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης. Αυτή η μεγαλύτερη στιγμή κράτησε για λίγες μόνο ημέρες αφού ακολούθησαν οι νίκες απέναντι σε Τσεχία και Πορτογαλία για την υπογραφή του θαύματος που πέτυχε η ομάδα του Ρεχάγκελ το 2004 στην Πορτογαλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.