Σε πορεία σύγκρουσης LEN και ευρωπαϊκοί σύλλογοι

Σε σύγκρουση φαίνεται να οδηγούνται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου και οι κορυφαίες ομάδες υδατοσφαίρισης της «Γηραιάς Ηπείρου».

Σε σύγκρουση φαίνεται να οδηγούνται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου και οι κορυφαίες ομάδες υδατοσφαίρισης της «Γηραιάς Ηπείρου». Η συμφωνία 14 συλλόγων, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Ριέκα, για τη δημιουργία μίας Σούπερ Λίγκας που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τη LEN, με στόχο την αύξηση των κερδών των ομάδων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η εκτελεστική επιτροπή της LEN συνεδρίασε στο Ντέμπρετσεν, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης, και συζήτησε το θέμα παρουσία και εκπροσώπων 23 εθνικών ομοσπονδιών. Η ηγεσία της LEN απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, απειλώντας με κυρώσεις όσους επιχειρήσουν να δημιουργήσουν λίγκα εκτός της δικαιοδοσίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Εντούτοις, η εκτελεστική επιτροπή της LEN δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα (από την περίοδο 2012-13) σε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο αριθμό αγώνων για τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (γίνεται λόγος για ένα μάξιμουμ 18 αγώνων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τυχόν προκριματικά), εκπροσώπηση όλων των ισχυρών πρωταθλημάτων από τρεις ομάδες, αυξημένη συμμετοχή ομάδων από χαμηλότερης δυναμικότητας πρωταθλήματα, αλλά και εξορθολογισμό της Α΄ προκριματικής φάσης, με καταρτισμό ομίλων βάσει γεωγραφικών κριτηρίων (το πώς θα γίνει αυτό, όταν οι περισσότερες αξιόλογες ομάδες εντοπίζονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή, παραμένει γρίφος…). Επίσης, η LEN υποσχέθηκε τροποποιήσεις που θα μειώσουν το κόστος συμμετοχής των ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και δυνατότητα στους συλλόγους να διαπραγματεύονται προς όφελός τους τα τηλεοπτικά δικαιώματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.