Μετάλλιο και στο απλό εφήβων εξασφάλισε ο Μαδέσης στην Αλμπένα

Ευχάριστες ειδήσεις και από το αγώνισμα του απλού είχε η ελληνική αποστολή στο δεύτερο μέρος της τέταρτης και προτελευταίας μέρας του Βαλκανικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, που γίνεται στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

Με τον Αλέξανδρο Μαδέση στο απλό εφήβων κατ’ αρχάς, εξασφάλισε ένα ακόμα μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό της κατηγορίας μπήκε στην 4άδα και καθώς στα ατομικά δεν προβλέπονται «μικροί» τελικοί, θα είναι σίγουρα στις θέσεις του βάθρου. Την Κυριακή 26/06 θα επιδιώξει ακόμα μεγαλύτερα βήματα όχι μόνο στο απλό, αλλά και στο διπλό, όπου επίσης είναι στα ημιτελικά με τον Σωκράτη Γιαννούτσο, ενώ την Πέμπτη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό εφήβων. Μέχρι τον προημιτελικό γύρο έφτασαν τέσσερις διεθνείς μας. Ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις νεάνιδες ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ο Μάριος Κατσαπρακάκης στους παίδες κατετάγησαν στις θέσεις 5-8 και ειδικά για τους δύο τελευταίους πρέπει να σημειωθεί ότι το πετυχημένο πλασάρισμα ήρθε στην πρώτη τους συμμετοχή με την εθνική ομάδα. Θυμίζουμε ότι στα ημιτελικά με εξασφαλισμένο μετάλλιο βρίσκεται και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια τη Βουλγάρα Σιντέλια Μούτλου.

Στο απλό είχαν προκριθεί συνολικά 10 παιδιά στα κεντρικά ταμπλό, ενώ στη φάση των γκρουπ είχαν αποκλειστεί οι έφηβοι Σωκράτης Γιαννούτσος, Ιάκωβος Αϊβατίδης, η νεάνιδα Στέλλα Τζαρίδου και η κορασίδα Ζωή Καζάκου. Στα νοκ άουτ οι αγώνες του απλού ήταν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ, ενώ δεν έγιναν τελικά αγώνες «παρηγοριάς».

Στο απλό εφήβων ο Μαδέσης και ο Μανωλόπουλος ήταν κατευθείαν στους «16» μετά την πρωτιά στους προκριματικούς ομίλους τους. Ο Μαδέσης επιβλήθηκε του Κοσοβάρου Φατίχ Καραμπαχάκου με 4-0 σετ και κρατώντας πολύ καλό ρυθμό νίκησε στα προημιτελικά και τον Τούρκο Μεχμέτ Καραμπόγκα με 4-1 σετ. Την Κυριακή στην 4άδα τίθεται αντιμέτωπος μ’ έναν ακόμα πολύ αξιόλογο Τούρκο, τον Χακάν Ισίκ (ο οποίος σημειωτέον απέκλεισε το 1ο φαβορί, τον Ρουμάνο Ουρσούτ) και σαφώς έχει τις δυνατότητες να πάει ακόμα πιο ψηλά.   

Επίσης στο απλό εφήβων ο Μανωλόπουλος μετά το 3 στα 3 στον όμιλο επικράτησε και στον 2ο γύρο του Τούρκου Φουρκάν Σίμσεκ με 4-0 σετ. Στα προημιτελικά έδωσε σκληρή αναμέτρηση με τον Ρουμάνο Αντρέι Τόμικα από την πρωταθλήτρια ομάδα των Βαλκανίων για να λυγίσει τελικά με 4-2 σετ. Λόγω και του αμυντικού στυλ παιχνιδιού του σημερινού πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων ο αγώνας κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά!

Στον προημιτελικό γύρο αποκλείστηκε και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος είχε bye στον 1ο γύρο με πρωτιά από τον όμιλό της και στη 16άδα πήρε τη νίκη απέναντι στην Τουρκάλα Σένα Καπλάν με 4-1 σετ. Το απόγευμα διεκδίκησε τον στόχο του μεταλλίου κόντρα στη Μολδαβή Αλεξάντρα Τσιριάκοβα, η οποία αποδείχτηκε πολύ σταθερή και αποτελεσματική και επικράτησε με 4-0 σετ.

Στο ίδιο αγώνισμα η Χρυσή Φωτιάδου κάμφθηκε στον 1ο γύρο από τη Βουλγάρα Ίρινα Ντόσεβα με 4-2 σετ ύστερα από ισορροπημένο αγώνα. Αμφίρροπο ματς είχε και η 16άχρονη Κατερίνα Αλεξούδη (που ήδη είχε πετύχει στην αποστολή της με την πρόκριση στο ταμπλό, στο ντεμπούτο της με το εθνόσημο) ώσπου κάμφθηκε από την επίσης Βουλγάρα Ντάμλα Χασάνοβα με 4-3 σετ.

Στο απλό παίδων έγινε ταμπλό των «32» και ο Κατσαπρακάκης προχώρησε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο. Εκεί νίκησε δύσκολα τον Τούρκο Αρντά Κεκίλιογκλου με 4-2 σετ και μπήκε στα προημιτελικά. Στο καθοριστικό παιχνίδι για τα μετάλλια ανταγωνίστηκε και το 1ο φαβορί του ταμπλό, τον Βούλγαρο Γιοάν Βελίτσκοφ, που είναι νούμερο 11 στην παγκόσμια κατάταξη των U15. Στο τέλος ηττήθηκε με 4-2 σετ και βρέθηκε στις θέσεις 5-8.

Εξαιρετικός ήταν ο Σωτηρόπουλος, ο οποίος άρχισε την προσπάθειά του στο ταμπλό από τους «32». Είχε πολύ γερή αναμέτρηση με τον Άρον Κάνλιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και επικράτησε με 4-3 και σκορ 13-11 στο 7ο σετ. Εξίσου δύσκολο ήταν το ματς της 16άδας με τον Τούρκο Μπερκ Όζτοπρακ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του Europe Under 13 Challenge. Ο αριστερόχειρας διεθνής μας ήταν πάλι καλύτερος στις κρισιμότερες στιγμές και νίκησε με 4-2 σετ. Με δυνάμεις και καλή ψυχολογία κυνήγησε και την έκπληξη κόντρα στον Ρουμάνο Ρόμπερτ Ποντάρ. Αποκλείστηκε με 4-2 σετ αλλά βέβαια είχε άκρως θετικό απολογισμό.

Επίσης στο απλό παίδων ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης είχε bye στον 1ο γύρο, αλλά όχι καλή κλήρωση. Ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας αποκλείστηκε στους «16» από το 2ο φαβορί, τον Ρουμάνο Ράρες Κουσντεάν με 4-0 σετ.

Στο απλό κορασίδων δημιουργήθηκε ταμπλό των «16». Τα δύο κορίτσια, που είχαν περάσει την προκριματική διαδικασία, ήθελαν το κάτι παραπάνω, αλλά συνάντησαν νικήτριες ομίλου και είχαν πολύ δύσκολη αποστολή. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας Λεμονιά Γκαϊντατζή αναμετρήθηκε με τη Ρουμάνα Κριστίνα Σινγκεορζάν από την πρωταθλήτρια ομάδα Βαλκανίων. Πίεσε με καλή εμφάνιση ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ. Αουτσάιντερ ήταν και η Στέλλα Μαυροματάκη απέναντι στην 1η Τουρκάλα, την Μπούσρα Ντεμίρ. Αποκλείστηκε με 4-0 σετ, όμως αναμφίβολα το ντεμπούτο της με την εθνική κορασίδων στα 13 της χρόνια χαρακτηρίζεται πετυχημένο.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.