Έγιναν πλούσιοι στην Κύπρο

Τρεις ποδοσφαιριστές, που βγάζουν το ψωμί τους στην Κύπρο βρίσκονται στη λίστα που δημοσιοποίησε το αμερικανικό ESPN με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές σε κάθε χώρα.

Τρεις ποδοσφαιριστές, που βγάζουν το ψωμί τους στην Κύπρο βρίσκονται στη λίστα που δημοσιοποίησε το αμερικανικό ESPN με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές σε κάθε χώρα, σε μία έρευνα που κάλυψε περισσότερες από 200 χώρες.

Πρόκειται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου, για δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, τον Εντβίν Ουόν, πιο ακριβοπληρωμένο άνθρωπο της Ρουάντα με 235.000 ευρώ ετησίως και τον Καφού, πιο ακριβοπληρωμένο από το Πράσινο Ακρωτήρι, με ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ο Αλ Σαΐφι της Αλκής, με ετήσιες απολαβές 100.000 ευρώ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Ιορδανός στον κόσμο για το 2011.

Ο Μάρκος Παγδατής είναι ο υψηλότερα αμειβόμενα Κύπριος αθλητής, καθώς πέρυσι οι αποδοχές του πλησίασαν το μισό εκατ. ευρώ, ενώ κοντά του με απολαβές περίπου 400.000 ευρώ το 2011 -λόγω των πριμ κατάκτησης πρωταθλήματος, εισόδου στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βαθμών στη διοργάνωση και πρόκρισης στους «16»- είναι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Νεκτάριος Αλεξάνδρου (τα μπόνους σχεδόν διπλασίασαν τις απολαβές τους), αλλά και ο χαφ της Ομόνοιας, Κωνσταντίνος Μακρίδης, ο υψηλότερα αμειβόμενος Κύπριος ποδοσφαιριστής.

Οι απολαβές περιλαμβάνουν τον μισθό ή και τα μπόνους που δόθηκαν μέσα στο 2011 ή το τελευταίο υπό εξέταση οικονομικό έτος και δεν περιλαμβάνουν οποιαδήποτε άλλα έσοδα. Όπου δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον μισθό, οι απολαβές υπολογίζονται με βάση πληροφορίες από διάφορες πηγές, όπως λίγκες, ατζέντηδες, ομοσπονδίες πολιτιστικά κέντρα και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Κατά Κεφαλή ΑΕΠ (αναλογία του Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ανά πληθυσμό) αποτελεί δείκτη ευημερίας της χώρας και δείχνει την αγοραστική αξία που έχουν τα χρήματα που κερδίζει ένας αθλητής, με βάση τα στάνταρ της πατρίδας του. Επί παραδείγματι, ο Εντβίν Ουόν βγάζει 500 φορές περισσότερα χρήματα απ’ ότι αντιστοιχούν σε έναν μέσο κάτοικο της πατρίδας του!

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.