Πανιώνιος: Η εμπιστοσύνη της ακαδημίας μπάσκετ στα «δικά» της παιδιά και η ανταπόδοση τους

Ο Πανιώνιος καταστρώνει νέο πλάνο αναβάθμισης της ακαδημίας μπάσκετ για την προσέλκυση παιδιών και συνεχίζει να τηρεί τις αρχές του Ανδρέα Βαρίκα.

Οι παίκτες που ασχολήθηκαν με το μπάσκετ και είχαν αφετηρία την ακαδημία του Πανιωνίου, είναι αμέτρητοι. Περισσότεροι από 30 παίκτες την τελευταία δεκαετία, ξεχώρισαν και μπορεί να συνέχισαν σε άλλες ομάδες, αλλά δεν παύουν να μνημονεύουν την αρχή της καριέρας τους στα «κυανέρυθρα», την μύηση τους στα βασικά στοιχεία του αθλήματος, καθώς και τους τίτλους που κατέκτησαν με τις ομάδες παίδων και εφήβων. Αυτοί που έμειναν…πιστοί στον Πανιώνιο και περίμεναν την ευκαιρία να παίξουν στην ανδρική ομάδα, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της «κυανέρυθρης» κατηγορίας, είναι ο Αλέξανδρος Λάζαρης που ήταν στην 12άδα της φετινής ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου και στον δεύτερο γύρο του 2ου ομίλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του δόθηκε, αγωνιζόμενος στην θέση του πλέι μέικερ και είχε σημαντική συμβολή με την απόδοση του στα περισσότερα παιχνίδια και στον στόχο της παραμονής.

Η ακαδημία του Πανιωνίου αποτέλεσε το «σχολείο» μπάσκετ για τον Λάζαρη που μάθαινε κάθε ημέρα, την ντρίπλα, το σουτ, την άμυλα, την συνεργασία, την στήριξη στους συμπαίκτες του, την ενότητα και την αλληλεγγύη της ομάδας.

Ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Αθήνας, πέρασε την πόρτα του «Ανδρέας Βαρίκας», σε ηλικία 5 ετών και το συγκεκριμένο γήπεδο, έγινε κατά κυριολεξία το δεύτερο «σπίτι» του, με τις αμέτρητες προπονήσεις και τους αγώνες σε επίπεδο προμίνι, μίνι, παίδων, εφήβων και ανδρών.

 «Οι ακαδημίες του Πανιωνίου είναι ένα σχολείο, στο οποίο σου πλάθουν την συμπεριφορά και σου δίνουν εφόδια στην μετέπειτα ζωή σου , ανεξαρτήτως με το αν ακολουθήσεις επαγγελματικά η όχι το μπάσκετ. Ο Πανιώνιος και οι άνθρωποι της συγκεκριμένης ακαδημίας σου φτιάχνουν την προσωπικότητα και σε βοηθάνε να βλέπεις τα πράγματα με μεγαλύτερη σιγουριά, να βάζεις στόχους στο μπάσκετ, αλλά και συνολικά στην προσωπική ζωή σου».

Ο Λάζαρης δεν σκέφτηκε να αλλάξει ακαδημία και φανέλα στα 13 χρόνια που ήταν παίκτης της ακαδημίας του Πανιωνίου. Ακόμα και όταν άλλοι συμπαίκτες του και φίλοι του, πήραν άλλη απόφαση και δρόμο, ο Αλέξανδρος «δέθηκε» με το «κόκκινο» και το «μπλέ» και έμεινε εκεί που μεγάλωσε.

Η πρώτη δικαίωση αυτής της σταθερότητας που είχε, ήρθε με την ένταξη του στην ανδρική ομάδα που έπαιξε στην Β’ Εθνική και την επόμενη σεζόν, θα είναι και πάλι στην ίδια κατηγορία, αλλά με άλλους στόχους, τους οποίους ο μέλλων νομικός, θα…υπερασπιστεί.

«Στην πρώτη χρονιά μου στην ανδρική ομάδα του Πανιωνίου,  προσπάθησα να κερδίσω πολύτιμες εμπειρίες από την συνεργασία στις προπονήσεις, κυρίως, με συμπαίκτες, τον Κυρίτση, τον Μίχαλο, τον Σκουλούδη, τον Λυκογιάννη  που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα γήπεδα. Παράλληλα, ο προπονητής μου Γιώργος Παντελάκης μου έδωσε την ευκαιρία, όταν ανέλαβε την ομάδα. Πιστεύω ότι ανταπεξήλθα σε όποιον ρόλο μου ζητήθηκε» λέει ο Λάζαρης για την φετινή εμπειρία του και συνεχίζει για την επόμενη ημέρα του μπάσκετ του Ιστορικού.

«Το τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου ετοιμάζεται να αλλάζει σελίδα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω να είναι μέλος της ομάδας για να την βοηθήσω να επιστρέψει βήμα-βήμα, εκεί που αξίζει να είναι και την έβλεπα από όταν άρχισα να βλέπω μπάσκετ. Ο μακρινότερος και τελικός στόχος της πορείας μου στον Πανιώνιο, είναι η επιστροφή της ομάδας στην επαγγελματική κατηγορία και να παίξει ξανά στο νέο κλειστό γήπεδο της Αρτάκης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.