Μία από τα ίδια…

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε ακόμα μία ήττα (0-1) στα προκριματικά του Euro και έμεινε καθηλωμένη στην τελευταία θέση. Ηταν η σειρά της Φινλανδίας να σκοράρει εις βάρος μας και να πανηγυρίσει...

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε ακόμα μία ήττα (0-1) στα προκριματικά του Euro και έμεινε καθηλωμένη στην τελευταία θέση. Ηταν η σειρά της Φινλανδίας να σκοράρει εις βάρος μας και να πανηγυρίσει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για ακόμα ένα ματς στην έδρα του δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ και μοιραία γνώρισε την ήττα.  Ο Πογιαπάλο αποδείχθηκε η “χρυσή” αλλαγή του Κάρνεβα, καθώς ήταν ο παίκτης που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 75′ στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας ήταν η απόλυτη κυρίαρχος με πολλά σουτ και αρκετή διάθεση. Στο δεύτερο μέρος προς το τέλος έκανε το εύκολο λάθος, δεν κυνηγούσε όλες τις μπάλες, λόγω κούρασης και από μία αντεπίθεση δέχθηκε το γκολ.

Χολέμπας και Φορτούνης οι μόνοι που βοήθησαν επιθετικά με τις ατομικές τους ενέργειες. Οι δυο τους ξεχώρισαν από μία Εθνική που δεν έβγαλε πάθος και έχασε τη συγκέντρωση της μετά το 60′. Μήτρογλου, Αραβίδης και Καρέλης “χάθηκαν” από τους αμυντικούς της Φινλανδίας…

Ορεξάτη, αλλά ανούσια

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε η ανωτερότητα της Εθνικής μας, καθώς ο Φορτούνης απείλησε από τα αριστερά, χωρίς να βρει στόχο. Ο Ελληνας μέσος ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδος του τόσο επιθετικά, όσο και οργανωτικά.

Οι Φινλανδοί με διπλή άμυνα ζώνης περίμεναν πίσω με στόχο να μην δεχθούν γκολ, και με μεγάλες μπαλιές επιχειρούσαν να βγουν στην αντεπίθεση, χωρίς να το καταφέρουν. Οι φιλοξενούμενοι άτολμοι, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή κατάφεραν στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους να πραγματοποιήσουν τις δύο και μοναδικές τους τελικές μέχρι την ανάπαυλα.

Αρκετά μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των προσπαθειών για γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όμως έλειψε η μεγάλη φάση, εκτός από μία κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 5′. Ολα τα υπόλοιπα σουτ ήταν έξω από την περιοχή, χωρίς να βρουν στόχο.

Μία ευκαιρία ήταν αρκετή

Αν και ξεκίνησε με διάθεση η Εθνική μας δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την αμυντική γραμμή των Φινλανδών. Οι ατομικές ενέργειες του Χολέμπας δεν ήταν ικανές για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Οι αντίπαλοι μας φόρτωσαν τη δεξιά τους μεριά, αφήνοντας την μπάλα να πηγαίνει προς τον Βύντρα.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων όσο περνούσαν τα λεπτά και βλέποντας την ομάδα του να μην κινδυνεύει, τόλμησε ρίχνοντας στη μάχη και άλλο επιθετικό. Η κίνηση αυτή του βγήκε σε καλό, καθώς η Εθνική μας κουρασμένη στη μεσαία γραμμή έχανε εύκολα την μπάλα, με αποτέλεσμα οι Φινλανδοί να βγαίνουν πιο εύκολα πλέον στην αντεπίθεση.

Σε μία από αυτές ο Παγιάπολο βρήκε στόχο και τιμώρησε την Εθνική μας για τα πολλά κενά που είχε αφήσει μεταξύ των γραμμών της. Συγκεκριμένα στο 75′ ο Ρινγκ έκανε τη μισή δουλειά, το τάκλιν του Παπασταθόπουλου ευνόησε τον σκόρερ, ο οποίος με σουτ έγραψε το τελικό 0-1.

Χωρίς υπομονή, φαντασία στο παιχνίδι της και με πολλά λάθη η ομάδα μας απέτυχε να ισοφαρίσει και γνώρισε ακόμα μία ήττα που την καθηλώνει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης (88΄ Ταχτσίδης), Φορτούνης, Αραβίδης (67΄ Κονέ), Καρέλης (77΄ Φούντας), Μήτρογλου.
Φινλανδία  (Μάρκου Κάρνεβα): Χραντέσκι, Αρκιβούο, Χάλστι, Αραγιούρι, Ούρονεν, Ρινγκ, Σπαρβ, Τόιβιο, Χετεμάι, Χεμελάινεν (46΄ Σαντίκ, 79΄ Μάτιλα), Πούκι (67΄ Πογιαπάλο).

Live Blog Live: ΕΛΛΑΔΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.